Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maersk: Κανένα σημάδι ύφεσης στις ΗΠΑ στη ζήτηση εμπορευμάτων

Maersk: Κανένα σημάδι ύφεσης στις ΗΠΑ στη ζήτηση εμπορευμάτων
Η ζήτηση εμπορευματοκιβωτίων θεωρείται ένας καλός δείκτης για την υγεία της οικονομίας
Σχετικά Άρθρα
Καθησυχαστικός ως προς την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk, επισημαίνοντας ότι από τη ζήτηση εμπορευμάτων δεν προκύπτει κάποια ένδειξη για ύφεση.
«Έχουμε δε, τα τελευταία δύο χρόνια, στην πραγματικότητα, (η ναυτιλιακή αγορά εμπορευματοκιβωτίων) να παραμένει εκπληκτικά ανθεκτική σε όλους τους φόβους ύφεσης που υπήρξαν» δήλωσε ο Vincent Clerc, μιλώντας στο CNBC. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ζήτηση εμπορευματοκιβωτίων είναι γενικά καλός δείκτης για την υγεία της οικονομίας.
Τα αμερικανικά αποθέματα (αγαθά που αποθηκεύονται πριν από την παράδοση ή την επεξεργασία) «είναι υψηλότερα από ό,τι ήταν στις αρχές του έτους, αλλά δεν βρίσκονται σε επίπεδο που να προκαλεί ανησυχία ή που να φαίνεται ότι υποδηλώνει μια σημαντική επιβράδυνση που βρίσκεται ακριβώς στα σκαριά», δήλωσε ο Clerc, παρά το γεγονός ότι σημείωσε κάποια απροσδιοριστία στους αριθμούς για τις εταιρείες που αναπληρώνουν τα αποθέματα. «Εξετάζουμε, επίσης, τις παραγγελίες αγοράς από πολλούς λιανοπωλητές και καταναλωτικές μάρκες που πρέπει να εισάγουν στις ΗΠΑ για τον επόμενο μήνα της ζήτησης, και φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι αρκετά ισχυρή ... τουλάχιστον τα δεδομένα και οι δείκτες που έχουμε φαίνεται να δείχνουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει κάποιο καλό επίπεδο εμπιστοσύνης ότι τα τρέχοντα επίπεδα κατανάλωσης στις ΗΠΑ θα συνεχιστούν».
Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε μια ξαφνική κλιμάκωση των ανησυχιών για ύφεση στις ΗΠΑ, έπειτα από μια σειρά στοιχείων για την απασχόληση που ήταν ασθενέστερα του αναμενόμενου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης