Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Περισσότερο... χάος - Η νέα πρόβλεψη του Bannister, που είχε δει το sell off να έρχεται: Παίξτε... άμυνα

Περισσότερο... χάος - Η νέα πρόβλεψη του Bannister, που είχε δει το sell off να έρχεται: Παίξτε... άμυνα
Σύμφωνα με τη Stifel, ο S&P θα καταγράψει μείωση 12% από το υψηλό του Ιουλίου
Σχετικά Άρθρα
Απαισιόδοξος σχετικά με τη Wall Street αλλά και το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ, εμφανίστηκε ο Barry Bannister από τη Stifel, παρά την ανοδική αντίδραση του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τρίτη (6/8/2024).
Ειδικότερα, ο Bannister προειδοποιεί ότι είναι πολύ νωρίς για επιστροφή στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ επανέλαβε την εκτίμηση ότι ο S&P θα υποχωρήσει στις 5.000 μονάδες έως τον Οκτώβριο.
«Η άποψη μας παραμένει ότι ο S&P θα διορθώσει στις 5.000 μονάδες έως τον Οκτώβριο, κάτι που ισοδυναμεί με πτώση 12% από το υψηλό του Ιουλίου, λόγω μιας απότομης επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας με επίμονο πληθωρισμό» αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της Stifel. «Αν και περιγράφουμε μια διόρθωση με χαμηλό διψήφιο ποσοστό, υπάρχει ο κίνδυνος μιας bear (πτωτικής) αγοράς αν η επιβράδυνση μετατραπεί σε ύφεση, που -σύμφωνα με την ιστορία και τον ορισμό- θα αποτελούσε έκπληξη για τους επενδυτές και τη Fed» επισημαίνουν οι αναλυτές.
Μια διόρθωση της αγοράς συνήθως συμβαίνει όταν ένας χρηματιστηριακός δείκτης πέφτει τουλάχιστον 10% από το πρόσφατο υψηλό της ανοδικής αγοράς. Ορισμένες διορθώσεις ενδεχομένως να επιδεινωθούν περαιτέρω σε πτωτικές αγορές, οι οποίες γενικά συνεπάγονται πτώση του δείκτη κατά τουλάχιστον 20% από την πρόσφατη κορυφή του.
Ο S&P 500 εισήλθε για τελευταία φορά σε περιοχή διόρθωσης στις 27 Οκτωβρίου 2023, αλλά το πρόσφατο χρηματιστηριακό sell off έχει θέσει τον δείκτη αναφοράς μεγάλης κεφαλαιοποίησης στα πρόθυρα μιας νέας διόρθωσης. Ο S&P 500 υποχωρεί επί του παρόντος κατά 7,5% από το πρόσφατο υψηλό κλεισίματος των 5.667 μονάδων που σημειώθηκε στις 16 Ιουλίου.

Η πρόβλεψη για το sell off

Ο Bannister είχε κάνει λόγο για ένα καλοκαιρινό sell off νωρίτερα φέτος, ενώ επανέλαβε πολλές φορές το outlook για διόρθωση της αγοράς μέχρι τον Οκτώβριο.
Οι προβλέψεις του τον έκαναν μία από τις ελάχιστες εναπομείνασες «αρκούδες» της Wall Street, καθώς οι περισσότεροι άλλοι στρατηγικοί αναλυτές της αγοράς έτειναν προς τα πάνω και αύξησαν τις τιμές-στόχους για τον S&P 500 στον τέλος του 2024, λόγω των αυξημένων ελπίδων για πολλαπλές μειώσεις επιτοκίων από τη Fed αργότερα φέτος.

Σύσταση για... άμυνα

Ο Bannister και η ομάδα του συνέστησαν στους επενδυτές να παραμείνουν «αμυντικοί» και δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι τομείς «αμυντικής αξίας» -όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας- θα πρέπει να υπεραποδώσουν έναντι του S&P 500 το β' εξάμηνο του 2024, εάν ο πληθωρισμός αποδειχθεί επίμονος και η αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ επιβραδυνθεί απότομα.
Αυτοί οι τομείς προσφέρουν συνήθως «μια εμπροσθοβαρή σχετική αντιστάθμιση απόδοσης έναντι της έκβασης μιας ύφεσης, εάν αυτή επέλθει», δήλωσαν οι στρατηγικοί αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης