Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αρνητικό μήνυμα από JP Morgan: Οι επενδυτές θα απογοητευτούν, η πτώση δεν τελείωσε - Το «carry trade» έχει και συνέχεια

Αρνητικό μήνυμα από JP Morgan: Οι επενδυτές θα απογοητευτούν, η πτώση δεν τελείωσε - Το «carry trade» έχει και συνέχεια

Σύμφωνα με τη JP Morgan, το κλείσιμο θέσεων στο carry trade δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί  

Σχετικά Άρθρα
Σαφή προειδοποίηση προς τους επενδυτές για συνέχεια στο carry trade, που συνέβαλε στην αιματοχυσία των αμερικανικών μετοχών τις τελευταίες ημέρες, «εξέδωσε» η JP Morgan.
Αναλυτές της αγοράς επισημαίνει ότι το sell off στα διεθνή χρηματιστήρια εν μέρει υποκινήθηκε από την αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων κατά 15 μονάδες βάσης στην Ιαπωνία, η οποία «ανάγκασε» ορισμένους επενδυτές να κλείσουν τις θέσεις τους σε μια «επένδυση» που έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για το carry trade, όπου οι επενδυτές δανείζονται φθηνά γιεν και τοποθετούν τα μετρητά σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερη απόδοση αλλού, όπως οι αμερικανικές μετοχές. Καθώς το γιεν ενισχύθηκε και το κόστος δανεισμού αυξήθηκε, οι επενδυτές που επωφελήθηκαν από το carry trade έκλεισαν θέσεις, προκαλώντας ένα κύμα πωλήσεων σε όλο τον κόσμο.

Το carry trade θα συνεχιστεί

Ωστόσο, ο Sandilya δήλωσε ότι η εκκαθάριση έχει ολοκληρωθεί μόνο κατά το ήμισυ και ότι οι επενδυτές που ελπίζουν σε μια γρήγορη ανάκαμψη είναι πιθανό να απογοητευτούν. «Νομίζουμε ότι το κλείσιμο θέσεων στο carry-trade, τουλάχιστον εντός της κερδοσκοπικής επενδυτικής κοινότητας, ίσως έχει ολοκληρωθεί κατά 50% έως 60%», δήλωσε ο Sandilya σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Επομένως, δεν έχουμε τελειώσει, σε καμία περίπτωση».
Ο Sandilya δήλωσε ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνει αργά τα επιτόκια, δεδομένου ότι το κόστος δανεισμού στη χώρα δεν είναι «ούτε κατά διάνοια» αντίστοιχο με την πραγματική οικονομία της.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στη χώρα παρακολουθούν τους κινδύνους πληθωρισμού, σύμφωνα με τα τελευταία πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, τα οποία υποδηλώνουν ότι επίκειται περισσότερη σύσφιξη της πολιτικής.
Εν τω μεταξύ, επικαλούμενος τεχνικές μελέτες που διεξήγαγε η JP Morgan, ο Sandilya δήλωσε ότι τα χαρτοφυλάκια των επενδυτών δεν τείνουν να ανακάμπτουν γρήγορα μετά την εμπειρία τεχνικής ζημίας από μια σημαντική κίνηση, όπως έχουν επιδείξει οι αγορές τις τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης.
«Δεν έχετε την τάση να έχετε αντιστροφές σε σχήμα V πίσω στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν οι κινήσεις. Το μόνο που τείνεις να παίρνεις είναι - τουλάχιστον, μια καλή περίπτωση έκβασης είναι η σταθεροποίηση των αγορών γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, ίσως μια ρηχή ανάκαμψη στην καλύτερη περίπτωση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η JP Morgan παραμένει σε μια «αμυντική νοοτροπία».
Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ελαφρά άνοδο την Τρίτη, καθώς οι traders προσπάθησαν να ανακτήσουν μέρος των απωλειών τους από τη συνεδρίαση της Δευτέρας, η οποία σηματοδότησε τη χειρότερη ημέρα για τις μετοχές των τελευταίων δύο ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης