Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γενική επίθεση στην Ουκρανία ζητά ο Medvedev: Να πάμε σε Κίεβο, Οδησσό, Kharkiv - Να τους εξαλείψουμε

Γενική επίθεση στην Ουκρανία ζητά ο Medvedev: Να πάμε σε Κίεβο, Οδησσό, Kharkiv - Να τους εξαλείψουμε
Να πάρουμε το μάθημα μας από την εισβολή των Ουκρανών υποστηρίζει ο Dmitry Medvedev
Να κηρυχθεί γενική επίθεση στην Ουκρανία και η ειδική στρατιωτική επιχείρηση να κινηθεί εκτός των εδαφών της Ρωσίας ζητά ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος στον αποήχο των διαδοχικών επιθέσεων των Ουκρανών και της αποτυχημένης απόπειρας εισβολής τους στην περιοχή του Kursk, υποστηρίζει πως ο ρωσικός στρατός πρέπει να κινηθεί κατά του Κιέβου, του Kharhikv, του Nikolaiv και της Οδησσού.

Να πάρουμε το μάθημα

«Είναι απαραίτητο να πάρουμε ένα μάθημα από τις ενέργειες των Ουκρανών στα σύνορα της περιοχής του Kursk και να νικήσουμε ανελέητα τον εχθρό» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram o Medvedev, ο οποίος ζητά οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας να προσλάβουν ανοιχτά έναν διαφορετικό από το σημερινό χαρακτήρα και να κινηθούν εκτός των ρωσικών εδαφών.
Όπως λέει, είναι αναγκαίο να «εκπληρώσουμε αυτό που ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov υποσχέθηκε στο Ανώνατο Γενικό Διοικητή (σ.σ. στον πρόεδρο Putin), δηλαδή να νικήσουμε και να καταστρέψουμε ανελέητα τον εχθρό».

Η εισβολή στο Kursk

Σύμφωνα με τον Medvedev, «οι λόγοι και οι στόχοι της τρομοκρατικής επιχείρησης των Ουκροναζί στην περιοχή του Kursk έχουν ήδη αναλυθεί λεπτομερώς και αντικειμενικά».
Κατά τη γνώμη του, αυτή η ενέργεια δεν ήταν τίποτα άλλο από μια επιθυμία επίδειξης των υπολειμμάτων των ουκρανικών δυνάμεων που διαρκώς μειώνονται, στους αφέντες τους προκειμένου αφενός να πάρουν νέες παρτίδες χρημάτων και όπλων και αφετέρου να «αραιώσουν» τους ρωσικούς σχηματισμούς μάχης στην κύρια γραμμή αντιπαράθεσης, τραβώντας μέρος των ρωσικών δυνάμεων στο Kursk και στο Belgorod.
Όπως λέει, στόχος ήταν μια προσπάθεια να μετατρέψουν έστω και προσωρινά την προδοσία… σε νίκη.

Να πάμε στο Κίεβο

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση πρέπει τώρα να πάει στο Kharkiv, στην Οδησσό, στο Nikolaiv, στη Οδησσό και ακόμα μακρύτερα» επισημαίνει ο Medvedev.
«Από αυτή τη στιγμή, η ειδική στρατιωτική επιχείρεηση πρέπει να αποκτήσει έναν ανοιχτά εξω-εδαφικό χαρακτήρα.
Δεν είναι πλέον απλώς μια επιχείρηση επιστροφής των επίσημων εδαφών μας και τιμωρίας των Ναζί.
Μπορούμε και πρέπει να πάμε στα εδάφη της σημερινής Ουκρανίας.
Στην Οδησσό, στο Kharkiv, στο Dnepropetrovsk, στο Nikolaiv.
Στο Κίεβο και ακόμα πιο πέρα» υποστηρίζει ο Medvedev.

Κανένας περιορισμός

«Δεν πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί με την έννοια των ορισμένων και αναγνωρισμένων συνόρων του ουκρανικού Ράιχ» τονίζει ο Medvedev.
«Θα σταματήσουμε μόνο όταν θεωρήσουμε ότι αυτό είναι αποδεκτό και ικανοποιητικό για εμάς» επισημαίνει ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Σημειώνεται πως τα τελευταία 24ωρα οι Ουκρανοί επιτίθενται μαζικά στην επαρχία του Kursk με πυραύλους και drones, πλήττοντας μη στρατιωτικές υποδομές ενώ επιχείρησαν και εισβολή με μια δύναμη 300 στρατιωτών, την οποία συνόδευαν περίπου 50 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης