Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναταράξεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ - Παράταση χρόνου έως 23/8 στο θέμα Σπίρτζη και τη διαγραφή του, η επίπληξη και ο προβληματισμός

Αναταράξεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ - Παράταση χρόνου έως 23/8 στο θέμα Σπίρτζη και τη διαγραφή του, η επίπληξη και ο προβληματισμός
Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ στις 23 Αυγούστου
Σχετικά Άρθρα
Τεταμένο εν μέσω θέρους εξακολουθεί να είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μπορεί να βρίσκεται με το... βλέμμα στο συνέδριο του Οκτωβρίου, ωστόσο οι εσωκομματικές ρωγμές δεν λένε να κλείσουν.
Με το σκηνικό διάλυσης να περιπλανάται πάνω από το κόμμα, κυρίως μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αλλά και να είναι πλέον χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα, τους "Κασσελίστας" και από την άλλη όσους αντιδρούν στις επιλογές του προέδρου τους, μεταξύ των οποίων και οι "87", νέος "πονοκέφαλος" στην Κουμουνδούρου προστίθεται με τον Χρήστο Σπίρτζη.
Σημειώνεται με επιστολή τους στις 11/7 τα 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούσαν από τον πρόεδρο του κόμματος, Στ. Κασσελάκη, την παραπομπή του Χρ. Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του, κατηγορώντας τον για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά και υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί με ατομική ατζέντα «αμφισβητώντας ανοιχτά τόσο την επάρκεια του νεοεκλεγέντος Προέδρου, όσο και τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη».

Στις 23/8 οι αποφάσεις για διαγραφή Σπίρτζη

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χθες (6/8), σχετικά με το αίτημα 70 μελών του κόμματος για διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη, αποφασίστηκε να δοθεί ...χρόνος και το θέμα να επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Αυγούστου. Φαίνεται ότι επικρατεί προβληματισμός, δεδομένου ότι πρόκειται για πρώην υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και ότι ζητούμενο είναι να μην ανοίγουν νέα εσωκομματικά μέτωπα που ενισχύουν μια εικόνα διάλυσης.
Ωστόσο, η Επιτροπή Δεοντολογίας επέβαλε επίπληξη στον Χρ. Σπίρτζη για την απόφασή του να μην προσέλθει στην συνεδρίαση όπου είχε κληθεί, επιφυλασσόμενος για την παρουσία του σε μελλοντικό χρόνο.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπίρτζης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Επιτροπής, ενώ είχε δηλώσει «στα προοδευτικά κόμματα δεν υπάρχει διαγραφή γιατί κάποιο στέλεχος εξέφρασε την άποψή του» , εκτιμώντας ότι δεν θα διαγραφεί, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό που γίνεται στην αντιπολίτευση είναι καταστροφικό».
Πάντως, μια εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη, θα πρέπει να επικυρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να λάβει "σάρκα και οστά", κάτι που αναμένεται στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης