Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοινή διαδικτυακή συνεδρίαση των think tanks του ΣΥΡΙΖΑ - Τι συζητήθηκε για ενέργεια και τεχνολογία

Κοινή διαδικτυακή συνεδρίαση των think tanks του ΣΥΡΙΖΑ - Τι συζητήθηκε για ενέργεια και τεχνολογία
Στο επίκεντρο οι άξονες των προτάσεων που θα επεξεργαστούν το επόμενο διάστημα
Κοινή διαδικτυακή συνεδρίαση πραγματοποίησαν τα think tanks της Ενέργειας με αυτό του Περιβάλλοντος, καθώς επίσης και τα think tanks Ψηφιακής Μετάβασης με αυτό της Τεχνολογίας, την Τρίτη 6/8, με τη συμμετοχή του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.
Συζητήθηκαν εκτενώς οι άξονες των προτάσεων που θα επεξεργαστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Σχετικά με την Ενέργεια και το Περιβάλλον, η συζήτηση επικεντρώθηκε, με βάση την εισήγηση του κ. Κασσελάκη, στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα και στην τελείως στρεβλή αγορά ενέργειας, καθώς και στα ζητήματα δίκαιης πράσινης μετάβασης με σαφή χωροταξική στρατηγική ΑΠΕ και εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.
Αναφορικά με τη Ψηφιακή Μετάβαση και την Τεχνολογία, η τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικεντρώθηκε σε ολιστική αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων και της Τεχνολογίας, στοχεύοντας σε πολιτικές ανθεκτικότητας της οικονομίας, ανάπτυξης της καινοτομίας που η Ελλάδα είναι ουραγός, βαθιά κοινωνικές με αποκέντρωση, εντός ενός δημοκρατικού, διαφανούς και ρυθμισμένου πλαισίου.
Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μ. Ζαμπάρας και ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Καραμέρος αντίστοιχα, καθώς και η συντονίστρια των think tanks του κόμματος, Δ.Βουτυράκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης