Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Lockheed Martin: Το πρώτο F-35 της Πολωνίας πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του – Ετοιμάζονται για εκτενή εκπαίδευση οι πιλότοι

Lockheed Martin: Το πρώτο F-35 της Πολωνίας πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του – Ετοιμάζονται για εκτενή εκπαίδευση οι πιλότοι

Θα παραμείνει στις ΗΠΑ για μια περίοδο κατά την οποία οι Πολωνοί πιλότοι θα υποβληθούν σε εκτενή εκπαίδευση

Σχετικά Άρθρα
Οι εργασίες προχωρούν για το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος F-35 της Πολωνίας, με τη Lockheed Martin να μοιράζεται ενεργά ενημερώσεις κατασκευής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το αεροσκάφος, με το όνομα «Husarz», (Hussar) μεταφέρθηκε πρόσφατα στην τελική εγκατάσταση, υποδεικνύοντας την αναχώρησή του από την κύρια γραμμή παραγωγής και την ετοιμότητά του για ανάπτυξη.
Αυτή η σημαντική εξέλιξη φέρνει το πολωνικό F-35 πιο κοντά στην ολοκλήρωση, με την επόμενη φάση να περιλαμβάνει την εφαρμογή ειδικής επίστρωσης stealth.
Αυτή η επίστρωση θα καταστήσει το "Husarz" ουσιαστικά μη ανιχνεύσιμο από τα εχθρικά ραντάρ, ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό για την αποφυγή ανίχνευσης και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στο σύγχρονο πεδίο μάχης.
Η Lockheed Martin τόνισε ότι η εφαρμογή της επίστρωσης stealth είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την επιχειρησιακή ανάπτυξη του τζετ.
Ωστόσο, μόλις ολοκληρωθεί η παραγωγή, το αεροσκάφος δεν θα σταλεί αμέσως στην Πολωνία.
Αντίθετα, θα παραμείνει στις ΗΠΑ για μια περίοδο κατά την οποία οι Πολωνοί πιλότοι θα υποβληθούν σε εκτενή εκπαίδευση στα προηγμένα συστήματα F-35.
Το πρώτο από αυτά τα αεροσκάφη, μέρος μιας συνολικής παραγγελίας 32, έχει προγραμματιστεί να φτάσει στην Πολωνία στις αρχές του 2026.
Η επένδυση της Πολωνίας σε αυτά τα τεχνολογικά προηγμένα μαχητικά πολλαπλών ρόλων είναι ένα βασικό βήμα για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών της και την υποστήριξη των ενεργειών του ΝΑΤΟ και των συμμάχων στην περιοχή.
Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει μόνο τα αεροσκάφη, αλλά και συστήματα εκπαίδευσης, υλικοτεχνικής υποστήριξης και διαχείρισης, διασφαλίζοντας τις πλήρεις επιχειρησιακές δυνατότητες των τζετ.
Η σύμβαση για τα F-35 , αξίας 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπογράφηκε στις αρχές του 2020, με τις παραδόσεις να συνεχίζονται μέχρι το 2030.
Κάθε χρόνο, τέσσερις έως έξι μονάδες αναμένεται να παραδίδονται στις πολωνικές ένοπλες δυνάμεις.
Τα αεροσκάφη F-35 Lightning II, συγκεκριμένα η παραλλαγή F-35A, θα σταθμεύουν στις βάσεις της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Łask και το Świdwin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης