Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία ηττάται στο Donbass, επιχείρησε μια απελπισμένη κίνηση στην Ρωσική περιοχή Kursk

Η Ουκρανία ηττάται στο Donbass, επιχείρησε μια απελπισμένη κίνηση στην Ρωσική περιοχή Kursk
Η συσσώρευση ουκρανικών δυνάμεων εντοπίστηκε από ρωσικές αναγνωρίσεις πολύ πριν ξεκινήσει η επιχείρησή τους.
Σχετικά Άρθρα
Σε μια προσπάθεια να κρύψει τις ήττες του στην πρώτη γραμμή, η Ουκρανία εξαπέλυσε νέες προκλήσεις στο ρωσικό έδαφος.
Όπως πάντα, οι επικίνδυνες επιχειρήσεις απέτυχαν και τελείωσαν με παράλογη αιματοχυσία.
Ο ουκρανικός στρατός είχε μια πολυάσχολη νύχτα.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν με μικρές δυνάμεις κοντά στα ρωσικά συνοριακά χωριά Kurilovka και Goncharovka στην περιοχή Kursk.
Μικρές ομάδες επίθεσης έως και 100 στρατιωτών συνολικά με τεθωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ και πολλά τανκς διασκορπίστηκαν στις δασικές περιοχές κοντά στα σύνορα για να εξαπολύσουν ταυτόχρονες επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιλάμβαναν μαχητές του λεγόμενου Σώματος Ρωσικών Εθελοντών, που δημιουργήθηκε από ξένες ειδικές υπηρεσίες για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, καθώς και στρατιώτες της 22ης χωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και στρατιώτες από τις μονάδες Εδαφικής Άμυνας.

Η συσσώρευση ουκρανικών δυνάμεων εντοπίστηκε από ρωσικές αναγνωρίσεις πολύ πριν ξεκινήσει η επιχείρησή τους.

Ως αποτέλεσμα, σφυροκοπήθηκαν από ρωσικά χτυπήματα τις τελευταίες ημέρες, έχοντας απώλειες.
Η επίθεση στα σύνορα ξεκίνησε νωρίς το πρωί στις 6 Αυγούστου. Τα στρατεύματα των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας υποστηρίχθηκαν από πυρά πυροβολικού και μαζικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Οι μάχες δεν κράτησαν πολύ.
Οι Ρώσοι συνοριοφύλακες απέκρουσαν τις επιθέσεις και απώθησαν τους Ουκρανούς πίσω στο έδαφός τους, όπου ηττήθηκαν από το ρωσικό πυροβολικό και τις αεροπορικές επιδρομές.
Ως αποτέλεσμα των ουκρανικών βομβαρδισμών και επιδρομών με drone σε κατοικημένες περιοχές, τουλάχιστον ένας άμαχος σκοτώθηκε και άλλοι 13 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και παιδιά.
Ένας άλλος άμαχος σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ακριβούς επίθεσης drone στο όχημά του στη συνοριακή περιοχή Belgorod.
Μια άλλη επίθεση εξαπολύθηκε τη νύχτα στην περιοχή Kherson.

Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να καταλάβει το Tendra Spit για να προχωρήσει βαθιά στα ρωσικά μετόπισθεν.

Αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια της Ουκρανίας να αποκτήσει έδαφος εκεί και απέτυχε.
Τα ουκρανικά σκάφη καταστράφηκαν από τακτικές ρωσικές δυνάμεις πριν πλησιάσουν τις ρωσικές ακτές.
Η απόπειρα να εξαπολύσει επιθέσεις στην περιοχή του Kursk και να επιτεθεί στο Tendra Spit δεν είναι παρά περισσότερο απόδειξη της ανικανότητας του ουκρανικού στρατού να επιτύχει οποιαδήποτε κέρδη στο μέτωπο.
Αποκαλύπτουν επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν άλλες δυνάμεις για να ξεκινήσουν μεγάλες επιχειρήσεις σαμποτάζ στα ρωσικά μετόπισθεν.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες θα κερδίσουν κάποιους τίτλους στα δυτικά μέσα ενημέρωσης με φωτογραφίες από ρωσικά χωριά για να φέρουν λίγη διαφημιστική εκστρατεία στην Ουκρανική ηγεσία. Κανένας από τους στόχους τους δεν επετεύχθη.
Εν τω μεταξύ, έρχονται άσχημα νέα για μεγάλες ήττες του ουκρανικού στρατού στην πρώτη γραμμή.

Ο Ρωσικός στρατός καταστρέφει τους Ουκρανούς στο Kursk

Ο ρωσικός στρατός και οι συνοριοφύλακες καταστρέφουν ουκρανικούς σχηματισμούς που διείσδυσαν στην περιοχή του Kursk, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 7 Αυγούστου.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι η σκληρή αντίσταση του στρατού και των συνοριοφυλάκων σε συνδυασμό με μια σειρά αεροπορικών επιδρομών, πυραύλων και πυροβολικού εμπόδισαν τις δυνάμεις του Κιέβου να προχωρήσουν περαιτέρω στο Kursk.
Οι εφεδρείες των δυνάμεων της Ουκρανίας ηττήθηκαν κοντά στους οικισμούς Basovka, Zhuravka, Yunakovka, Belovody, Kiyanitsa, Korchakovka, Novaya Sech, Pavlovka και Gorodishche στην ουκρανική περιοχή Sumy.
Μέχρι στιγμής, οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν χάσει 315 μαχητές και 54 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά κύρια άρματα μάχης, οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τρία οχήματα μάχης πεζικού, 31 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 12 Kozak και δύο αμερικανικής κατασκευής Stryker, ένα όχημα εκκαθάρισης και έξι αυτοκίνητα.
Επιπλέον, καταστράφηκαν δύο συστήματα αεράμυνας Buk M1, ένα όχημα εκκαθάρισης ναρκών UR-77 και ένας σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης