Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gazprom: Συνεχίζεται η διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας

Gazprom: Συνεχίζεται η διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας

Εν μέσω συγκρούσεων κοντά στην πόλη Σούτζα της Ρωσίας

Σχετικά Άρθρα

Η Gazprom θα συνεχίσει και αύριο 8/8 να στέλνει φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη, δήλωσε ο φορέας διαμετακόμισης φυσικού αερίου της Ουκρανίας, εν μέσω ανεπιβεβαίωτων αναφορών ότι οι δυνάμεις του Κιέβου κατέλαβαν το σταθμό μέτρησης της ρωσικής εταιρείας κοντά στη συνοριακή πόλη Σούτζα.
Τα στοιχεία του ουκρανικού φορέα εκμετάλλευσης έδειξαν ότι 41,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου αναμένεται να μεταφερθούν από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Πέμπτη.
Η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 39,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Τετάρτη, από 42,4 mcm την Τρίτη.
Ο ουκρανικός φορέας διαμετακόμισης ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το ρωσικό φυσικό αέριο συνέχισε να διέρχεται από την Ουκρανία κανονικά παρά τις αναφορές για συγκρούσεις κοντά στη ρωσική πόλη Σούτζα, όπου ρωσικό αέριο ρέει στην Ουκρανία.
Επί του παρόντος, περίπου 42 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου διέρχονται καθημερινά από τη Sudzha. Ο συνολικός ετήσιος όγκος διέλευσης είναι περίπου 14 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
"Από τις 13:00 ώρα Κιέβου (1000 GMT), το φυσικό αέριο μεταφέρεται στους ευρωπαίους πελάτες ως συνήθως, χωρίς καμία αλλαγή. Οι υποψηφιότητες έχουν επιβεβαιωθεί και η φυσική ροή του φυσικού αερίου διατηρείται", δήλωσε ο χειριστής στο Reuters.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις του απέτρεψαν μια προέλαση ουκρανικών στρατευμάτων βαθιά στη συνοριακή περιοχή στη δυτική ρωσική περιοχή Κουρσκ.
Δύο ρωσικά στρατιωτικά ιστολόγια ανέφεραν, χωρίς να παρέχουν στοιχεία, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν μια εγκατάσταση μέτρησης αερίου στη Σούτζα, μέσω της οποίας διέρχεται το ρωσικό φυσικό αέριο.

Σημείο εισόδου

Οι σταθμοί μεταφοράς και μέτρησης αερίου Sudzha στην περιοχή Kursk της Ρωσίας είναι το μόνο σημείο εισόδου για το ρωσικό φυσικό αέριο στο ουκρανικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου για περαιτέρω μεταφορά στην Ευρώπη.
Τον Μάιο του 2022, στην αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η ουκρανική εταιρεία διαμετακόμισης σταμάτησε τη μεταφορά φυσικού αερίου σε μια εναλλακτική γραμμή διακλάδωσης μέσω του σημείου διέλευσης Sokhranivka κοντά στην περιοχή Luhansk στα ανατολικά.
Η Ουκρανία είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να παίρνουν φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας και να το στέλνουν σε δύο αυτονομιστικές περιοχές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στα ανατολικά της χώρας.
Μετά το κλείσιμο της Sokhranivka, οι όγκοι διέλευσης μειώθηκαν κατά ένα τέταρτο, καθώς η Gazprom είπε ότι δεν ήταν σε θέση να εκτρέψει τους όγκους στη Sudzha.
Η συμφωνία για τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας λήγει το 2024 και το Κίεβο έχει δηλώσει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να την παρατείνει ή να συνάψει νέα συμφωνία.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης