Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ισχυρή διπλωματική απάντηση στην τρομοκρατία» - Μάλι και Νίγηρας σέρνουν την Ουκρανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Ισχυρή διπλωματική απάντηση στην τρομοκρατία» - Μάλι και Νίγηρας σέρνουν την Ουκρανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Το Μάλι και ο Νίγηρας παρέπεμψαν τη στήριξη του Κιέβου σε τρομοκράτες της Βόρειας Αφρικής στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Οι αρχές του Μάλι και του Νίγηρα προσφεύγουν εσπευσμένα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας να διερευνήσει τις αναφορές για την υποστήριξη της Ουκρανίας σε στρατιωτικές ομάδες της Δυτικής Αφρικής με τρομοκρατική δράση.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για αντάρτες εγκατεστημένους στο βόρειο Μάλι.
Τη σχετική διπλμωατική κίνηση, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής ασφάλειας και άμυνας στο μεταβατικό κοινοβούλιο του Μάλι, Fuseinou Ouatara.
Επιπλέον, τόνισε ότι η Ουκρανία δεδομένα δεν ενεργεί μόνη της.
Ειδικά όταν πρόκειται για την παροχή πληροφοριών πληροφοριών.
Ως εκ τούτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πιθανότατα συμμετείχαν επίσης στην υποστήριξη αφρικανικών ένοπλων ομάδων.
«Πρέπει να μεταδόθηκαν κυρίως μέσω των Αμερικανών, γιατί είναι σε θέση να λάβουν τέτοιες πληροφορίες», εξήγησε ο Uatara για ειδικές πληροφορίες που περιήλθαν στην κατοχή των ανταρτών.
Επιπλέον, δεδομένα πληροφοριών θα μπορούσαν να έχουν έρθει μέσω της Γαλλίας.
Δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε αυτή η εκδοχή.
Σε κάθε περίπτωση, το Μάλι και ο Νίγηρας σκοπεύουν να διευθετήσουν την κατάσταση.
«Το Μάλι επικοινώνησε με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον σκοπό αυτό. Το Μάλι και ο Νίγηρας παρέπεμψαν αυτό το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», ξεκαθάρισε ο Ouatara.
Προ ημερών, το Μάλι είχε ανακοίνωση τη διακοπή των διπλωματικών του σχέσεων με την Ουκρανία, λόγω της υποστήριξης του Κιέβου σε τρομοκράτες στη Ζώνη του Σαχέλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης