Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ένας νεκρός και 8 παγιδευμένοι μετά την κατάρρευση ξενοδοχείου στις όχθες του ποταμού Mosel

Γερμανία: Ένας νεκρός και 8 παγιδευμένοι μετά την κατάρρευση ξενοδοχείου στις όχθες του ποταμού Mosel
Είναι σοβαρά τραυματισμένοι μερικοί από τους εγκλωβισμένους
(upd) Ένας νεκρός και 8 εγκλωβισμένοι - μεταξύ των οποίων και ένα παιδί - είναι στα συντρίμμια ενός ξενοδοχείου κοντά στις όχθες του ποταμού Mosel στη Γερμανία που κατέρρευσε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Το συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης 6/8 και όπως έκανε γνωστό η τοπική αστυνομία, 5 άτομα από τα συνολικά 14 που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο βγήκαν σώοι.
Προς το παρόν, οι συνθήκες υπό τις οποίες κατέρρευσε η στέγη του διώροφου εν μέρει ξύλινης κατασκευής κτιρίου, η οποία κρέμεται λοξά σε τμήμα του συμπιέζοντας τους δύο ορόφους από την μία πλευρά της κατασκευής, παραμένουν άγνωστες.
Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Ραδιοτηλεόραση Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR), δήλωσαν ότι χθες τη νύχτα λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα) ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και είδαν μεγάλο σύννεφο σκόνης.
Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τεχνικής Βοήθειας (THW), στην οποία συμμετέχουν πάνω από 250 άτομα, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκύλοι.
«Λόγω της φύσης του δυστυχήματος, η επιχείρηση είναι εξαιρετικά απαιτητική, καθώς τα συνεργεία εισέρχονται στο κτίριο με μεγάλη προσοχή και ειδική προετοιμασία», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι εγκλωβισμένοι

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεκρός έχει εντοπιστεί, αλλά δεν μπορεί να περισυλλεγεί, ενώ έχουν έρθει σε επαφή με μερικούς από τους 8 παγιδευμένους,  μερικοί εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματισμένοι.
«Υπάρχει ένα μικρό παιδί ανάμεσα στους εγκλωβισμένους. Αυτή τη στιγμή κοιμάται ήσυχα και είμαστε σε επαφή με τους γονείς. Έχουμε επικοινωνία και με όλους τους υπόλοιπους», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην BILD.
«Λόγω της φύσης της ζημιάς, είναι μια εξαιρετικά απαιτητική επιχείρηση», τονίζει η αστυνομία, σημειώνοντας ότι στο κτίριο στην πόλη Kroev μπορούν να εισέλθουν οι διασώστες με πολύ μεγάλη προσοχή.
Στο σημείο βρίσκονται και σκύλοι διάσωσης και drone, ενώ απομακρύνθηκαν 31 άτομα από τα σπίτια που βρίσκονται γύρω από το ξενοδοχείο.
Σημειώνεται ότι το 14 δωματίων ξενοδοχείο «Reichschenke zum Ritter Gotz» βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή Kroev του ποταμού Mosel κοντά στο Traben-Trarbach και θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης