Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σορτάρει ο «απογοητευμένος» Buffett: Έχει περισσότερα έντοκα γραμμάτια των ΗΠΑ κι από τη Fed - Ξεφορτώνει μετοχές της Apple

Σορτάρει ο «απογοητευμένος» Buffett: Έχει περισσότερα έντοκα γραμμάτια των ΗΠΑ κι από τη Fed - Ξεφορτώνει μετοχές της Apple
Η Berkshire Hathaway έχει στο χαρτοφυλάκιο της περισσότερα έντοκα γραμμάτια και από τη Fed
Σχετικά Άρθρα
Απογοητευμένος για τη Wall Street ή έχει δει κάτι να έρχεται; Όπως κι να έχει, ο Warren Buffett σορτάρει... φουλ κι αφού ξεφόρτωσε μετοχές της Apple, τώρα επενδύει στα έντοκα γραμμάτια του αμερικανικού δημοσίου.
Μάλιστα, η Berkshire Hathaway του Buffett κατέχει τώρα περισσότερα έντοκα γραμμάτια και από τη Fed. Ειδικότερα, η εταιρεία κατείχε 234,6 δισ. δολάρια σε βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια του αμερικανικού Δημοσίου στο τέλος του β' τριμήνου 2024, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Αυτό είναι αυξημένο κατά 81% από τα περίπου 130 δισεκατομμύρια δολάρια που κατείχε στο τέλος του 2023. Επίσης, ξεπερνά το χαρτοφυλάκιο έντοκων γραμματίων της Fed, που ανέρχονταν σε 195,3 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το Business Insider, η προτίμηση του Buffett στα έντοκα αντανακλά την αδυναμία του να βρει αξιόλογες επενδύσεις που να υπερβαίνουν με απόδοση που υπερβαίνει το (χωρίς κίνδυνο) 5% που προσφέρουν τα έντοκα γραμμάτια. Αυτό έχει κάνει ορισμένους να ανησυχούν ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής έχει απογοητευτεί από την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά. Ιστορικά, ο Buffett αυξάνει τα μετρητά του όταν βλέπει λίγες ελκυστικές ευκαιρίες για επενδύσεις λόγω των αυξημένων αποτιμήσεων.
Για λόγους σύγκρισης, το έντοκο γραμμάτιο 1 μήνα αποδίδει 5,33%, το 3μηνο γραμμάτιο 5,22% και το 6μηνο γραμμάτιο 4,95%. Αυτά τα επιτόκια θα πρέπει να δημιουργήσουν κέρδη χωρίς κίνδυνο ύψους περίπου 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για τις τεράστιες τοποθετήσεις της Berkshire Hathaway σε έντοκα γραμμάτια, ή τριμηνιαία κέρδη ύψους περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η ασφαλέστερη επένδυση»

Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway τον Μάιο, ο Buffett αποκάλεσε τα έντοκα γραμμάτια ως «την ασφαλέστερη επένδυση που υπάρχει».
Τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου προσφέρουν επίσης στους επενδυτές τους φορολογικά κίνητρα, καθώς οι καταβαλλόμενοι τόκοι απαλλάσσονται από τους κρατικούς και τοπικούς φόρους.
Ωστόσο, η στροφή στα έντοκα γραμμάτια δεν ήταν η μόνη τολμηρή κίνηση της Berkshire κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία μείωσε επίσης το μερίδιό της στη μετοχή της Apple κατά το ήμισυ περίπου κατά τη διάρκεια της περιόδου, πουλώντας περίπου 390 εκατομμύρια μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης