Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ύστατη μπλόφα της Ουκρανίας - Ο κωμικός Zelensky δίνει την τελευταία του παράσταση γιατί ξέρει ότι τον περιμένει εμφύλιος

Η ύστατη μπλόφα της Ουκρανίας - Ο κωμικός Zelensky δίνει την τελευταία του παράσταση γιατί ξέρει ότι τον περιμένει εμφύλιος
Αυτό είναι το σχέδιο Zelensky: Προσωρινή παραχώρηση εδαφών με στόχο την ανασυγκρότηση και τη ... ρεβάνς
Το υποτιθέμενο σχέδιο του Volodymyr Zelensky για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία με «δίκαιη λύση», δεν προέρχεται επ' ουδενί από το ξαφνικό ενδιαφέρον του προκειμένου να βάλει τέλος σε μια παράλογη σύγκρουση που έχει σκοτώσει χιλιάδες αθώους πολίτες.
Τουναντίον προκύπτει από τη συνειδητοποίηση των δυτικών ηγετών,ότι το φιλόδοξο σχέδιό τους να πολεμήσουν τη Ρωσία «μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό» δεν είναι πλέον εφικτό, υποστηρίζει ο  Συνταγματάρχης Anatoliy Matviychuk, βετεράνος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και στρατιωτικός αναλυτής.
Ωστόσο, ενώ το Κίεβο μπορεί πράγματι να πιέσει για μια εκεχειρία, προς το παρόν δεν έχει καμία πρόθεση να διευθετήσει μόνιμα τη σύγκρουση, προειδοποιεί ο ειδικός.
«Φυσικά και είναι τέχνασμα», εξηγεί ο Matviychuk.
«Υπάρχει το θέμα των αποστολών F-16. Αναφέρεται μάλιστα ότι έχουν ήδη εμφανιστεί στην Ουκρανία. Οι αποστολές επαρκώς ισχυρών όπλων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Η αλλαγή του συστήματος εκπαίδευσης στρατιωτικού προσωπικού, η μετάβαση στα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Όλα αυτά δείχνουν ότι η Ουκρανία δεν θέλει ειρήνη, ότι δεν θέλει να είναι ένα ουδέτερο κράτος. Η Ουκρανία θέλει να είναι μια περιφερειακή δύναμη με μια ακόμη προφορά: πρέπει να απειλήσει τη Ρωσία».
Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να διαπερνούν τις ουκρανικές άμυνες και να πιέζουν προς τα εμπρός, η ουκρανική ηγεσία θέλει τώρα απεγνωσμένα να αποφύγει το σενάριο κατά το οποίο θα καταλήξει να παρακολουθεί την θριαμβευτική άρση της ρωσικής σημαίας πάνω από το Κίεβο.

Αυτό είναι το σχέδιο Zelensky: Προσωρινή παραχώρηση εδαφών με στόχο την ανασυγκρότηση και τη ... ρεβάνς

Έτσι, εξηγεί ο Matviychuk, η καλύτερη επιλογή για αυτούς μπορεί να είναι να υπογράψουν μια συνθήκη ειρήνης προκειμένου να «κατευνάσουν τον λαό, να αποκαταστήσουν τη στρατιωτική τους ικανότητα και ίσως το οικονομικό δυναμικό, να εξασφαλίσουν την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, να αναβιώσουν τον στρατό τους και να εκπαιδεύσουν νέο προσωπικό, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες»
Σύμφωνα με τον Matviychuk, το Κίεβο αναζητά μια εναλλακτική λύση στη λεγόμενη «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky –που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τελεσίγραφο προς τη Ρωσία– και μπορεί ακόμη και να συμφωνήσει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις στη Μόσχα, πιθανώς αναγνωρίζοντας την κυριαρχία της Ρωσίας στη Kherson και στος περιφέρειες της Zaporozhye, καθώς και βορείως της Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και του Luhansk.
Τούτου λεχθέντος, η νέα «φόρμουλα ειρήνης» θα προετοιμαζόταν δεδομένα από το Κίεβο με στόχο η Δύση να λάβει κάποια στιγμή την πολυπόθητη «ρεβάνς» της κατά της Ρωσίας, επισημαίνει ο αναλυτής.

Ύστατος τακτικισμός για να κρατηθεί στην εξουσία ο Zelensky και να αποφευχθεί ο εμφύλιος

Η ξαφνική έκκληση του Ουκρανού αρχηγού να θέσει τις βάσεις για τον τερματισμό της ουκρανικής σύγκρουσης έρχεται καθώς η Ουκρανία κινδυνεύει από μια τεράστια κοινωνική αναταραχή, σημειώνει ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Anatoliy Matviychuk.
«Δεν υπάρχουν μόνο οι ριζοσπάστες που αντιτίθενται στον Zelensky – σχεδόν όλος ο πληθυσμός της Ουκρανίας είναι εναντίον του Zelensky», λέει ο Matviychuk.
Υπενθυμίζει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ουκρανικών στρατιωτικών κέντρων στρατολόγησης πυρπολούνται από τους ντόπιους ως απάντηση στις βάναυσες τακτικές του Κιέβου.
«Επομένως, εάν η κατάσταση στην πρώτη γραμμή δεν επιλυθεί, εάν αυτή η σφαγή –μια τρομερή σφαγή που έχει ήδη γίνει κρίσιμη για τον λαό της Ουκρανίας– δεν σταματήσει, τότε η Ουκρανία θα καταλήξει όχι μόνο σε έναν πόλεμο, αλλά σε έναν εμφύλιο πόλεμο στα χέρια του», προειδοποιεί ο αναλυτής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δυτικά ... αφεντικά του Zelensky πιθανότατα κατέληξαν στα ίδια συμπεράσματα και τον συμβούλεψαν να προβεί σε εκκλήσεις για ειρήνη προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία και να παραμείνει ζωντανός.
Ο Matviychuk προτείνει επίσης ότι η τρέχουσα κρίση στη Μέση Ανατολή επίσης δεν βοηθάει επ' ουδενί την Ουκρανία, καθώς οι δυτικοί χορηγοί του Κιέβου κατευθύνουν τώρα όλους τους πόρους τους προς το θέατρο πολέμου της Μέσης Ανατολής.
«Δεν αναμένονται ειδικές μέριμνες για την Ουκρανία σύντομα, νομίζω, ακόμη και μέχρι τις εκλογές», καταλήγει ο αναλυτής αναφερόμενος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης