Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες βόμβες Fidan (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Το Ισραήλ παίρνει θάρρος από την ατιμωρησία και σκοτώνει τυφλά αθώους πολίτες στη Γάζα

Νέες βόμβες Fidan (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Το Ισραήλ παίρνει θάρρος από την ατιμωρησία και σκοτώνει τυφλά αθώους πολίτες στη Γάζα

Παρέμβαση της Τουρκίας για τη γενοκτονία στη Γάζα

Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία υπέβαλε την αίτησή της στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) για παρέμβαση στην υπόθεση γενοκτονίας του Ισραήλ, επιδιώκοντας να λογοδοτήσει το Τελ Αβίβ για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά του παλαιστινιακού λαού στην πολιορκημένη Γάζα.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan ανακοίνωσε την έκκληση την Τετάρτη.
«Ενθαρρυμένο από την ατιμωρησία που έχει λάβει για τα εγκλήματά του, το Ισραήλ σκοτώνει ολοένα και περισσότερους αθώους Παλαιστίνιους κάθε μέρα», έγραψε ο Fidan στο X, καταδικάζοντας τις ανελέητες φρικαλεότητες του Ισραήλ.
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει το μέρος της για να σταματήσει τη γενοκτονία και να ασκήσει την απαραίτητη πίεση στο Ισραήλ και τους υποστηρικτές του», πρόσθεσε, δεσμεύοντας ότι η Τουρκία «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια» για αυτόν τον σκοπό.
Η Νότια Αφρική προσέγγισε το ICJ στα τέλη του περασμένου έτους, υποστηρίζοντας ότι ο καταστροφικός πόλεμος του Ισραήλ έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση και παραβιάζει τη Σύμβαση Γενοκτονίας του 1948.
Έκτοτε, αρκετές χώρες προσχώρησαν στη διαδικασία.
Μετά από στενή παρακολούθηση της υπόθεσης και διεξαγωγή σχολαστικών αξιολογήσεων σχετικά με τις δυνατότητες παρέμβασης, η Τουρκία ανακοίνωσε την απόφασή της να παρέμβει την 1η Μαΐου.
Η χώρα έχει γίνει πλέον μέρος στην υπόθεση της γενοκτονίας, ενώνοντας τη Νικαράγουα, την Κολομβία, τη Λιβύη, το Μεξικό, την Παλαιστίνη και την Ισπανία, οι οποίες έχουν επίσης προσχωρήσει στη Νότια Αφρική, η οποία κατέθεσε για πρώτη φορά την υπόθεση τον περασμένο Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης