Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orlov (κρατούμενος - ακτιβιστής): Γίνονται συζητήσεις για νέες ανταλλαγές κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης

Orlov (κρατούμενος - ακτιβιστής): Γίνονται συζητήσεις για νέες ανταλλαγές κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης

Ο Orlov μιλούσε στο Βερολίνο στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου από τότε που απελευθερώθηκε

Σχετικά Άρθρα
Οι αντιφρονούντες που απελευθερώθηκαν από τις ρωσικές φυλακές στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης την περασμένη εβδομάδα έχουν ήδη συζητήσει το ενδεχόμενο περαιτέρω ανταλλαγών, δήλωσε την Τετάρτη (7/8/2024) ο παλαίμαχος αγωνιστής για τα δικαιώματα Oleg Orlov.
Ο Orlov μιλούσε στο Βερολίνο στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου από τότε που απελευθερώθηκε από μια ρωσική ποινική αποικία στο πλαίσιο της συμφωνίας, της μεγαλύτερης του είδους της από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Ο 71χρονος είπε ότι αυτός και οι άλλοι απελευθερωμένοι Ρώσοι είχαν μιλήσει μεταξύ τους για μια ανταλλαγή απόψεων για να κερδίσουν την απελευθέρωση περισσότερων συναδέλφων τους από τη Μόσχα.
Δεν είπε αν η ομάδα, την οποία υποδέχτηκε κατά την άφιξή της στη Γερμανία ο καγκελάριος Scholz, το είχε συζητήσει μαζί του ή με οποιονδήποτε άλλον.
«Είχαμε μια συζήτηση για τις λεπτομέρειες μεταξύ εκείνων που ανταλλάχθηκαν, στο αεροπλάνο, όταν πετάγαμε από την Άγκυρα στη Γερμανία», είπε ο Orlov.
«Αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα πιο συγκεκριμένο προς το παρόν γιατί καταλαβαίνετε ότι οποιεσδήποτε συνομιλίες για ανταλλαγή απαιτούν εμπιστευτικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Θα πω μόνο ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ιδέες, δεν θα πω τίποτα περισσότερο».
Σύμφωνα με τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας, η Ρωσία πήρε πίσω οκτώ κρατούμενους που κρατούνταν στη Δύση, συμπεριλαμβανομένου ενός μέλους της υπηρεσίας ασφαλείας της FSB που καταδικάστηκε για φόνο στη Γερμανία, και 16 άνθρωποι αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
Περιλάμβαναν και τον Orlov.
Ο ίδιος εξέτιε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών αφού καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο για δυσφήμιση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στην Ουκρανία και κατηγορώντας τον πρόεδρο Putin ότι οδήγησε σε κάθοδο στον φασισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης