Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι θιασώτης της θεωρίας ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται

Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι θιασώτης της θεωρίας ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται
«Η κυβέρνηση αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα, προσφέρει αλαζονεία», είπε, τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής
«Στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι θιασώτες της θεωρίας ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται» τόνισε, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Open», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας με αφορμή τις υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
«Όπως και σε άλλα ζητήματα, π.χ. στην εμπορία τροφίμων, έτσι και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια περιμένουν πως κάποιο αόρατο χέρι θα μπορέσει να δημιουργήσει σωστές συνθήκες στην αγορά. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει.
Η αγορά χρειάζεται ισχυρές κρατικές παρεμβάσεις κάτι που η κυβέρνηση αποφεύγει συνειδητά και δυστυχώς προσφέρει υπερκέρδη σε αγορές που έχουν ολιγοπωλιακή δομή» επισήμανε, ενώ, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι «σε όλες τις περιπτώσεις που επιβαρύνουν καθημερινά τους πολίτες, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και υπό την πίεση των γεγονότων να λάβει κάποια ανεπαρκή μέτρα».
Αναφορικά με την στάση και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος είπε: «Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό εργαλείο στη διάθεσή μας και αυτό είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού που λειτουργεί σε όλες τις χώρες υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όταν λοιπόν, η προαναφερθείσα επιτροπή είναι ισχυρή και επαρκώς στελεχωμένη -κάτι που δεν ισχύει σήμερα- τότε μπορεί να επιβάλει πρόστιμα και να ρυθμίζει τον ανταγωνισμό στην αγορά ώστε να μην υπάρχει αισχροκέρδεια. Συνεπώς προτάσεις υπάρχουν.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει την πολιτική βούληση να αντιταχθεί σε συγκεκριμένα ολιγοπωλιακά συμφέροντα;».
«Η κυβέρνηση αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα, προσφέρει αλαζονεία», είπε, τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης