Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο: Ο βρώμικος ρόλος του γιου Biden: Έλαβε εκατομμύρια δολάρια από τη... Ρουμανία - Μαριονέτα του ολιγάρχη Popoviciu

Σκάνδαλο: Ο βρώμικος ρόλος του γιου Biden: Έλαβε εκατομμύρια δολάρια από τη... Ρουμανία - Μαριονέτα του ολιγάρχη Popoviciu
Τι αναφέρει το αμερικανικό δικαστήριο για τον Hunter Biden και τον σκοτεινό ρόλο του στη πολιτική σκηνή της χώρας
Ραγδαίες είναι οι δικαστικές εξελίξεις στις ΗΠΑ: Ο Hunter Biden, ο γιος του αμερικανού προέδρου Joe Biden, έχει λάβει εκατομμύρια δολάρια από έναν Ρουμάνο επιχειρηματία προκειμένου να επηρεάσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της αντιπροεδρίας του πατέρα του, αποκάλυψαν οι δικαστικές Αρχές στη δίκη που είναι εν εξελίξει.
Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, David Weiss, διαπίστωσε ότι ο Biden έλαβε «σημαντικά» χρηματικά ποσά από ξένες εταιρείες και ιδιώτες με αντάλλαγμα να ενεργεί ως λομπίστας, σύμβουλος ή νομικός σύμβουλος.
«Σχετικά με το πρώτο του θέμα, «τους ισχυρισμούς ότι ο κ. Biden ενήργησε για λογαριασμό ξένου εντολέα για να επηρεάσει την πολιτική και την κοινή γνώμη των ΗΠΑ», ο κατηγορούμενος έλαβε χρήματα από ξένο εντολέα για να προσπαθήσει να επηρεάσει την πολιτική και το κοινό των ΗΠΑ», αναφέρεται στο κατηγορητήριο αλλά και στις καταθέσεις μαρτύρων.
Ο Hunter Biden εργάστηκε για τον Ρουμάνο ολιγάρχη Gabriel Popoviciu (αναφέρεται ως γενικός γιατρός στο έγγραφο) για να τον βοηθήσει να ξεφύγει από τις κατηγορίες περί δωροδοκίας στη Ρουμανία, αποκάλυψε επίσης το γραφείο του Weiss.
Οι κατηγορίες αφορούν και εμπλοκή πρώην διευθυντή του FBI.

«Μίλησαν» τα... emails

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εγκαταλελειμμένο φορητό υπολογιστή του Hunter αποκαλύπτουν πώς ο γιος του Joe Biden και οι συνάδελφοί του αξιοποίησαν τις διασυνδέσεις τους με την αμερικανική κυβέρνηση και σχεδίασαν μια εκστρατεία προπαγάνδας για τον Ρουμάνο μεγιστάνα.
Ωστόσο δεν τα κατάφεραν καθώς εκείνος καταδικάστηκε εν τέλει το 2016 από ρουμανικό δικαστήριο για δωροδοκία.

Τα email δείχνουν τους συναδέλφους του Hunter, συνεργάτες στη δικηγορική εταιρεία Boies Schiller Flexner, τον Christopher Boies και τον Michael Gottlieb, να επιδιώκουν να οργανώσουν συναντήσεις με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στη Ρουμανία, αφού συζήτησαν μεταξύ τους εάν θα παρέμβει στην υπόθεση του Popoviciu.
Ο Hunter τους γνώρισε και οικογενειακό του φίλο Louis Freeh και πρώην διευθυντή του FBI, για να χρησιμοποιήσει τις επαφές του προς όφελος του Popoviciu, και ως αποτέλεσμα του προσφέρθηκε ένα σημαντικό ποσό γράφει η Daily Mail.

hunter-jo-biden.jpg

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί εισαγγελείς

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Hunter Biden και ο επιχειρηματικός του συνεργάτης «ανησυχούσαν ότι η εργασία άσκησης πίεσης (lobbying) θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτικές επιπτώσεις για τον πατέρα του κατηγορούμενου», οπότε η συμφωνία δομήθηκε με τρόπο που «απέκρυψε την πραγματική φύση της εργασίας που εκτελούσε».
Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα έκανε μια αναφορά στη συνεργασία του Hunter με τον Ποποβίτσιου στο κατηγορητήριο του Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, η κατάθεση της Τετάρτης 7/8 ήταν η πρώτη που υποδηλώνει ότι ο Χάντερ Μπάιντεν αμείβεται με την ιδιότητα του λομπίστα.
Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Hunter Biden και δύο επιχειρηματικοί εταίροι μοιράστηκαν περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές από τον Gabriel Popoviciu μεταξύ Νοεμβρίου 2015 και 2017.
Ο Hunter Biden αντιμετωπίζει τρεις κακουργηματικές φορολογικές κατηγορίες και πρόσθετα πλημμελήματα επειδή φέρεται να μην πλήρωσε φόρους ύψους 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2016 έως το 2020.
Οι καθυστερούμενοι φόροι και τα πρόστιμα είχαν προηγουμένως καταβληθεί πλήρως από τρίτο πρόσωπο, το οποίο προσδιορίστηκε από το ABC News ως ο δικηγόρος και έμπιστος του Hunter Biden, Kevin Moriis.
Ο Morris έχει πληρώσει τουλάχιστον 6,5 εκάτ. ευρώ για τον Hunter Biden, υπό την μορφή δανείων.
Η δίκη, στην Καλιφόρνια, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.
ISHBFCUARRKTTHPWUCO7ZGFUWE-1024x718.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης