Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκτείνεται σε 3 μέτωπα - Ήχησε το 112 για εκκένωση οικισμού

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκτείνεται σε 3 μέτωπα - Ήχησε το 112 για εκκένωση οικισμού
Η Αγία Παρασκευή, απειλείται και δίδεται τεράστιος αγώνας για να μην καούν σπίτια
Ειδοποίηση του 112 έλαβαν πριν λίγα λεπτά οι κάτοικοι του Νοτίου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίας Παρασκευής, καθώς μάινεται βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ρέθυμνο.
Το μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης ζητεί από τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή κατευθυνόμενοι προς Μάνδρες Αγίου Βασιλείου και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.
Η Αγία Παρασκευή, απειλείται και δίδεται τεράστιος αγώνας για να μην καούν σπίτια.
Πρόκειται για ένα ορεινό μικρό χωριό, έναν οικισμό ζωσμένο από πράσινο και ελαιώνες, ο οποίος έχει εκκενωθεί, με τους πυροσβέστες και αστυνομικούς να ελέγχουν τα σπίτια, ώστε να απομακρυνθεί και ο τελευταίος κάτοικος.
Οι κάτοικοι που αποχώρησαν είναι ηλικιωμένοι, η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Μιχάλης Σαρρής υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, «...απειλείται ο οικισμός, επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών και εναέρια μέσα, προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια. Οι φλόγες έχουν ζώσει τις αυλές των πρώτων σπιτιών προ τα μέτωπα, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες. Το μέτωπο είναι μεγάλο, με πολλές εστίες, καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις και ελαιώνες».
Η φωτιά παρότι νωρίτερα φαινόταν ότι έβαινε σε έλεγχο μετά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, έχει επεκταθεί και εξελίσσεται σε τρία μέτωπα.
Αυτή την ώρα δρουν στην περιοχή 70 πυροσβέστες με 22 οχήματα, υδροφόρες, ενώ υπάρχει και συνδρομή εθελοντών.
Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν με ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης