Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Eπίθεση με οξύ σε μέλος του AfD στο Βραδεμβούργο – «Δεν μας φοβίζουν οι τρομοκράτες», απαντά το ακροδεξιό κόμμα

Γερμανία: Eπίθεση με οξύ σε μέλος του AfD στο Βραδεμβούργο – «Δεν μας φοβίζουν οι τρομοκράτες», απαντά το ακροδεξιό κόμμα

Εκπρόσωπος του κόμματος τόνισε ότι «αυτοί που υπέφεραν από αυτή την αποτρόπαιη ενέργεια» ήταν αποκλειστικά «άνθρωποι που δεν εμπλέκονται πολιτικά»

Σχετικά Άρθρα
Επίθεση με οξύ σημειώθηκε στο διαμέρισμα της υπεύθυνης γραφείου του βουλευτή της πολιτείας AfD του Βρανδεμβούργου Lena Kotre.
Ο σύντροφός της υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος την Τετάρτη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κάτοικοι κάλεσαν την αστυνομία το πρωί της Τετάρτης και ανέφεραν ότι ένας ή περισσότεροι άγνωστοι δράστες είχαν «βίαια πρόσβαση στο κλιμακοστάσιο».
Παρατήρησαν επίσης μια δυσάρεστη μυρωδιά.
Ένας μάρτυρας παρατήρησε επίσης μια «κακή μυρωδιά» το προηγούμενο βράδυ, που την έκανε να αισθάνεται αδιαθεσία.
Ωστόσο, η αρχή ασφαλείας αντέκρουσε τον ισχυρισμό ότι υπήρχαν τραυματισμοί.
«Δεν βρέθηκαν τραυματίες στο σημείο.
Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι η εισαγωγή της ουσίας στην πολυκατοικία θα μπορούσε να στρέφεται εναντίον συγκεκριμένου διαμερίσματος ή ατόμου.

AfD: Μια «πράξη πολιτικής τρομοκρατίας»

Εκπρόσωπος του κόμματος τόνισε ότι «αυτοί που υπέφεραν από αυτή την αποτρόπαιη ενέργεια» ήταν αποκλειστικά «άνθρωποι που δεν εμπλέκονται πολιτικά».
«Η νεαρή γυναίκα, που τώρα έχει να αντιμετωπίσει συνέπειες με την υγεία της, η ιδιοκτήτρια που τώρα πρέπει να πληρώσει για την αντικατάσταση της εξώπορτας, καθώς και όλοι οι κάτοικοι του σπιτιού που έπρεπε να περιμένουν έξω από το κτίριο για ώρες λόγω της αστυνομικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και οι επιχειρήσεις της πυροσβεστικής».
Η Kotre έκανε λόγο για «πράξη πολιτικής τρομοκρατίας» με στόχο «τον εκφοβισμό των αντιφρονούντων».
Είναι μια «επίθεση στις βασικές δημοκρατικές αξίες» που υπερασπίζεται το κόμμα.
«Το AfD δεν θα αποθαρρύνεται από τέτοιες εγκληματικές δραστηριότητες», τόνισε ο πολιτικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης