Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χρηματοδότηση 3,9 δισ. δολάρια στην Ουκρανία μέσω Παγκόσμιας Τράπεζας – Καταλήγουν όλα στην αμυντική βιομηχανία του Zelensky

ΗΠΑ: Χρηματοδότηση 3,9 δισ. δολάρια στην Ουκρανία μέσω Παγκόσμιας Τράπεζας – Καταλήγουν όλα στην αμυντική βιομηχανία του Zelensky

Συνολικά, η Ουκρανία θα λάβει 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεση δημοσιονομική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Σχετικά Άρθρα
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal ανακοίνωσε στις αρχές αυτής της εβδομάδας ότι η κυβέρνησή του έλαβε 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη μορφή «άμεσης δημοσιονομικής βοήθειας» - τα οποία είναι κεφάλαια που δίνονται από τις ΗΠΑ και εκταμιεύονται απευθείας στο Κίεβο μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Αυτή είναι η πρώτη δόση άμεσης δημοσιονομικής στήριξης από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2024.
Συνολικά, η Ουκρανία θα λάβει 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεση δημοσιονομική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος, κάτι που θα μας επιτρέψει να περάσουμε με σιγουριά αυτήν την οικονομική περίοδο», ανέφερε ο Shmyhal στο Telegram.
Αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δυτικής προσπάθειας να κρατήσει στη ζωή τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο αστικές υποδομές και τις καθημερινές υπηρεσίες της Ουκρανίας.
Χωρίς τη βοήθεια, οι εξωτερικοί υποστηρικτές φοβούνται ότι η χώρα θα μπορούσε να δει τις υπηρεσίες του πολίτη να καταρρέουν, οδηγώντας σε κοινωνική αναταραχή και κατάρρευση του κράτους δικαίου.
Αυτή η νέα έγχυση δημοσιονομικής βοήθειας θα χρηματοδοτήσει δαπάνες «προτεραιότητας» που θα περιλαμβάνουν τους διασώστες, τους γιατρούς, τους μισθούς των δασκάλων, τις δημόσιες συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.
Οι αγρότες μπορούσαν επίσης να δουν μερικά από τα κεφάλαια.
Τα σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια αντλούνται από το νομοσχέδιο ξένης στρατιωτικής βοήθειας των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε ο Πρόεδρος Biden τον Απρίλιο, το οποίο προέβλεπε συνολικά 61 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία.
Φυσικά, η πλειονότητα των χρημάτων που χαρακτηρίζονται ως «βοήθεια προς την Ουκρανία» πηγαίνουν πραγματικά στο στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα των ΗΠΑ.
Όπως είχε επισημάνει η WSJ πριν από μήνες, τα περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία θα δουν τα περισσότερα να εισρεύσουν στην αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ για πρόσθετα όπλα, όπως πυρομαχικά και εκτοξευτές πυραύλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης