Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ ζητούν εξηγήσεις από την Ουκρανία για την επιχείρηση στο Kursk: «Ξεκαθαρίστε τώρα την κατάσταση, θέλουμε πληροφορίες»

Οι ΗΠΑ ζητούν εξηγήσεις από την Ουκρανία για την επιχείρηση στο Kursk: «Ξεκαθαρίστε τώρα την κατάσταση, θέλουμε πληροφορίες»
Η Ουάσιγκτον πρόκειται να απαιτήσει από το Κίεβο να «ξεκαθαρίσει την κατάσταση» γύρω από τις πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρόκειται να επικοινωνήσουν με την Ουκρανία σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο με τη Ρωσια, και ιδαίτερα για τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή του Kursk, όπως έκανε γνωστό ο Λευκός Οίκος.
Όπως σημειώνεται από την αμερικανική κυβέρνση, η Ουάσιγκτον πρόκειται να απαιτήσει από το Κίεβο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Οι Αμερικανοί ζήτησαν να «διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες», ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποιες ακριβώς «λεπτομέρειες» αναφέρονται οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Αυγούστου οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν ισχυρή επίθεση στην περιοχή του Kursk.
Η ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης προσπάθησε να διασπάσει τη ρωσική άμυνα, αλλά ο στρατός και οι συνοριοφύλακες της Ρωσίας απέκρουσαν με επιτυχία την επίθεση.
Ως αποτέλεσμα των μαχών η Ουκρανία έχασε μεγάλο αριθμό στρατιωτών αλλά και κρίσιμη μάζα πολεμικού υλικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης