Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας για πανώλη: Θανατώθηκαν 18.000 ζώα - Πολλά κρούσματα σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας

Τσιάρας για πανώλη: Θανατώθηκαν 18.000 ζώα - Πολλά κρούσματα σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας
Διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους κτηνοτρόφους που θανατώθηκαν τα ζώα τους
Σχετικά Άρθρα
«Στη χώρα θανατώθηκαν 18.000 ζώα λόγω της πανώλης», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, σημειώνοντας πως εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.
Ο κ. Τσιάρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την πανώλη των αιγοπροβάτων, δήλωσε ότι «μέσω της ιχνηλάτησης καταφέραμε να εντοπίσουμε πολλά κρούσματα σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας. Είναι σημαντικό να ξέρει ο κόσμος ότι τα περισσότερα κρούσματα τα βρήκαμε εμείς, καθώς και ότι από την πρώτη στιγμή εφαρμόσαμε το ευρωπαϊκό πρωτόκολλο με βάση την Οδηγία 687 του 2020 που προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας και μετακίνησης ζώων για 2η συνεχή εβδομάδα. Στη χώρα θανατώθηκαν 18.000 ζώα λόγω της πανώλης. Αν συγκρίνετε το τι γίνεται στη Ρουμανία, όπου θανατώθηκαν μέχρι σήμερα έως και 230.000 ζώα, θα διαπιστώσετε ότι αντιδράσαμε ταχύτατα».
Διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους κτηνοτρόφους που θανατώθηκαν τα ζώα τους.

Περί λειψυδρίας

Κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της λειψυδρίας στην ύπαιθρο, ο υπουργός εξήγησε ότι «η ξηρασία απειλεί την αγροτική παραγωγή, η πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή έχει μεγεθύνει το πρόβλημα», ενώ «η κακοκαιρία Daniel ήταν η μεγάλη αφορμή στη Θεσσαλία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός διαχείρισης των υδάτινων πόρων».
Παραδέχτηκε ότι το ζήτημα του νερού αποτελεί μείζον πρόβλημα, που θα πρέπει να το δει κανείς μεσομακροπρόθεσμα, περίπου 5-6 ετών.
Όπως είπε, «είναι ουτοπία να μιλάμε για ολοκλήρωση έργων μέσα σε μόλις 1 χρόνο. Ξέρουμε ότι ο υδροφόρος ορίζοντας είναι πολύ χαμηλά, έχουμε και τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής αλλαγής, δημιουργείται ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, ενώ εξήγγειλα πριν 12 μέρες και τη σύνθεση ενός αντίστοιχου μηχανισμού και στην Κρήτη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης