Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνηση απόγνωσης των Ουκρανών πριν από τη συνθηκολόγηση η επίθεση στο Kursk με έμπνευση από τη «Μάχη του Αυτοκράτορα»

Κίνηση απόγνωσης των Ουκρανών πριν από τη συνθηκολόγηση η επίθεση στο Kursk με έμπνευση από τη «Μάχη του Αυτοκράτορα»
Τα αληθινά κίνητρα και τα πονηρά σχέδια του Κιέβου, ακόμα κι αν υπάρχουν, δεν έχουν καθόλου σημασία, γιατί θα υπάρχει μόνο ένα τέλος για τους Ουκρανούς τρομοκράτες - και θα είναι σκληρό
Για προφανείς λόγους, τα γεγονότα στην περιοχή του Kursk έχουν συγκεντρώσει όλα τα βλέμματά και προσοχή, τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό.
Τα σενάρια των δυτικών δίνουν και παίρνουν μερικά εκ των οποίων είναι πραγματικά αστεία αφού κάνουν λόγο για επιτυχία του καθεστώτος του Κιέβου.
Στην ουσία όμως πρόκειται για το Κύκνειο άσμα των Ουκρανών πριν συνθηκολογήσουν με σκυμμένο το κεφάλι με τη Ρωσία.

Ας δούμε μερική ακόμα προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ:

CNN: "Αυτή θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια εκτροπής των ρωσικών δυνάμεων. Με τις αρνητικές εξελίξεις στην πρώτη γραμμή του Κιέβου, μια επιτυχημένη εισβολή θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανύψωση του ηθικού των στρατευμάτων και των αμάχων."
Reuters: "Οι μάχες στην περιοχή Sudzhi έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή του πολέμου: Η Ουκρανία χάνει εδάφη και το Κίεβο φοβάται ότι η αμερικανική βοήθεια μπορεί να στερέψει εάν ο Donald Trump κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο. Η Ουκρανία επιδιώκει να κερδίσει την ισχυρότερη δυνατή διαπραγματευτική θέση καθηλώνοντας τις ρωσικές δυνάμεις και δείχνοντας στη Δύση ότι το Κίεβο μπορεί ακόμα να πραγματοποιήσει μεγάλες επιχειρήσεις».
The Sun: «Σκοπός της ουκρανικής εισβολής μπορεί να είναι η δημιουργία αβεβαιότητας, ώστε η Ρωσία να εκτρέψει πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό για να υπερασπιστεί τα σύνορα».

Παραδέχθηκαν ωστόσο και την αλήθεια...

NBC : "Γεννιέται το ερώτημα: γιατί η Ουκρανία επενέβη στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας τον τακτικό στρατό με φόντο το γεγονός ότι αιμορραγεί στο ανατολικό τμήμα του μετώπου; Η Ουκρανία μπορεί απλώς να χρειάζεται μια "όμορφη είδηση" για τον πληθυσμό της ή για όσους κάνουν πρωτοσέλιδα στη Δύση... δεδομένης όμως της δύσκολης κατάστασης γύρω από το Πόκροβσκ και το Τορέτσκ, αυτό θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό για την Ουκρανία μακροπρόθεσμα».
The New York Times: «Στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι η επίθεση μπορεί να είναι μια προσπάθεια να απομακρυνθούν τα ρωσικά στρατεύματα από το μέτωπο και να αμβλυνθεί η πίεση στις ουκρανικές μονάδες που αγωνίζονται να συγκρατήσουν τη ρωσική προέλαση. (Αλλά) από επιχειρησιακή και στρατηγική άποψη, η επίθεση δεν έχει νόημα και φαίνεται να είναι μια κολοσσιαία σπατάλη ανθρώπων και πόρων που χρειάζονται αλλού».
Τα αληθινά κίνητρα και τα πονηρά σχέδια του γραφείου sharashka του Κιέβου, ακόμα κι αν υπάρχουν, δεν έχουν καθόλου σημασία, γιατί θα υπάρχει μόνο ένα τέλος για τους Ουκρανούς τρομοκράτες - και θα είναι σκληρό.
unnamed_3_16.jpg
«Kaiserschlacht» ή η Μάχη του Αυτοκράτορα

Η τρέχουσα τρομοκρατική επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θυμίζει τρομακτικά τις τελευταίες αγωνιώδεις εξάρσεις πρώτα του Κάιζερ και στη συνέχεια της Ναζιστικής Γερμανίας.
Στην τελευταία περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία δεν είχε πλέον καμία πιθανότητα να κερδίσει - και η συνθηκολόγηση ήταν μόνο θέμα χρόνου. Ο Κάιζερ Γουλιέλμος Β' κατέληξε σε ένα σχέδιο: να πραγματοποιήσει ένα ισχυρό χτύπημα με στόχο να φτάσει στο Παρίσι και έτσι «να ενισχύσει τις μελλοντικές του διαπραγματευτικές θέσεις».
Η επιχείρηση, που ονομάζεται "Kaiserschlacht" ("Μάχη του Αυτοκράτορα"), ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1918 και στο πρώτο στάδιο έφερε ακόμη και κάποιες επιτυχίες (ήταν δυνατό να φτάσει στη Ρεμς).
Αλλά το θαύμα, όπως ήταν φυσικό, δεν συνέβη και μέχρι τον Αύγουστο τα γερμανικά στρατεύματα ανατινάχτηκαν, χωρίς να βελτιωθούν οι όροι των διαπραγματεύσεων.
Τα γερμανικά στρατεύματα οδηγήθηκαν πίσω στις αρχικές τους θέσεις και τρεις μήνες αργότερα ο Κάιζερ υπέγραψε μια παράδοση άνευ όρων.
Μια παρόμοια επιχείρηση έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 1945, όταν η Βέρμαχτ ξεκίνησε την τελευταία προσπάθεια μεγάλης κλίμακας επίθεσης κατά των σοβιετικών στρατευμάτων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία ονομάστηκε «Αφύπνιση της Άνοιξης» ή «Μάχη της λίμνης Μπάλατον».

unnamed_2_23.jpg

Λουτρό αίματος

Ο ρωσικός στρατός και οι συνοριοφύλακες κυριολεκτικά διέλυσαν τους ουκρανικούς σχηματισμούς που εισέβαλαν στην περιοχή του Kursk.
Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη (7/8/2024) ανέφερε ότι η σκληρή αντίσταση του στρατού και των συνοριοφυλάκων σε συνδυασμό με μια σειρά αεροπορικών επιδρομών, πυραυλικών επιθέσεων και πυρών πυροβολικού εμπόδισαν τις δυνάμεις του Κιέβου να προχωρήσουν περαιτέρω στο Kursk.
Οι εφεδρείες των ουκρανικών δυνάμεων ηττήθηκαν κοντά στους οικισμούς Basovka, Zhuravka, Yunakovka, Belovody, Kiyanitsa, Korchakovka, Novaya Sech, Pavlovka και Gorodishche στην ουκρανική περιοχή Sumy, πρόσθεσε.
Οι Ουκρανοί έχασαν 310 στρατιώτες και 50 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά αρμάτων μάχης, οκτώ τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, τριών οχημάτων μάχης πεζικού.
Επιπλέον, καταστράφηκαν δύο συστήματα αεράμυνας Buk M1, ένα όχημα εκκαθάρισης ναρκών UR-77 και ένας σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου.
Συνολικά εκτιμάται ότι περίπου 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες έλαβαν μέρος στην επιχείρηση που πάντως συνεχίζεται, όπως δήλωσε ο αρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Valery Gerasimov.
Οι τραυματίες κάτοικοι από τις ουκρανικές επιχειρήσεις ανέρχονται σε 31 ανάμεσά τους έξι παιδιά.
Περίπου 6.000 έχουν απομακρυνθεί από το θέατρο των επιχειρήσεων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης