Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανωλεθρία Ουκρανών από την εισβολή στο Kursk έχασαν 54 τεθωρακισμένα και 315 στρατιώτες – Οι Ρώσοι κερδίζουν το Donbass

Πανωλεθρία Ουκρανών από την εισβολή στο Kursk έχασαν 54 τεθωρακισμένα και 315 στρατιώτες – Οι Ρώσοι κερδίζουν το Donbass
Valery Gerasimov (Αρχηγός στρατού Ρωσίας): Η επιχείρηση στo Kursk τελειώνει με βαριά ήττα των Ουκρανών - H προέλαση των Ουκρανών απέτυχε στο Kursk – Κέρδισαν εντυπώσεις αλλά υπέστησαν βαριά ήττα
(upd14) H στρατιωτική επιχείρηση των Ουκρανών στην περιοχή Kursk της Ρωσίας – μια απελπισμένη προσπάθεια εντυπώσεων – κατέληξε άδοξα με βαριά ήττα των Ουκρανικών δυνάμεων.
Οι Ουκρανοί επιχείρησαν εισβολή σε ρωσικό έδαφος με μια δύναμη 1.000 στρατιωτών και 100 σχεδόν τεθωρακισμένων οχημάτων…
Το αποτέλεσμα της Ουκρανικής αποτυχίας ήταν 54 τεθωρακισμένα κατεστραμμένα και 315 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί από τους περίπου 1.000 στρατιώτες που εστάλησαν στην επιχείρηση αυτοκτονίας.
Οι Ουκρανοί αρχικά αιφνιδίασαν τους Ρώσους και προέλασαν έως και 10 με 15 χιλιόμετρα σε ρωσικό έδαφος… ωστόσο η απάντηση των Ρώσων ήταν άμεση… τους διέλυσαν στην κυριολεξία.
Η κίνηση της Ουκρανίας ήταν μια προσπάθεια να ενισχύσουν το διαπραγματευτικό τους χαρτί αφού γνωρίζουν ότι έχουν τελειώσει, στο Donbass δηλαδή Donetsk και Luhansk οι Ουκρανοί έχουν συντριβεί και με κινήσεις εντυπώσεων προσπαθούν να κερδίσουν την… ειδησεογραφία στην Δύση.
Η επιχείρηση εισβολής στο Kursk που συνορεύει με την Ουκρανία σχεδιάστηκε από Ουκρανούς και Βρετανούς… αλλά απέτυχε όπως κάθε τέτοια προσπάθεια.
Οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην επιχείρηση στο Kursk ως προς την χρήση αμερικανικών όπλων αλλά… τα όπλα των αμερικανών διαλύθηκαν.

Valery Gerasimov (Αρχηγός στρατού Ρωσίας): Η επιχείρηση στo Kursk τελειώνει με βαριά ήττα των Ουκρανών

Η επιχείρηση κατά των σχηματισμών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που προσπαθούσαν να προχωρήσουν στην περιοχή του Κουρσκ, θα ολοκληρωθεί με την ήττα τους και την είσοδο των ρωσικών δυνάμεων στα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov.
«Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί νικώντας τον εχθρό και φτάνοντας στα κρατικά σύνορα», είπε ο Gerasimov σε συνάντηση υπό την προεδρία του Ρώσου Προέδρου Putin.
Το πρωί στις 6 Αυγούστου 2024 οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλουν στο έδαφος της περιοχής του Kursk. Την ίδια μέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ουκρανικά στρατεύματα με έως και 300 άτομα προσωπικό, υποστηριζόμενα από 11 άρματα μάχης και περισσότερα από 20 τεθωρακισμένα, επιτέθηκαν στις θέσεις των μονάδων που καλύπτουν τα ρωσικά κρατικά σύνορα στις περιοχές των οικισμών Nikolaevo - Daryino και Oleshnya.
Η προέλαση του εχθρού βαθιά στο ρωσικό έδαφος δεν επετράπη, οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε έως και 315 άτομα και 54 τεθωρακισμένα οχήματα, σημείωσε το Ρωσικό υπουργείο άμυνας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin, σχολιάζοντας την κατάσταση στην περιοχή του Kursk, είπε ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει αναλάβει άλλη μια μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια και πυροβολεί αδιάκριτα, μεταξύ άλλων και κατά αμάχων.

Medvedev: Γενική επίθεση στην Ουκρανία - Να πάμε σε Κίεβο, Οδησσό, Kharkiv - Να τους εξαλείψουμε

Να κηρυχθεί γενική επίθεση στην Ουκρανία και η ειδική στρατιωτική επιχείρηση να κινηθεί εκτός των εδαφών της Ρωσίας ζητά ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος στον αποήχο των διαδοχικών επιθέσεων των Ουκρανών και της αποτυχημένης απόπειρας εισβολής τους στην περιοχή του Kursk, υποστηρίζει πως ο ρωσικός στρατός πρέπει να κινηθεί κατά του Κιέβου, του Kharhikv, του Nikolaiv και της Οδησσού.
«Είναι απαραίτητο να πάρουμε ένα μάθημα από τις ενέργειες των Ουκρανών στα σύνορα της περιοχής του Kursk και να νικήσουμε ανελέητα τον εχθρό» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram o Medvedev, ο οποίος ζητά οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας να προσλάβουν ανοιχτά έναν διαφορετικό από το σημερινό χαρακτήρα και να κινηθούν εκτός των ρωσικών εδαφών.
Όπως λέει, είναι αναγκαίο να «εκπληρώσουμε αυτό που ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov υποσχέθηκε στο Ανώνατο Γενικό Διοικητή (σ.σ. στον πρόεδρο Putin), δηλαδή να νικήσουμε και να καταστρέψουμε ανελέητα τον εχθρό».
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση πρέπει τώρα να πάει στο Kharkiv, στην Οδησσό, στο Nikolaiv, στη Οδησσό και ακόμα μακρύτερα» επισημαίνει ο Medvedev.
«Από αυτή τη στιγμή, η ειδική στρατιωτική επιχείρεηση πρέπει να αποκτήσει έναν ανοιχτά εξω-εδαφικό χαρακτήρα.
Δεν είναι πλέον απλώς μια επιχείρηση επιστροφής των επίσημων εδαφών μας και τιμωρίας των Ναζί.
Μπορούμε και πρέπει να πάμε στα εδάφη της σημερινής Ουκρανίας.
Στην Οδησσό, στο Kharkiv, στο Dnepropetrovsk, στο Nikolaiv.
Στο Κίεβο και ακόμα πιο πέρα» υποστηρίζει ο Medvedev.

H προέλαση των Ουκρανών απέτυχε στο Kursk – Κέρδισαν εντυπώσεις αλλά υπέστησαν βαριά ήττα

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση έως και 10 χιλιομέτρων στην περιφέρεια Kursk της Ρωσίας εν μέσω συνεχιζόμενων μηχανοκίνητων επιθετικών επιχειρήσεων στο ρωσικό έδαφος στις 7 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 6 και 7 Αυγούστου δείχνουν ότι ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα έχουν προχωρήσει σε θέσεις κατά μήκος της διαδρομής 38K-030 περίπου 10 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα.
Μια ρωσική πηγή εμπιστευτικών πληροφοριών ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν προσωρινά 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους εντός της περιφέρειας Kursk από τότε που ξεκίνησαν την επιχείρηση στις 6 Αυγούστου και άλλες ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν συνολικά 11 οικισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Nikolaevo-Daryino (1,5 χιλιόμετρο βόρεια του τα σύνορα της Περιφέρειας Sumy) κ.α.
Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 38K-030 Sudzha-Korenovo και μια Ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι μέχρι το 18:00 τοπική ώρα στις 7 Αυγούστου οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει τόσο βορειοδυτικά όσο και νοτιοανατολικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου και είναι τώρα πολεμώντας στα περίχωρα του Korenovo (στη βορειοδυτική κατεύθυνση) και της Sudzha (στη νοτιοανατολική κατεύθυνση).
Η ρωσική πηγή εμπιστευτικών πληροφοριών και πολλές άλλες ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πολέμησαν και κατέλαβαν το σημείο ελέγχου Sudzha και το σταθμό διανομής αερίου Sudzha (νοτιοδυτικά της Sudzha κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 38K-004, 500 μέτρα από τα σύνορα Sumy-Kursk).
Ο ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets ανέφερε στις 7 Αυγούστου ότι μια απροσδιόριστη μονάδα του 71ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων από την Τσετσενία (58ος Στρατός Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Νότια Στρατιωτική Περιοχή [SMD]) έχει αναπτυχθεί απευθείας στο Sudzhenskyi Raion—γενικά σύμφωνη με ορισμένες αναφέρει από ουκρανικές και ρωσικές πηγές ότι τα πλάνα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τσετσενικές μονάδες Akhmat στην περιοχή Sudzha πριν από πάνω από μια εβδομάδα
Το βράδυ όμως 7 προς 8 Αυγούστου οι Ρωσικές δυνάμεις πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων κα οι Ουκρανοί οπισθοχωρούν με μεγάλες απώλειες...

Apti Alaudinov (Akhmat): Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν τις τελευταίες τους εφεδρείες στο Kursk

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ενεργοποιήσει τις τελευταίες εφεδρείες στα σύνορα με την περιοχή του Kursk, μετά την καταστροφή τους, τα ρωσικά στρατεύματα θα φτάσουν στη «γραμμή τερματισμού» της ολοκλήρωσης του SVO, πιστεύει ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής επικεφαλής του κύριου του στρατιωτικού-πολιτικού τμήματος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγος Apti Alaudinov.
«Νομίζω ότι τις επόμενες μέρες θα καταστρέψουμε αυτούς τους πόρους, τα αποθέματα που έχει συσσωρεύσει ο εχθρός, κατ' αρχήν, αυτή είναι πιθανώς ήδη μια κατάσταση για εμάς όταν, μέσω της καταστροφής αυτών των πόρων, θα φτάσουμε στη γραμμή του τερματισμού και στην ολοκλήρωση της ειδικής επιχείρησης…
Και τότε είναι απίθανο να μας σταματήσει κάποιος», είπε ο διοικητής, σχολιάζοντας την κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία στην περιοχή του Kursk

Το απόσπασμα των ειδικών δυνάμεων Akhmat βρίσκεται στην περιοχή Kursk...

Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας στρατιωτικής-πολιτικής διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγος Apti Alaudinov, είπε ότι βρίσκεται στην περιοχή Kursk, όπως και ένα από τα αποσπάσματα των ειδικών δυνάμεων Akhmat.
«Είμαι ήδη στην περιοχή του Kursk και οι ειδικές δυνάμεις του Akhmat, ένα από τα αποσπάσματα, έχουμε ήδη ενισχυθεί εδώ, θα κάνουμε τη δουλειά μας προς όφελος του κράτους μας» είπε ο Alaudinov.
Σύμφωνα με τον Alaudinov, στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής του Kursk, ο εχθρός «προσπαθεί να προχωρήσει, συγκεντρώνοντας όλες τις δυνάμεις του, τις οποίες απελευθέρωσε από τα σύνορα της Λευκορωσίας».
«Αλλά, και πάλι, αν θέλει ο Θεός, αυτό το θέμα θα ολοκληρωθεί στο εγγύς μέλλον, αυτές οι δυνάμεις θα καταστραφούν», είπε ο διοικητής.

Financial Times: Η Δύση δεν κατανοεί το νόημα της «θρασύδειλης» επίθεσης των ουκρανών στο Kursk

Οι δυτικοί εμπειρογνώμονες δυσκολεύονται να κατανοήσουν το στρατηγικό νόημα της «θρασύtathw» επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, δεδομένων των περιορισμένων πόρων των ουκρανικών στρατευμάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν προσπαθώντας να κρατήσουν την πρώτη γραμμή σε άλλες περιοχές, αναφέρουν οι Financial Times.
Σύμφωνα με τους Financial Times, αρκετοί αναλυτές αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα της επίθεσης στην περιοχή του Kursk σε μια περίοδο που ο ουκρανικός στρατός αγωνίζεται να αμυνθεί σε μια γραμμή μάχης που εκτείνεται πάνω από χίλια χιλιόμετρα, με περιορισμένους ανθρώπινους και υλικούς πόρους.
«Δεδομένων των αμυντικών πιέσεων αλλού... το στρατηγικό σκεπτικό αυτής της επιχείρησης είναι δύσκολο να κατανοηθεί αυτή τη στιγμή», δήλωσε στην εφημερίδα ο απόστρατος στρατηγός του αυστραλιανού στρατού Μικ Ράιαν.
Ένας ανώτερος συνεργάτης στο Πρόγραμμα Ευρασίας του Ινστιτούτου Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής, είπε ότι είναι «απίθανο μια θρασύδειλη εισβολή από την Ουκρανία» ότι θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία της σύγκρουσης.

Forbes: Ο Ουκρανικός στρατός έριξε τις τελευταίες τους εφεδρείες σε μια καταδικασμένη επίθεση στην περιοχή Kursk

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας επιτεθεί στην περιοχή του Kursk, έκαναν μια «καταδικασμένη επιδρομή», η οποία θα εξαντλήσει τις τελευταίες τους εφεδρείες, τόνισε το αμερικανικό περιοδικό Forbes.
«Ίσως, με μια αλαζονική και επικίνδυνη επίθεση, οι Ουκρανοί αλλάζουν την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε ένα από τα μέτωπα.
Ή ίσως ρίχνουν τα τελευταία τους αποθέματα σε μια καταδικασμένη επίθεση στα σύνορα», τόνισε το Forbes.
Όπως σημείωσε ο John Helin, ειδικός στην Ουκρανία από τη φινλανδική αναλυτική ομάδα Black Bird Group, η Ουκρανία αποφάσισε να παίξει με πολύ υψηλούς στόχους, ενώ βρισκόταν σε δραματική κατάσταση στο μέτωπο.
«Ελπίζω η Ουκρανία να έχει ξεκάθαρη κατανόηση των στόχων αυτής της επιχείρησης», πρόσθεσε.

Η Ουκρανία ηττάται στο Donbass, επιχείρησε μια απελπισμένη κίνηση στην Ρωσική περιοχή Kursk….

Σε μια προσπάθεια να κρύψει τις ήττες του στην πρώτη γραμμή, η Ουκρανία εξαπέλυσε νέες προκλήσεις στο ρωσικό έδαφος.
Όπως πάντα, οι επικίνδυνες επιχειρήσεις απέτυχαν και τελείωσαν με παράλογη αιματοχυσία.
Ο ουκρανικός στρατός είχε μια πολυάσχολη νύχτα.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν με μικρές δυνάμεις κοντά στα ρωσικά συνοριακά χωριά Kurilovka και Goncharovka στην περιοχή Kursk.
Μικρές ομάδες επίθεσης έως και 100 στρατιωτών συνολικά με τεθωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ και πολλά τανκς διασκορπίστηκαν στις δασικές περιοχές κοντά στα σύνορα για να εξαπολύσουν ταυτόχρονες επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιλάμβαναν μαχητές του λεγόμενου Σώματος Ρωσικών Εθελοντών, που δημιουργήθηκε από ξένες ειδικές υπηρεσίες για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, καθώς και στρατιώτες της 22ης χωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και στρατιώτες από τις μονάδες Εδαφικής Άμυνας.
Η συσσώρευση ουκρανικών δυνάμεων εντοπίστηκε από ρωσικές αναγνωρίσεις πολύ πριν ξεκινήσει η επιχείρησή τους.
Ως αποτέλεσμα, σφυροκοπήθηκαν από ρωσικά χτυπήματα τις τελευταίες ημέρες, έχοντας απώλειες.
Η επίθεση στα σύνορα ξεκίνησε νωρίς το πρωί στις 6 Αυγούστου. Τα στρατεύματα των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας υποστηρίχθηκαν από πυρά πυροβολικού και μαζικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Οι μάχες δεν κράτησαν πολύ.
Οι Ρώσοι συνοριοφύλακες απέκρουσαν τις επιθέσεις και απώθησαν τους Ουκρανούς πίσω στο έδαφός τους, όπου ηττήθηκαν από το ρωσικό πυροβολικό και τις αεροπορικές επιδρομές.
Ως αποτέλεσμα των ουκρανικών βομβαρδισμών και επιδρομών με drone σε κατοικημένες περιοχές, τουλάχιστον ένας άμαχος σκοτώθηκε και άλλοι 13 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και παιδιά.
Ένας άλλος άμαχος σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ακριβούς επίθεσης drone στο όχημά του στη συνοριακή περιοχή Belgorod.
Μια άλλη επίθεση εξαπολύθηκε τη νύχτα στην περιοχή Kherson.
Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να καταλάβει το Tendra Spit για να προχωρήσει βαθιά στα ρωσικά μετόπισθεν.
Αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια της Ουκρανίας να αποκτήσει έδαφος εκεί και απέτυχε.
Τα ουκρανικά σκάφη καταστράφηκαν από τακτικές ρωσικές δυνάμεις πριν πλησιάσουν τις ρωσικές ακτές.
Η απόπειρα να εξαπολύσει επιθέσεις στην περιοχή του Kursk και να επιτεθεί στο Tendra Spit δεν είναι παρά περισσότερο απόδειξη της ανικανότητας του ουκρανικού στρατού να επιτύχει οποιαδήποτε κέρδη στο μέτωπο.
Αποκαλύπτουν επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν άλλες δυνάμεις για να ξεκινήσουν μεγάλες επιχειρήσεις σαμποτάζ στα ρωσικά μετόπισθεν.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες θα κερδίσουν κάποιους τίτλους στα δυτικά μέσα ενημέρωσης με φωτογραφίες από ρωσικά χωριά για να φέρουν λίγη διαφημιστική εκστρατεία στην Ουκρανική ηγεσία. Κανένας από τους στόχους τους δεν επετεύχθη.
Εν τω μεταξύ, έρχονται άσχημα νέα για μεγάλες ήττες του ουκρανικού στρατού στην πρώτη γραμμή.

Ο Ρωσικός στρατός καταστρέφει τους Ουκρανούς στο Kursk

Ο ρωσικός στρατός και οι συνοριοφύλακες καταστρέφουν ουκρανικούς σχηματισμούς που διείσδυσαν στην περιοχή του Kursk, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 7 Αυγούστου.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι η σκληρή αντίσταση του στρατού και των συνοριοφυλάκων σε συνδυασμό με μια σειρά αεροπορικών επιδρομών, πυραύλων και πυροβολικού εμπόδισαν τις δυνάμεις του Κιέβου να προχωρήσουν περαιτέρω στο Kursk.
Οι εφεδρείες των δυνάμεων της Ουκρανίας ηττήθηκαν κοντά στους οικισμούς Basovka, Zhuravka, Yunakovka, Belovody, Kiyanitsa, Korchakovka, Novaya Sech, Pavlovka και Gorodishche στην ουκρανική περιοχή Sumy.
Μέχρι στιγμής, οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν χάσει 315 μαχητές και 54 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά κύρια άρματα μάχης, οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τρία οχήματα μάχης πεζικού, 31 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 12 Kozak και δύο αμερικανικής κατασκευής Stryker, ένα όχημα εκκαθάρισης και έξι αυτοκίνητα.
Επιπλέον, καταστράφηκαν δύο συστήματα αεράμυνας Buk M1, ένα όχημα εκκαθάρισης ναρκών UR-77 και ένας σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου.

UAF_Kursk_Incursion_August_7_2024.png
Antonov (Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ): Εξωφρενική η αντίδραση των ΗΠΑ στην επίθεση των Ουκρανών στην περιοχή του Kursk

Η αντίδραση των ΗΠΑ στην επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk είναι εξωφρενική, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Antonov.
«Οι δημόσιες δηλώσεις των αμερικανικών αρχών ως απάντηση στην προκλητική συμπεριφορά των κακοποιών του Κιέβου στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πραγματικά εξωφρενικές».
Όπως σημείωσε ο Antonov, «δεν υπήρξαν λόγια κριτικής προς τους πελάτες τους ή λύπης για τα θύματα της τραγωδίας» από αξιωματούχους της Ουάσιγκτον.
Ο διπλωμάτης κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο και να «τιμωρήσουν» τους Ουκρανούς νεοναζί.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να μάθουν περισσότερα από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σχετικά με τους στόχους τους για την επιδρομή στην περιοχή του Kursk, αλλά υποστηρίζουν τις ενέργειες της Ουκρανίας.
Η κατάσταση στην περιοχή του Kursk κλιμακώθηκε το πρωί της 6ης Αυγούστου, όταν ουκρανικές μονάδες που αριθμούσαν έως και 1000 στρατιώτες προσπάθησαν να καταλάβουν ένα τμήμα της επικράτειας της περιοχής Sudzhansky.
Όπως είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Gerasimov σε συνάντηση με τον πρόεδρο , ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ρωσικού στρατού, ο εχθρός έχασε 315 άτομα - τουλάχιστον 100 νεκρούς και 215 τραυματίες, 54 τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν, μεταξύ των οποίων 7 τανκς.

Adalbi Shhagoshev (Κρατική Δούμα): Εμπλέκεται η Βρετανία στην επίθεση των Ουκρανών στο Kursk

Η επιχείρηση εισβολής στην περιοχή του Kursk υποστηρίχθηκε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, δήλωσε ο Adalbi Shhagoshev, μέλος της Επιτροπής Ασφαλείας της Κρατικής Δούμας.
«Η στρατηγική απάντηση στην επίθεση θα είναι πολύ οδυνηρή τόσο σε στρατιωτικές όσο και σε πολιτικές κατευθύνσεις.
Η επιχείρηση αναπτύχθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και τις υπηρεσίες πληροφοριών, τουλάχιστον η Βρετανία συμμετείχε σε όλες αυτές τις επιθέσεις.
Πρόσθεσε ότι τα «γεράκια» σε πολλές χώρες δεν θέλουν ειρήνη, προσπαθώντας ενεργά να ανάψουν τις φλόγες της αντιπαράθεσης.
«Αφού αποκρούεται άνευ όρων η επίθεση στην περιοχή του Kursk, η προέλαση των στρατευμάτων μας θα επιταχυνθεί, γνωρίζουμε ότι αφιερώθηκε υπερβολική δύναμη σε αυτήν την επιχείρηση από την πλευρά τους», πρόσθεσε.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Gerasimov είπε ότι στις 6 Αυγούστου στις 5:30 π.μ., μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αριθμούσαν έως και 1000 στρατιώτες πέρασαν στην επίθεση με στόχο να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk

Matthew Miller (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Καμία απαγόρευση στη χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία στην επίθεση στο Kursk

Η Ουάσιγκτον δεν περιορίζει τη χρήση όπλων που προμήθευσαν οι ΗΠΑ από την Ουκρανία στην επίθεσή της στη συνοριακή περιοχή Kursk της Ρωσίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Matthew Miller.
«Θα απαντήσω με αυτόν τον τρόπο.
Τίποτα σχετικά με την πολιτική μας δεν έχει αλλάξει και με τις ενέργειες που κάνουν σήμερα, δεν αποτελούν παραβίαση της πολιτικής μας», είπε ο Matthew Miller, όταν ρωτήθηκε εάν η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ στην περιοχή του Kursk.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blibken επιβεβαίωσε στις 31 Μαΐου ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden είχε εξουσιοδοτήσει τη χρήση αμερικανικών όπλων για επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για επίθεση σε ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με το Kharkiv.
Ο Blinken δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης της γκάμας στο μέλλον.
Την ίδια μέρα, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν γερμανικά όπλα για την προστασία της περιοχής του Kharkv από τις ρωσικές επιθέσεις.
Στις 6 Αυγούστου, η συνοριακή περιοχή του Κουρσκ δέχθηκε μαζική επίθεση από την Ουκρανία. Βομβαρδισμοί και επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σκότωσαν πέντε πολίτες και τραυμάτισαν 31 άτομα, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά.

Kyrylo Budanov (Μυστικές Υπηρεσίες Ουκρανίας): Η επίθεση των Ρώσων θα κορυφωθεί σε δύο μήνες

Ο αρχηγός της Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) της Ουκρανίας, Kyrylo Budanov, εκτίμησε στις 7 Αυγούστου ότι το ρωσικό επιθετικό δυναμικό θα κορυφωθεί εντός ενάμιση έως δύο μηνών.
Ο Kyrylo Budanov σημείωσε ότι η κύρια ρωσική επίθεση «θα πρέπει να τελειώσει» σε περίπου δύο μήνες, επειδή «έχει ήδη διαρκέσει».
Τα Ουκρανικά στρατεύματα κατά τον Kyrylo Budanov δεν θα αφήσουν απλώς τη ρωσική επίθεση να εξαντληθεί χωρίς να κάνουν τίποτα, υποδηλώνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις τοπικές τακτικές αντεπιθέσεις σε περιοχές του μετώπου όπου θεωρούν ότι τέτοιες επιθέσεις μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να κάνουν σημαντικές τακτικές προόδους προς το Pokrovsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτελούν την καλοκαιρινή τους επιθετική επιχείρηση με μηχανοκίνητες επιθέσεις.

O Zelensky ετοιμάζεται για το άδοξο τέλος ενώ απέτυχε στο Ουκρανικό μέτωπο επέλεξε την καταστροφική εισβολή στο Kursk

Ο Zelensky ετοιμάζεται για το τέλος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για διαπραγματεύσεις.
Η Ουκρανία χρειάζεται το τέλος των εχθροπραξιών, αλλά το Κίεβο θα πρέπει να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του δύναμη.
Ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να σταματήσει τις ρωσικές προόδους στην πρώτη γραμμή.
Η ουκρανική άμυνα που κατασκευάστηκε κατά τα χρόνια του πολέμου στο Donbass έχει καταρρεύσει και το Κίεβο κινδυνεύει να χάσει τεράστιες περιοχές εάν συνεχιστούν οι μάχες.
Σήμερα, η Ουκρανία αναγκάζεται να παίξει ένα παιχνίδι όλα ή τίποτα.
Αυτό που αρχικά φαινόταν να ήταν μια άλλη επίθεση δολιοφθοράς στα σύνορα στην περιοχή του Kursk, μετατράπηκε σε μεγάλης κλίμακας επίθεση.
Οι δυνάμεις του Κιέβου αποφάσισαν να επιτεθούν σε πολλά συνοριακά σημεία χρησιμοποιώντας μικρές ομάδες επίθεσης για να διαπεράσουν τη ρωσική αμυντική γραμμή, έτσι ώστε οι κύριες δυνάμεις τους να μπορέσουν να αναπτύξουν μια επίθεση.
Το πρωί της 6ης Αυγούστου, το πρώτο κύμα επιθέσεων στα σύνορα της Ουκρανίας περιλάμβανε περισσότερα από 30 τεμάχια στρατιωτικού εξοπλισμού, με 300 στρατιώτες.
Μετά τα πρώτα κύματα επίθεσης, τακτικές δυνάμεις μαζί με μαχητές από διαφορετικούς σχηματισμούς μπήκαν στη μάχη, προχωρώντας βαθιά στα ρωσικά μετόπισθεν παρά τις μεγάλες απώλειες.
Οι συνεχιζόμενες μάχες συνοδεύτηκαν από μαζικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους και βομβαρδισμούς πυροβολικού που έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές.
Δυστυχώς, οι απώλειες αμάχων δεν μπορούσαν να αποφευχθούν επειδή οι Ουκρανοί στοχοποιούσαν σκόπιμα Ρώσους κατοίκους.
Τη νύχτα ένα ουκρανικό UAV χτύπησε ασθενοφόρο, σκοτώνοντας τον οδηγό και τον ασθενοφόρο.
Τη νύχτα, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν ουκρανικούς πυραύλους πάνω από την πόλη Κουρτσάτοφ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός του Kursk.
Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός ανέπτυξε μεγάλες δυνάμεις αεράμυνας στις συνοριακές περιοχές, περιπλέκοντας τις επιχειρήσεις των ρωσικών αεροσκαφών.
Στόχευσαν ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Ka-52.
Από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον δύο ουκρανικά πυραυλικά συστήματα Buk καταστράφηκαν στις 6 Αυγούστου.
Ως αποτέλεσμα της πρώτης ημέρας των συνοριακών μαχών, οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν περίπου 15 χιλιόμετρα και κατέλαβαν τουλάχιστον εν μέρει δώδεκα μικρά χωριά.
Ο ουκρανικός στρατός συσσώρευσε ομάδες πολλών χιλιάδων στρατιωτών κοντά στα σύνορα, μεταφέροντας συνεχώς ενίσχυση στην περιοχή.
Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις για αρκετές ημέρες ακόμη.
Ο κύριος στόχος των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων μπορεί να είναι ο έλεγχος των στρατηγικά σημαντικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Kursk.
Ο πυρηνικός σταθμός του Kursk βρίσκεται μόλις 60 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.
Υπάρχει επίσης ο σταθμός μέτρησης αερίου στη Σούτζα, που είναι το τελευταίο σημείο διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.
Το Κίεβο πρόσφατα αρνήθηκε να παρατείνει τη σύμβαση για τη διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του εδάφους του.
Ο έλεγχος των ρωσικών οικισμών και η απειλή για τις στρατηγικές υποδομές πυρηνικής ενέργειας ή φυσικού αερίου ασκούν μεγάλη πίεση στη Ρωσία αλλά αν ο ρωσικός στρατός καταφέρει να αποκρούσει την επίθεση, η Ουκρανία χάνει τις στρατηγικές του εφεδρείες και μπορεί να υποστεί στρατηγική ήττα στο Donbass.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι Ουκρανοί θέλουν να αναπτύξουν F-16 στη Ρουμανία, αυτό θα τινάξει στον αέρα την κατάσταση

Η ουκρανική ηγεσία συζητά το ενδεχόμενο βάσης F-16 των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρουμανία, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Ακόμη και αν τα ίδια τα F-16 δεν είναι πολύ αποτελεσματικά αεροσκάφη, οι Ουκρανοί συζητούν πώς να τα χρησιμοποιήσουν με τρόπο που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε κλιμάκωση της κατάστασης και σε εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών δυνάμεων στη σύγκρουση» είπε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, ένα τέτοιο επικίνδυνο σενάριο που εξετάζεται στο Κίεβο είναι η ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών στη Ρουμανία, από όπου θα απογειώνονται για να πραγματοποιούν επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Έτσι, ο Zelensky θέλει να προκαλέσει μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_7_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_7_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_7_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_August_7_2024.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης