Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szijjarto (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Εργοστάσιο ψεμάτων η ΕΕ και μεγαλύτερος ψεύτης όλων ο Manfred Weber

Szijjarto (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Εργοστάσιο ψεμάτων η ΕΕ και μεγαλύτερος ψεύτης όλων ο Manfred Weber
Σκληρή επίθεση του Ούγγρου υπουργού Εξωτερικών στην ΕΕ και τον επικεφαλής του ΕΛΚ
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto χαρακτήρισε την ΕΕ ως «εργοστάσιο ψεμάτων» αναφερόμενος στην παρεμπόδιση της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού της χώρας Viktor Orban.
Όπως έγραψε ο Szijjarto στη σελίδα του στο Facebook, η παραγωγικότητα του «εργοστασίου ψεμάτων των Βρυξελλών» δεν παρεμποδίστηκε ούτε από γεγονότα ούτε από την παραδοσιακή καλοκαιρινή ραστώνη, «και είναι σαφές ότι οι συνεχείς αστοχίες δεν εμποδίζουν ούτε το έργο του».
«Το εργοστάσιο ψεμάτων των Βρυξελλών επιτέθηκε στην ειρηνευτική αποστολή της Βουδαπέστης αρχικά μετά τα ταξίδια του Viktor Orbana στο Κίεβο, τη Μόσχα, το Πεκίνο και τη Φλόριντα. ... με αποτέλεσμα δύο χώρες μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας, να αντιμετωπίζουν σοβαρές απειλές για τον ενεργειακό εφοδιασμό.
Στη συνέχεια οι Βρυξέλλες βγήκαν με άλλο ένα ψέμα, υποστηρίζοντας ότι η Ουγγαρία αφήνει Ρώσους και Λευκορώσους κατασκόπους να εισέλθουν στην ΕΕ.
Έχουμε ήδη εξηγήσει ξεκάθαρα στους εκπροσώπους των χωρών της Βαλτικής γιατί αυτό είναι κραυγαλέο ψέμα, αλλά φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρονται για τα γεγονότα, όπως και ο Manfred Weber (επικεφαλής του ΕΛΚ) στην Ευρώπη», σημείωσε.
Ο Szijjarto κατηγόρησε επίσης τον επικεφαλής του ΕΛΚ για «ουγγαροφοβία» και έγραψε ότι περιμένει να δει τι θα βρει η ηγεσία της ΕΕ, οι χώρες της Βαλτικής ή ο Manfred Weber «για τέταρτη φορά αφού απέτυχαν με το τρίτο ψέμα».
Νωρίτερα, πολλά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Financial Times, ανέφεραν ότι η Ουγγαρία αποφάσισε να χαλαρώσει τις προϋποθέσεις για τη λήψη βίζας μακράς διάρκειας, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης