Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήττα ΗΠΑ και Zelensky - Απέτυχε το σχέδιο για... πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό - Πνίγηκε στο αίμα ουκρανική εισβολή στο Kursk

Ήττα ΗΠΑ και Zelensky - Απέτυχε το σχέδιο για... πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό - Πνίγηκε στο αίμα ουκρανική εισβολή στο Kursk
Αντεπίθεση Ουκρανών στο Kursk - Shoigu: Η Ουκρανία έχασε πάνω από 115.000 στρατιώτες και 420 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους από τις 14/6.
(upd16) Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης για τους Ουκρανούς έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της απελπισίας… και αγγίζει πλέον εκείνα της απόλυτης καταστροφής.
Ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε πολλές κατευθύνσεις του μετώπου, με χαρακτηριστικότερη αυτή του Pokrovsk, κατακτά διαρκώς νέα εδάφη και οικισμούς και το κυριότερο απωθεί οποιεσδήποτε επιθετικές κινήσεις των Ουκρανών, οι οποίες συνήθως καταλήγουν… σε σφαγή, όπως συνέβη το τελευταίο 24ωρο τόσο στο Novgorodskoye όσο και στο νησί Tendra Spit, στη βορειοδυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας που ανήκει στην επαρχία της Kherson.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ρώσοι έχουν καταλάβει από τις 16 Ιουνίου του 2024 έως σήμερα, πάνω από 420 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχίζουν να προελαύνουν...
Πολλοί Ρώσοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί εκτιμούν πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει εντός του 2024 με ρωσική νίκη, καθώς το Κίεβο θα αναγκαστεί να πάει σε διαπραγματεύσεις ακριβώς λόγω της αδυναμίας του να σταματήσει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.
Μάλιστα, Ουκρανοί αξιωματούχοι, όπως ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Zelensky, Alexey Arestovych εκτίμησε ότι εάν πέσει το Pokrovsk, εκεί όπου οι Ρώσοι καταγράφουν μεγάλες επιτυχίες, τότε αυτή θα είναι η αρχή της καταστροφής… που θα οδηγήσει και σε πλήρη κατάρρευση του μετώπου.

Matviychuk (Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής): Δεν είναι πλέον εφικτό το σχέδιο πολέμου μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό

Η πρόσφατη δήλωση πρόθεσης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky ότι είναι έτοιμος να βάλει τη βάση για τον τερματισμό του πολέμου είναι το προϊόν συνειδητοποίησης των Δυτικών υποστηρικτών του Κιέβου ότι το σχέδιο τους να πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό, δεν είναι πλέον εφικτό.
Αυτό υποστηρίζει ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής και βετεράνος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Anatoliy Matviychuk, ο οποίος ωστόσο επισημαίνει ότι παρά τις δηλώσεις αυτές, προς το παρόν το Κίεβο δεν έχει καμία πρόθεση να διευθετήσει μόνιμα τη σύγκρουση.
«Φυσικά και είναι τέχνασμα.
Υπάρχει το θέμα των παραδόσεων των F-16, αναφέρεται πως αυτά έχουν ήδη εμφανιστεί στην Ουκρανία.
Υπάρχουν οι αποστολές ισχυρών όπλων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.
Είναι επίσης η αλλαγή του συστήματος εκπαίδευσης του στρατιωτικού προσωπικού, η μετάβαση στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η Ουκρανία δεν θέλει ειρήνη, ότι δεν θέλει να είναι ένα ουδέτερο κράτος.
Η Ουκρανία θέλει να είναι μια περιφερειακή δύναμη που να μπορεί να απειλήσει τη Ρωσία» αναφέρει ο Matviychuk.
Όπως λέει, η καλύτερη επιλογή για το Κίεβο είναι να υπογράψουν μια συνθήκη ειρήνης προκειμένου να «ανακτήσουν, να αποκαταστήσουν τη στρατιωτική τους ικανότητα και ίσως το οικονομικό δυναμικό, να εξασφαλίσουν την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, να αναβιώσουν τον στρατό τους και να εκπαιδεύσουν νέο προσωπικό, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες».

Πιθανές εδαφικές παραχωρήσεις από το Κίεβο

Σύμφωνα με τον Matviychuk, το Κίεβο αναζητά μια εναλλακτική λύση στη λεγόμενη «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky, που – όπως λέει - στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τελεσίγραφο προς τη Ρωσία.
Μάλιστα τονίζει ότι το Κίεβο μπορεί ακόμα και να συμφωνήσει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις στη Μόσχα, πιθανώς αναγνωρίζοντας την κυριαρχία της Ρωσίας σε Kherson, Zaporizhia καθώς και στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Luhansk και του Donetsk.
«Είναι σίγουρο ότι η νέα «φόρμουλα ειρήνης» θα ετοιμαζόταν σχεδόν σίγουρα από το Κίεβο έχοντας στο μυαλό τη… ρεβάνς» επισημαίνει ο Ρώσος αναλυτής.

Κίνδυνος εμφύλιου

Όπως λέει ο Matviychuk, η πρόταση του Zelensky για ειρηνευτικές συνομιλίες υποκινείται από τον φόβο ενός εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία.
«Δεν υπάρχουν μόνο οι ριζοσπάστες που αντιτίθενται στον Zelensky.
Σχεδόν όλος ο πληθυσμός της Ουκρανίας είναι εναντίον του» επισημαίνει ο Ρώσος αναλυτής,
«Επομένως, εάν η κατάσταση στην πρώτη γραμμή δεν επιλυθεί, εάν αυτή η σφαγή – πρόκειται για μια τρομερή σφαγή – δεν σταματήσει, τότε η Ουκρανία θα καταλήξει όχι μόνο σε έναν πόλεμο, αλλά σε έναν εμφύλιο πόλεμο στα χέρια του», προειδοποιεί ο αναλυτής.
Όπως λέει, οι Δυτικοί πιθανότατα κατέληξαν στα ίδια συμπεράσματα και τον συμβούλεψαν να κάνει κίνηση για την ειρήνη προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία και να παραμείνει ζωντανός.

Shoigu: Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 115.000 στρατιώτες σε δύο μήνες

Η Ουκρανία έχασε πάνω από 115.000 στρατιώτες σε λιγότερο από δύο μήνες υποστήριξε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος τόνισε ότι η Ρωσία από τις 14/6 έχει καταλάβει πάνω από 420 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους.
«Μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες, η περιοχή που απελευθερώθηκε από τα στρατεύματά μας αυξήθηκε κατά 420 τετραγωνικά χιλιόμετρα και τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, περισσότερους από 115.000 στρατιώτες...
Αν και όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν είχαν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις που είχε θέσει ο πρόεδρος μας.
Η θέση μας είναι σαφής, κατανοητή… τα στρατεύματα μας προχωρούν» υποστήριξε ο Shoigu.

Lebedev (Ρωσία): Στο Ismail της Οδησσού το ουκρανικό αεροδρόμιο για τα F-16

Στην περιοχή του Ismail, στην επαρχία της Οδησσού πρόκειται οι Ουκρανοί να κατασκευάσουν αεροδρόμιο για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα τους προμηθεύσει η Δύση.
Αυτό αποκαλύπτει ο Sergei Lebedev, επικεφαλής ρωσικών μυστικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti o Lebedev υποστηρίζει πως η σχετική τοποθεσία θα είναι κοντά στο Ismail.
Επισημαίνει μάλιστα πως θα πρόκειται κυρίως για την ανακατασκευή παλαιότερων αεροδρομίων τόσο στο Ismail όσο και σε μια άλλη περιοχή κοντά στο χωριό Limanskoye στην περιοχή Belgorod-Dnestrovsky.
Κατά τον Lebedev, για την ανακατασκευή των αεροδιαδρόμων απαιτείται σημαντική ποσότητα ασφάλτου, αναφέροντας πως ήδη έχει δοθεί μια μεγάλη παραγγελία σε εργοστάσιο παραγωγής σκυροδέματος κοντά στα προάστια της Οδησσού.
Όπως λέει ο Lebedev, η συγκεκριμένη ποσότητα της παραγγελίας είναι αρκετή για την κατασκευή (ή επανακατασκευή) του αεροδρομίου.

Sleboda (Ρώσος πολιτικός επιστήμονας): Ξεπερασμένα τα F-16 - Δεν στέκονται απέναντι στα Su-35S και Su-57

Τα μαχητικά που δίνει η Δύση στην Ουκρανία είναι ξεπερασμένα υποστηρίζει ο Mark Sleboda, Ρώσος πολιτικός επιστήμονας εκτιμά ότι.
Κατά τη γνώμη του, τα αεροπλάνα δεν θα μπορούν να αντέξουν το καλύτερο σύστημα αεράμυνας στον κόσμο.
Επιπλέον, επισημαίνει ότι τα F-16 θα γίνουν «επιθυμητός στόχος» για τον ρωσικό στρατό και θα βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο κοντά στη γραμμή μάχης.
«Ταυτόχρονα, η ρωσική πλευρά δεν θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν πυραύλους αέρος-εδάφους», πιστεύει ο Sleboda, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προειδοποιήσει ότι θέλουν να δώσουν ένα «ηχηρό μάθημα» στην ουκρανική πολεμική αεροπορία.
Οι Ρώσοι επισημαίνουν ότι τα F-16 υστερούν σημαντικά έναντι των ρωσικών Su-35S και Su-57.
Ειδικοί της Rostec υποστηρίζουν ότι το F-16 δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα ρωσικά Su-35S και Su-57 σε μια αερομαχία και ότι η μόνη κατάληξη…θα είναι η καταστροφή του.

Επίθεση Ουκρανών με άρματα μάχης στο Kursk - Τους απωθούν οι Ρώσοι

Τεταμένη παραμένει και σήμερα Τετάρτη 7/8 η κατάσταση στα σύνορα στη ρωσική επαρχία του Kursk,
όπου χθες 6/8 περίπου 300 Ουκρανοί στρατιώτες επιχείρησαν να εισβάλλουν στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας ακόμα και άρματα μάχης.
Ο κυβερνήτης του Kursk, Alexey Smirnov, αν και υποστήριξε πως οι ρωσικές στρατιωτικές και συνοριακές δυνάμεις κατάφεραν να τους απωθήσουν, επισήμανε πως η ένταση παραμένει και πως υπάρχουν ακόμα μάχες στα σύνορα.
Παρόλο αυτά ο Smirnov τόνισε πως η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πρωί της 6ης Αυγούστου, 300 Ουκρανοί της 22ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας επιχείρησαν να περάσουν στη Ρωσία χρησιμοποιώντας βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως 11 άρματα μάχης και 20 τεθωρακισμένα οχήματα ενώ είχαν προηγηθεί επιθέσεις με drones.
Ωστόσο, εντοπίστηκαν σχεδόν άμεσα και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, αν και οι μάχες συνεχίστηκαν έως αργά το βράδυ και έως σήμερα το πρωί στις περιοχές Sudjansky and Korenevsky.
Παρά τις απώλειες των Ουκρανών - έχασαν τουλάχιστον 6 άρματα μάχης -, οι συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη με τους Ρώσους να αναφέρουν και αυτοί απώλειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ουκρανοί κατάφεραν να εισέλθουν στα χωριά Nikolaevo-Darino και Darino, ενώ ουκρανικές δυνάμειες φέρονται να εντοπίστηκαν και στην περιοχή του χωριού Nijny Klin, περίπου 5 χιλιόμετρα από τα σύνορα, πριν τελικά αυτές εξουδετερωθούν.
Η εισβολή αυτή ενδεχομένως να ήταν μια από τις μεγαλύτερες που επιχείρησαν οι Ουκρανοί από την έναρξη του πολέμου.
Τα τελευταία 24ωρα καταγράφονται μαζικές επιθέσεις κατά του Kursk με ουκρανικά drones, από τις οποίες έχουν πληγεί ένα ασθενοφόρο αλλά και άμαχος πληθυσμός.
Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα των ουκρανικών επιθέσεων.
2_244.jpg
Zakharova (Ρωσία): Είναι τρομοκρατική επίθεση κατά αμάχων

Η επίθεση της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια του Kursk είναι άλλη μια «τρομοκρατική» επίθεση εναντίον αμάχων υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Αυτή είναι άλλη μια τρομοκρατική ενέργεια.
Στρέφεται προφανώς εναντίον ενός ειρηνικού πληθυσμού, εναντίον ενός άμαχου πληθυσμού» τόνισε η Zakharova.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 11 drones που εξαπολύθηκαν κατά των επαρχιών Kursk, Voronez, Belgorod και Rostov.

Παγιδευμένοι Ουκρανοί στρατιώτες στο Novgorodskoye

Ομάδα Ουκρανών στρατιωτών στον οικισμό Νέα Υόρκη (Novgorodskoye) στην κατεύθυνση Gorlova στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.
«Η Νέα Υόρκη έχει περικυκλωθεί.
Οι μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην κατοικημένη περιοχή δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση» μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Όπως επισημαίνεται, οι Ουκρανοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Marochko: Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν ρουμανικούς πυραύλους

Το ουκρανικό εθνικό τάγμα, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Kremennaya, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί ρουμανικούς φορητούς εκτοξευτές πυραύλων υποστήριξε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Andrei Marochko.
«Στην περιοχή των οικισμών Chervonaya Dibrova και Serebryanka, οι Ουκρανοί μαχητές άρχισαν να χρησιμοποιούν έναν φορητό εκτοξευτή πυραύλων - ένα ανάλογο του σοβιετικού 9P132 Grad-P - προσαρμοσμένο για εκτόξευση βλημάτων M21-OF-S.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αυτοί οι εκτοξευτές και τα πυρομαχικά τους δόθηκαν στην εθνικιστική μονάδα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας από τη Ρουμανία», είπε ο Marochko, αναφέροντας πως τέτοιου είδους οπλικά συστήματα υπήρχαν στη Βουλγαρία, στην Πολωνία και στην Τσεχία από την εποχή του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Apty Alaudinov (Akhmat - Ρωσία): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί τέλη 2024 με ρωσική νίκη

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί το 2024 με ρωσική νίκη υποστήριξε ο Apty Alaudinov, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat και αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας,
«Νομίζω είναι ξεκάθαρο.
Φέτος θα κλείσουμε αυτό το θέμα σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση και θα το κλείσουμε με τη νίκη μας» υποστήριξε ο Alaudinov.
Όπως έχει πει στο παρελθόν, η Ουκρανία θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί με τη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς δεν έχει τη δύναμη και τα μέσα να αντισταθεί στα ρωσικά στρατεύματα.

Arestovych (Ουκρανία): Η αρχή της καταστροφής - Πλήρης κατάρρευση, αν πέσει το Pokrovsk

Εάν οι Ουκρανοί ηττηθούν στην κατεύθυνση του Pokrovsk, θα είναι η αρχή της καταστροφής υποστηρίζει ο Alexey Arestovych, πρώην σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, ο οποίος προβλέπει ακόμα και … ριζική κατάρρευση που θα καθορίσει την τύχη του Κιέβου
«Η κατάσταση στην κατεύθυνση του Pokrovsky, η οποία αναπτύσσεται υπέρ των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πλήρη κατάρρευση που θα καθορίσει την τύχη του Κιέβου» αναφέρει ο Arestovych, επισημαίνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται ήττες σε πολλά μέτωπα κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού.
«Η κατάσταση στο πεδίο των μαχών στην κατεύθυνση του Pokrovsk είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Τα ρωσικά στρατεύματα απέχουν μόλις 6 χιλιόμετρα από τον τελικό έλεγχο.
Τότε οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα κόψουν τη βασική εφοδιαστική οδό μέσω της οποίας τροφοδοτούνται όλες οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της ομάδας Pokrovsk-Konstantinovka.
Επιπλέον, η τρέχουσα κατάσταση του ρωσικού στρατού δείχνει ότι ακόμη και τώρα μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με όλμους και με drones μπορούν να πλήξουν τις θέσεις του ουκρανικού στρατού.
Και αν κόψουν τη γραμμή με πυρά φορητών όπλων, αυτή είναι η αρχή μιας καταστροφής για ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου από το Pokrovsk έως το Chasiv Yar» είπε ο Arestovych.
«Θα είναι μια ριζική αλλαγή, αλλά όχι υπέρ μας» τονίζει ο Arestovych.

Τι συνέβη στο μέτωπο το τελευταίο 24ωρο

Πέρα από τις σκληρές μάχες που μαίνονται στα σύνορα στην περιοχή του Kursk, οι Ουκρανοί επιτέθηκαν και στη ρωσική επαρχία του Belgorod όπου και εκεί υπήρξαν απώλειες.
Από την πλευρά τους οι Ρώσοι κατέλαβαν τον οικισμό Timofeevka στην κατεύθυνση του Pokrovsk ενώ έπληξαν με πυραύλους το αεροδρόμιο Martynov στην περιοχή Mykolaiv και μια σειρά από στόχους σε Poltava, Sumy, Zhitomir, Οδησσό, Kherson, Khmelnitsk, Kharkiv και σε Κίεβο.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στο Volchansk, Sinkovka, στη Νέα Υόρκη καθώς και στο Chasov Yar.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν κοντά στο Rabotino.
3_230.jpg
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προέλασαν στον οικισμό Νέα Υόρκη με τους Ουκρανούς να υποχωρούν από μια ευρεία περιοχή νοτιοανατολικά της Νέας Υόρκης.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα περίχωρα του Toretsk με τους Ουκρανούς να εκκενώνουν την περιοχή.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στην Druzhba αλλά και στο Zalizne με τους Ρώσους να υποστηρίζουν πως εξουδετέρωσαν τουλάχιστον 355 Ουκρανούς στρατιώτες.
11_57.jpg
Στην κατεύθυνση Avdeevka - Pokrovsk, οι Ρώσοι επιβεβαίωσαν ότι κατέλαβαν την Timofeevka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν στα ανατολικά προάστια του Zhelannoe και στον οικισμό.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στην Ivanovka, στο Mezhevoe καθώς και κοντά στη Vozdvyzhenka και στην Κarlovka.
12_42.jpg
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα του Volchansk, στη Staritsa, στο Tykhoe, κοντά στο Glubokoye, στην Prylipka και στο Zelene.
16_13.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης