Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε το όνομα της Ελληνίδας αθλήτριας που αποκλείστηκε λόγω ντόπινγκ

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε το όνομα της Ελληνίδας αθλήτριας που αποκλείστηκε λόγω ντόπινγκ
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα, στην οποία αναφέρεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) προτείνει τον άμεσο αποκλεισμό της αθλήτριας και ως εκ τούτου η ΕΟΕ ζήτησε την αποχώρηση της από το Ολυμπιακό Χωριό
Η Ελένη-Κλαούντια Πόλακ είναι η Ελληνίδα αθλήτρια που αποκλείστηκε προσωρινά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αφού απέτυχε σε τεστ ντόπινγκ, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και μετέδωσε το BBC.
Η 27χρονη ακοντίστρια αγωνίστηκε στον προκριματικό γύρο τη Δευτέρα (5/8), καταφέρνοντας να ξεπεράσει τα 4,20 μέτρα, αλλά όχι τα 4,40 μέτρα και έτσι δεν προκρίθηκε στον τελικό.
Η ελληνική υπηρεσία αντιντόπινγκ ενημέρωσε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) για την παράβαση τη Δευτέρα (5/8).
Η ΕΟΕ είπε την Τρίτη (6/8) ότι ένα μέλος της ομάδας της εκδιώχθηκε από το χωριό των αθλητών, αλλά δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητα.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα, στην οποία αναφέρεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) προτείνει τον άμεσο αποκλεισμό της αθλήτριας και ως εκ τούτου η ΕΟΕ ζήτησε την αποχώρηση του από το Ολυμπιακό Χωριό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δηλώνει ότι ενημερώθηκε από τον ΕΟΚΑΝ στις 13.49 ώρα Γαλλίας για θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ μέλους της Ολυμπιακής Ομάδας στο Παρίσι.
Όπως αναφέρει ο ΕΟΚΑΝ επιβάλλεται άμεσα προσωρινός αποκλεισμός στο συγκεκριμένο άτομο και ως εκ τούτου η ΕΟΕ ζήτησε την αποχώρηση του από το Ολυμπιακό Χωριό».

Πόλακ: Δεν έχω πάρει ποτέ συμπληρώματα - Οφείλεται σε κρέας

Η Πόλακ αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία. «Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε κάτι στο δείγμα μου», είπε σε δηλώσεις της σε ελληνικά ΜΜΕ την Δευτέρα (5/8).
«Έχουν συμβεί πολλές ατυχίες. Πριν τρεις μέρες βρέθηκε κάτι στα ούρα μου, το οποίο ήταν από κρέας.. Ήμουν τρεις ημέρες χάλια και έκλαιγα. Αυτό δεν το λέω σαν δικαιολογία, αλλά για να προσέχει ο κόσμος τι τρώει.
Ήταν πολύ κάτω από το επιτρεπτό όριο αυτό που βρέθηκε, γι’ αυτό και δεν αποκλείστηκα. Έχω θέμα με το σίδηρό μου και πρέπει καθημερινά να τρώω κόκκινο κρέας, αλλά αυτά είχαν την ουσία που βρέθηκε στα ούρα μου. Αυτό με επηρέασε ψυχολογικά, ήμουν χάλια γιατί δεν ήξερα πως θα το αντιμετωπίσω. Έκλαιγα τις δύο πρώτες ημέρες. Ήταν μεγάλο σοκ, έλεγα “πάει έχασες τους Ολυμπιακούς Αγώνες”. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δικαιολογήσω τον εαυτό μου για ό,τι έγινε στον αγώνα».
Αναφορικά με το πώς μπορεί να συνέβη αυτό ανέφερε ότι «μάλλον έγινε στην Ολλανδία. Αυτό μου έρχεται στο μυαλό. Εκεί έφαγα κρέας από σχάρα. Μου είπαν πως αυτή η ουσία που βρέθηκε στα ούρα μου βοηθάει στην πιο γρήγορη ανάπτυξη των ζώων. Πιστεύω πως αν η ουσία βρισκόταν δύο μέρες νωρίτερα ίσως να με απέκλειαν. Πραγματικά έχει καταντήσει επικίνδυνο το τι τρώμε».
«Δεν έχω πάρει ποτέ συμπληρώματα ή πρωτεΐνες. Ήταν κάτω από το επίπεδο που ήταν απαγορευμένο, γι' αυτό αγωνίστηκα. Έχω ένα θέμα με το σίδηρο και πρέπει να τρώω κόκκινο κρέας καθημερινά και αυτό που βρέθηκε πρέπει να ήταν στο κρέας. Ξέρω μόνο ότι το κρέας περιείχε αυτή την ουσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης