Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας: Επαίσχυντη η δολοφονία του Haniyeh - Θα οδηγήσει τη Μέση Ανατολή σε ευρύτερη σύγκρουση

Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας: Επαίσχυντη η δολοφονία του Haniyeh - Θα οδηγήσει τη Μέση Ανατολή σε ευρύτερη σύγκρουση
Η συνεδρίαση του Οργανισμού θα εξετάσει τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού
Σχετικά Άρθρα
Η «επαίσχυντη» δολοφονία του Ismail Haniyeh κινδυνεύει να οδηγήσει τη Μέση Ανατολή σε μια «ευρύτερη σύγκρουση», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (Organisation of Islamic Cooperation, OIC), Hissein Brahim Taha.
Τη συνάντηση των 57 υπουργών Εξωτερικών ζήτησε το Ιράν, το οποίο κατηγορεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Hamas στην Τεχεράνη -στις 31 Ιουλίου.
Μιλώντας από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ο πρόεδρος του OIC χαρακτήρισε «επαίσχυντη ενέργεια» τη δολοφονία και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα καταπνίξει την παλαιστινιακή υπόθεση, αλλά αντίθετα θα την ενισχύσει, δίνοντας τον χαρακτήρα του επείγοντος για δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα για τον παλαιστινιακό λαό».
«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα των εθνών-κρατών είναι θεμελιώδεις αρχές που στηρίζουν τη διεθνή τάξη», συμπλήρωσε.
Η συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας αναμένεται να εξετάσει «τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης