Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Zelensky ετοιμάζεται για το άδοξο τέλος ενώ απέτυχε στο Ουκρανικό μέτωπο επέλεξε την καταστροφική εισβολή στο Kursk

O Zelensky ετοιμάζεται για το άδοξο τέλος ενώ απέτυχε στο Ουκρανικό μέτωπο επέλεξε την καταστροφική εισβολή στο Kursk
Οι συνεχιζόμενες μάχες συνοδεύτηκαν από μαζικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους και βομβαρδισμούς πυροβολικού που έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές.
Σχετικά Άρθρα
Ο Zelensky ετοιμάζεται για το τέλος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για διαπραγματεύσεις.
Η Ουκρανία χρειάζεται το τέλος των εχθροπραξιών, αλλά το Κίεβο θα πρέπει να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του δύναμη.
Ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να σταματήσει τις ρωσικές προόδους στην πρώτη γραμμή.
Η ουκρανική άμυνα που κατασκευάστηκε κατά τα χρόνια του πολέμου στο Donbass έχει καταρρεύσει και το Κίεβο κινδυνεύει να χάσει τεράστιες περιοχές εάν συνεχιστούν οι μάχες.

Σήμερα, η Ουκρανία αναγκάζεται να παίξει ένα παιχνίδι όλα ή τίποτα.


Αυτό που αρχικά φαινόταν να ήταν μια άλλη επίθεση δολιοφθοράς στα σύνορα στην περιοχή του Kursk, μετατράπηκε σε μεγάλης κλίμακας επίθεση.
Οι δυνάμεις του Κιέβου αποφάσισαν να επιτεθούν σε πολλά συνοριακά σημεία χρησιμοποιώντας μικρές ομάδες επίθεσης για να διαπεράσουν τη ρωσική αμυντική γραμμή, έτσι ώστε οι κύριες δυνάμεις τους να μπορέσουν να αναπτύξουν μια επίθεση.
Το πρωί της 6ης Αυγούστου, το πρώτο κύμα επιθέσεων στα σύνορα της Ουκρανίας περιλάμβανε περισσότερα από 30 τεμάχια στρατιωτικού εξοπλισμού, με 300 στρατιώτες.
Μετά τα πρώτα κύματα επίθεσης, τακτικές δυνάμεις μαζί με μαχητές από διαφορετικούς σχηματισμούς μπήκαν στη μάχη, προχωρώντας βαθιά στα ρωσικά μετόπισθεν παρά τις μεγάλες απώλειες.

Οι συνεχιζόμενες μάχες συνοδεύτηκαν από μαζικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους και βομβαρδισμούς πυροβολικού που έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές.

Δυστυχώς, οι απώλειες αμάχων δεν μπορούσαν να αποφευχθούν επειδή οι Ουκρανοί στοχοποιούσαν σκόπιμα Ρώσους κατοίκους.
Τη νύχτα ένα ουκρανικό UAV χτύπησε ασθενοφόρο, σκοτώνοντας τον οδηγό και τον ασθενοφόρο.
Τη νύχτα, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν ουκρανικούς πυραύλους πάνω από την πόλη Κουρτσάτοφ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός του Kursk.
Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός ανέπτυξε μεγάλες δυνάμεις αεράμυνας στις συνοριακές περιοχές, περιπλέκοντας τις επιχειρήσεις των ρωσικών αεροσκαφών.
Στόχευσαν ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Ka-52.
Από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον δύο ουκρανικά πυραυλικά συστήματα Buk καταστράφηκαν στις 6 Αυγούστου.

Ως αποτέλεσμα της πρώτης ημέρας των συνοριακών μαχών, οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν περίπου 15 χιλιόμετρα και κατέλαβαν τουλάχιστον εν μέρει δώδεκα μικρά χωριά.


Ο ουκρανικός στρατός συσσώρευσε ομάδες πολλών χιλιάδων στρατιωτών κοντά στα σύνορα, μεταφέροντας συνεχώς ενίσχυση στην περιοχή.
Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις για αρκετές ημέρες ακόμη.
Ο κύριος στόχος των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων μπορεί να είναι ο έλεγχος των στρατηγικά σημαντικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Kursk.
Ο πυρηνικός σταθμός του Kursk βρίσκεται μόλις 60 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.
Υπάρχει επίσης ο σταθμός μέτρησης αερίου στη Σούτζα, που είναι το τελευταίο σημείο διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.
Το Κίεβο πρόσφατα αρνήθηκε να παρατείνει τη σύμβαση για τη διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του εδάφους του.
Ο έλεγχος των ρωσικών οικισμών και η απειλή για τις στρατηγικές υποδομές πυρηνικής ενέργειας ή φυσικού αερίου ασκούν μεγάλη πίεση στη Ρωσία αλλά αν ο ρωσικός στρατός καταφέρει να αποκρούσει την επίθεση, η Ουκρανία χάνει τις στρατηγικές του εφεδρείες και μπορεί να υποστεί στρατηγική ήττα στο Donbass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης