Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά έτους οι τιμές του φυσικού αερίου μετά την επίθεση των Ουκρανών στη Sudzha - Άλμα έως 5,8%, στα 38,79 ευρώ ανά MWh

Σε υψηλά έτους οι τιμές του φυσικού αερίου μετά την επίθεση των Ουκρανών στη Sudzha - Άλμα έως 5,8%, στα 38,79 ευρώ ανά MWh
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εδιαπραγματεύονται άνω των 38 ευρώ ανά μεγαβατώρα
Στα υψηλότερα επίπεδα του 2024 ενισχύονται σήμερα 7/8 οι τιμές φυσικού αερίου (Dutch TTF Natural Gas Futures / CME), στον απόηχο της επίθεσης των Ουκρανών στον σταθμό-κλειδί μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου, κοντά στην πόλη Sudzha.
Στον απόηχο της είδησης, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εδιαπραγματεύονται άνω των 38 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ενδο-συνεδριακό υψηλό που είχαν καταγράψει στις αρχές Ιουνίου.
Ο σταθμός της Sudzha είναι ο τελευταίος που έχει απομείνει για μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, καθώς ο άλλος σημαντικός σταθμός, στη Sokhranovka, τέθηκε εκτός λειτουργίας τον Μάιο του 2022.
Τότε, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν καταλάβει την περιοχή και η ουκρανική Naftogaz είχε δηλώσει πως δεν μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη για μεταφορές μέσω της περιοχής. Προσφέρθηκε να επαναδρομολογήσει τη μεταφορά μέσω της Sudzha, ωστόσο η Gazprom είχε πει ότι αυτό δεν ήταν τεχνικά εφικτό.
Ωστόσο, όπως δήλωσε η διαχειρίστρια εταιρεία διαμετακόμισης φυσικού αερίου της Ουκρανίας, η Gazprom θα συνεχίσει να στέλνει φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη. Τα στοιχεία της διαχειρίστριας εταιρείας της Ουκρανίας έδειξαν ότι 41,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου αναμένονται να διοχετευθούν από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Πέμπτη 8/8. Η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 39,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας σήμερα, από 42,4 mcm που εστάλησαν την Τρίτη 6/8.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-08-07_210227.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης