Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά Zelensky για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου

Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά Zelensky για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
Οι προσφεύγοντες ζητούν από το ΔΠΔ να δικάσει τον Zelensky για εγκλήματα πολέμου λόγω ουκρανικών επιθέσεων εναντίον αμάχων
Ρώσοι bloggers και φιλανθρωπικό ίδρυμα προσέφυγαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ζητώντας να αποδοθούν κατηγορίες στον Volodymyr Zelensky για ουκρανικούς βομβαρδισμούς σε σχολεία και νηπιαγωγεία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk
«Απευθυνθήκαμε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με αίτημα να κριθούν υπεύθυνοι ο V. Zelensky, ο πρώην Γενικός Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων V. Zaluzhny καθώς και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας A. Reznikov για οκτώ κατηγορίες επιθέσεων σε κοινωνικές Εγκαταστάσεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk το 2022-2023.
Ετοιμάσαμε προσφυγή στον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την έναρξη δικαστικών διαδικασιών και την περαιτέρω υποβολή στο Τμήμα Προδικασίας. Αυτή η προσφυγή έχει καταχωρηθεί δεόντως σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΔΠΔ», δήλωσαν οι προσφεύγοντες στο Tass.
Βάσει του κατηγορητηρίου οι Ουκρανοί από το 2014 χρησιμοποιούν όπλα εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.
Ζητούν ποινική έρευνα για οκτώ επιθέσεις σε νηπιαγωγεία και σχολεία.
«Σε μία μόνο από αυτές τις περιπτώσεις σκοτώθηκαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε μία άλλη, ένα παιδί τραυματίστηκε σοβαρά και υπάρχουν επίσης θάνατοι σε άλλες περιπτώσεις.
Είναι προφανές ότι αυτές οι επιθέσεις είχαν στόχο παιδιά και ενήλικες πολίτες», αναφέρουν.
Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης (το κύριο κανονιστικό έγγραφο του ΔΠΔ), οι ενέργειες των Zelensky, Reznikov και Zaluzhny συνιστούν γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης