Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τη στοχοποίηση των αγωνιζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων από την κυβέρνηση ΝΔ

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τη στοχοποίηση των αγωνιζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων από την κυβέρνηση ΝΔ
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη
Σχετικά Άρθρα
To ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τη στοχοποίηση των αγωνιζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων, κατά κύριο λόγο του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς Μακεδνός.
Η κυβέρνηση, που δήθεν συμμεριζόταν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών κατά τις περσινές κινητοποιήσεις, τώρα δείχνει το αληθινό της πρόσωπο. Επιλεκτικά και ετεροχρονισμένα, επιλέγει τη δίωξη 12 αγωνιζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων, δήθεν για το κλείσιμο του τελωνείου.
Ουσιαστικά, στοχοποιεί τους πρωτοπόρους του αγροτικού κινήματος, μεταξύ των οποίων και τους υποψήφιους με το ΜέΡΑ25, βραβευμένους βιολογικούς κτηνοτρόφους Χρίστο και Θωμά Μόσχο.
Τους στοχοποιεί γιατί εδώ και χρόνια, με στοιχεία και επιχειρήματα, αποδεικνύουν ότι η αγροτική πολιτική των κυβερνήσεων στρέφεται εναντίον των εγχώριων παραγωγών και εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και των εισαγωγέων - μεγαλεμπόρων. Τους στοχοποιεί ακόμα, για να θολώσει τα νερά και να κρύψει τις ευθύνες των υπηρεσιακών της παραγόντων για το σκάνδαλο με την τρύπα εκατομμυρίων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που έχει οδηγήσει τον οργανισμό να μην επιδοτεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους ως οφείλει. Τέλος, τους στοχοποιεί γιατί αποκάλυψαν και το νέο σκάνδαλο με την πανώλη των αιγοπροβάτων, όπου η κυβέρνηση όχι μόνο ευθύνεται για την έλλειψη ελέγχων, αλλά αρνείται να εφαρμόσει τον ευρωπαϊκό κανονισμό και να αποζημιώσει δίκαια τους παραγωγούς, την ίδια ώρα που οι εισαγωγές, που ήταν η αιτία του προβλήματος, συνεχίζονται απρόσκοπτα.
Καλούμε όλο τον αγροτικό κόσμο, αλλά και όλο το καταναλωτικό κοινό, να καταδικάσει αυτή τη στοχοποίηση, που στρέφεται ουσιαστικά ενάντια στο δικαίωμα της χώρας μας να παράγει φθηνά και ποιοτικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, προς όφελος των καρτέλ και των μεσαζόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης