Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 40% «βλέπει» την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ ο Dimon της JP Morgan - Δύσκολη η επιστροφή του πληθωρισμού στο 2%

Στο 40% «βλέπει» την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ ο Dimon της JP Morgan - Δύσκολη η επιστροφή του πληθωρισμού στο 2%
Διαβεβαίωσε επίσης ότι, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις του, οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται ακόμη σε ύφεση
Σχετικά Άρθρα
Στο 35% έως 40% υπολογίζει την πιθανότητα μίας οικονομικής ύφεσης προσεχώς στις Ηνωμένες Πολιτείες ο επικεφαλής της JP Morgan Chase, Jamie Dimon, παραμένοντας σταθερός στην εκτίμηση που εξέφρασε νωρίτερα μέσα στο έτος.
«Υπάρχει πολλή αβεβαιότητα εκεί έξω», «η γεωπολιτική, η στέγαση, τα δημοσιονομικά ελλείμματα, οι δαπάνες, η ποσοτική σύσφιξη, οι εκλογές, όλα αυτά προκαλούν κάποια ανησυχία στις αγορές», δήλωσε στο κανάλι CNBC ο CEO της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας στον κόσμο.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις του, οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται ακόμη σε ύφεση.
Εξέφρασε δε τον «σκεπτικισμό» του για την ικανότητα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) των ΗΠΑ να επαναφέρει τον ετήσιο πληθωρισμό στον στόχο του 2%, λόγω των μελλοντικών δαπανών για την πράσινη οικονομία και τον στρατό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Jamie Dimon, τον περασμένο Απρίλιο, έγραψε στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους ότι η JP Morgan είναι έτοιμη για επιτόκια μεταξύ 2% με 8% ή ακόμη υψηλότερα.
Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των αγορών, κάνοντας λόγο για «υπεραντίδραση» των επενδυτών σχετικά με το κραχ της Δευτέρας 5/8. «Η Αμερική ζει και βασιλεύει» σχολίασε.

Η τράπεζα που δεν «πέφτει μέσα» ποτέ σε πρόβλεψη, καθησυχάζει

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs ανέφεραν από την πλευρά τους ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μην φοβόμαστε μια ύφεση στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι η ανεργία αυξάνεται εν μέσω της προσπάθειας της Fed να επιτύχει μια ήπια προσγείωση.
«Συνεχίζουμε να βλέπουμε τον κίνδυνο ύφεσης ως περιορισμένο», ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Goldman με επικεφαλής τον Jan Hatzius σε σημείωμά τους προς τους πελάτες τους.
Η οικονομία συνεχίζει να φαίνεται «μια χαρά συνολικά», δεν υπάρχουν μεγάλες οικονομικές ανισορροπίες και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει πολλά περιθώρια να μειώσει τα επιτόκια και μπορεί να το κάνει γρήγορα αν χρειαστεί, ανέφεραν

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης