Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική αποκάλυψη: Οι Ναζί ετοίμαζαν Ολοκαύτωμα το καλοκαίρι του 1945 - Πυρηνική επίθεση σε ΕΣΣΔ και ΗΠΑ

Ιστορική αποκάλυψη: Οι Ναζί ετοίμαζαν Ολοκαύτωμα το καλοκαίρι του 1945 - Πυρηνική επίθεση σε ΕΣΣΔ και ΗΠΑ
«Είθε ο Θεός να με συγχωρέσει για τις τελευταίες 14 ημέρες του πολέμου» είχε αναφέρει ο Χίτλερ σε στενό κύκλο έμπιστων αναφέρει ο Werner Wächter
Ιστορικές αποκαλύψεις επεφύλασσε ο αποχαρακτηρισμός υλικού που έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική FSB (υπηρεσίες πληροφοριών εξωτερικού της Ρωσίας) και που αφορά στοιχεία από την ανάκριση του Werner Wächter, ενός εκ των στενότερων συνεργατών του υπουργού Προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ, Joseph Goebbels.
Βάσει των στοιχείων αυτών – που δίνει στη δημοσιότητα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS – από το 1943 η ναζιστική Γερμανία ετοιμαζόταν για το ενδεχόμενο να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση με χρήση ατομικής βόμβας κατά των ΗΠΑ ενώ φέρεται πως ήταν έτοιμη να επιτεθεί με ατομική βόμβα κατά της Σοβιετικής Ένωσης το καλοκαίρι του 1945.
Ο Wächter πέρα από επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Προπαγάνδας του ναζιστικού κόμματος, είχε υπό την επίβλεψη του τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τις κατασκευές στο υπουργείο Προπαγάνδας, θέση που του έδινε τη δυνατότητα και το προνόμιο να συνομιλεί στενά με ειδικούς στον τομέα των μυστικών όπλων της ναζιστικής Γερμανίας.

Πιο μπροστά οι Γερμανοί

Ο Wächter υποστηρίζει ότι έμαθε σε μια ιδιωτική συνομιλία το 1943 από τον μηχανικό Dominic ότι η Γερμανία ετοιμαζόταν να χρησιμοποιήσει την ατομική βόμβα.
«Μου είπε ότι Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να επιτύχουν τη σχάση του ατομικού πυρήνα και ότι ειδικοί μηχανικοί αναπτύσσουν μεθόδους και πρακτικές προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την πυρηνική ενέργεια ως στρατιωτικό όπλο», είπε ο Waechter.
Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόμοιες εργασίες γίνονταν επίσης από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς, αλλά η Γερμανία φέρεται να ήταν μπροστά τους σε αυτό κατά ενάμιση χρόνο.

Θα έπλητταν βιομηχανικά κέντρα της ΕΣΣΔ

Ήδη το 1945, το Γερμανικό Υπουργείο Εξοπλισμών προχώρησε σε ενέργειες για την προετοιμασία και τη χρήση της ατομικής βόμβας.
Σύμφωνα με τον Wächter, ο Hans Hertel, συντάκτης ενός μυστικού κυβερνητικού δελτίου του εκμυστηρεύτηκε πως ο επικεφαλής της αεροπορικής σχολής ειδικών δυνάμεων, συνταγματάρχης Hermann Hajo, είπε ότι οι δυνάμεις του ήταν οπλισμένες με αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας, «τα οποία έχουν δράση μεγάλης εμβέλειας και θα είναι οπλισμένα με ατομική βόμβα».
«Τα νέα αεροσκάφη προορίζονταν να βομβαρδίσουν με ατομικές βόμβες τα βιομηχανικά κέντρα της Σοβιετικής Ένωσης, που βρίσκονταν στα Ουράλια και στην Κεντρική Ασία», είπε ο Wächter, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους βομβαρδιστικά αεροπλάνα είχαν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο του Celle και σε άλλες περιοχές.

Το καλοκαίρι του 1945

«Με βάση συνομιλίες με τον Dominik και τον Hertel, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το γερμανικό Υπουργείο Εξοπλισμών προετοιμαζόταν για τη χρήση ατομικών βομβών το 1945.
Μπορώ να το κρίνω από άλλα στοιχεία που μου ήταν γνωστά ως ανώτερος υπάλληλος της γερμανικής Υπουργείο Προπαγάνδας», είπε ο Wächter, τονίζοντας ότι δεν είχε ακριβή στοιχεία για το πότε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι ατομικές βόμβες εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά ορισμένα σημάδια, όπως είπε, «με έκαναν να πιστεύω πως ατομική βόμβα θα χρησιμοποιούνταν στον πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης το καλοκαίρι του 1945».

Να με συγχωρέσει ο Θεός για τις τελευταίες 14 ημέρες του πολέμου

Σύμφωνα με τον Wächter, σε μια συνομιλία που είχε με τον Werner Naumann, υψηλόβαθμο αξιωματούχο και στενό συνεργάτη του Υπουργείου Προπαγάνδας, «για τη στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στη Γερμανία στο τελευταίο στάδιο του πολέμου, του είπε ότι όλα θα αλλάξουν σύντομα όλα προς το καλύτερο και αναφέρθηκε στα λόγια του Χίτλερ, ο οποίος, σε έναν στενό κύκλο έμπιστων προσώπων, είπε: «Είθε ο Θεός να με συγχωρέσει για τις τελευταίες 14 ημέρες του πολέμου».
Όπως λέει ο Wächter, στις αρχές του 1945 ένα από τους ένας από τους ηγέτες της γερμανικής βιομηχανίας και, μάλιστα, αναπληρωτής υπουργός Εξοπλισμών, ο Karl-Otto Saur, του είπε μυστικά ότι «γίνονται εντατικές εργασίες για την παραγωγή των πιο εξελιγμένων όπλων, τα οποία σύντομα θα χρησιμοποιηθούν στο μέτωπο» ενώ και ο καθηγητής Schumann, ένας υπάλληλος του Γερμανικού Ερευνητικού Συμβουλίου, του είπε την άνοιξη του 1945 ότι εργαζόταν πάνω σε ένα μυστικό όπλο «που θα μπορούσε να αλλάξει ολόκληρη την πορεία του πολέμου προς όφελος της Γερμανίας».
Αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει και ο Γερμανός υπουργός προπαγάνδας Joseph Goebbels, ο οποίοςείχε τονίσει σε μια συνάντηση στο υπουργείο τον Απρίλιο του 1945 ότι «ένα νέο όπλο θα χρησιμοποιηθεί σύντομα που θα αλλάξει ολόκληρη την πορεία του πολέμου».
Σύμφωνα με τον Wächter, το Τρίτο Ράιχ θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει την ατομική βόμβα ήδη από τον Ιούνιο του 1945.

Στόχος και οι ΗΠΑ - Ο πύραυλος V-2

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του στις 10 Οκτωβρίου 1945 στο Potsdam, ο Wächter είπε ότι ο μηχανικός-εφευρέτης του πυραύλου V-2, Paul Heylandt, με τον οποίο γνωριζόταν από το 1925, του είχε μιλήσει το 1943 για την ανάπτυξη ενός βαλλλιστικού πυραύλου V-2, που αποτελούσε μια «τεράστια καταστροφική δύναμη», εξοπλισμένη με έναν τόνο εκρηκτικών και με μεγάλη ταχύτητα πτήσης.
Σύμφωνα με τον Wächter, «ενώ ο πύραυλος V-1 είχε πολύ περιορισμένο βεληνεκές, ο V-2 μπορούσε να χτυπήσει στόχους που βρίσκονταν στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού».
Έως το 1943, ο πύραυλος V-2 μπορούσε να φτάσει σε ύψος πτήσης έως και 80 χλμ.
Όπως λέει ο Wächter, ο Heylandt «εργαζόταν για να λύσει το πρόβλημα της αύξησης του ύψους πτήσης στα 120 χλμ. για να μπορέσει να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το έδαφος της Γερμανίας».
«Έχοντας φτάσει σε υψόμετρο 120 χιλιομέτρων, ένας πύραυλος που θα εκτοξευόταν από τη Γερμανία θα μπορούσε να φτάσει στη Νέα Υόρκη» υποστήριξε ο Wächter.

Δοκιμές

«Ο Heylandt μου είπε ότι το 1943-1944 στο Βέλγιο, στην περιοχή Lüttich, κατασκευάστηκαν υπόγειες κατασκευές για την δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου V-2.
Αργότερα αυτές οι δομές καταστράφηκαν από αγγλοαμερικανικά αεροσκάφη και ο εξοπλισμός μεταφέρθηκε στη Θουριγγία στις πόλεις Saalfeld και Hertz, όπου διεξήχθησαν τακτικές δοκιμές του V-2» τόνισε ο Wächter.
Όπως είπε, σύμφωνα με τον Heylandt, ένας σταθμός δοκιμών για το V-2 βρισκόταν στην περιοχή Peenemünde (Βόρεια Γερμανία) και ένας σταθμός δοκιμών στα ελβετικά σύνορα στην περιοχή της λίμνης Κωνσταντίας.
Οι πύραυλοι κατασκευάζονταν στο εργοστάσιο Rax στα περίχωρα της Βιέννης, σε ένα δοκιμαστικό εργοστάσιο κοντά στην πόλη Bolensee (σύνορα με την Ελβετία) και στο Peenemünde.

Έντονο φως

«Ο Heylandt είπε ότι ήταν παρών κατά τη διάρκεια της δοκιμής του V-2 σε έναν σταθμό δοκιμών στην περιοχή της λίμνης Κωνσταντίας.
Σύμφωνα με τις αφηγήσεις του, οι κάτοικοι της περιοχής εξεπλάγησαν από το έντονο φως και τον δυνατό θόρυβο που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής» είχε υποστηρίξει ο Wächter.

Πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ

Σε ειδικό μήνυμα που δημοσίευσε το FSB και που φέρει ημερομηνία «Σεπτέμβριος του 1945» η σοβιετική αντικατασκοπεία στη Γερμανία αναφέρει ότι «η ναζιστική Γερμανία είχε ήδη από το 1944 αναπτύξει έργα για βομβαρδιστικά πολύ μεγάλης εμβέλειας που ήταν ικανά να βομβαρδίσουν στρατιωτικές υποδομές της Σοβιετικής Ένωσης στα Ουράλια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Αμερική».
«Αυτά τα βομβαρδιστικά υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά ατομικών βομβών» είχε υποστηρίξει ο Wächter.
77_7.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης