Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δυτικές εταιρείες που αψήφησαν τις κυρώσεις και ασφάλισαν τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από εφοπλιστές

Οι δυτικές εταιρείες που αψήφησαν τις κυρώσεις και ασφάλισαν τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από εφοπλιστές
American Club και West of England, παρείχαν ασφάλιση για μεταφορά πετρελαίου από τη Rosneft στην Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Μία ομάδα δυτικών ασφαλιστικών εταιρειών έχει παράσχει κάλυψη για δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό αργό πετρέλαιο, διατηρώντας τη ροή του αργού μετά την αποχώρηση πολλών εταιρειών του κλάδου εν μέσω φόβου παραβίασης των κυρώσεων της Δύσης εναντίον της Μόσχας, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Reuters.
Τα εν λόγω στοιχεία έδειξαν ότι πέντε ασφαλιστικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η American Club, η West of England και η Gard, παρείχαν ασφαλιστική κάλυψη σε 10 δεξαμενόπλοια που έπλευσαν από τη Ρωσία στην Ασία το 2024.
American Club και West of England, συγκεκριμένα, παρείχαν ασφάλιση σε δύο δεξαμενόπλοια -το «Gioiosa» και το «Orion I»- για μεταφορά πετρελαίου από την κρατική ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft στην Κίνα.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν σχολίασαν το δημοσίευμα του Reuters.
Η έκταση της συνεχιζόμενης παροχής από δυτικές ασφαλιστικές εταιρείες για την κάλυψη συγκεκριμένων ρωσικών συμφωνιών πετρελαίου δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως, από το 2022 που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Το ανώτατο όριο, που επιβλήθηκε από την Ομάδα των G7 για να περιοριστεί η ικανότητα της Ρωσίας να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο, επιτρέπει σε δυτικές ασφαλιστικές εταιρείες και πλοία να συμμετέχουν στο ρωσικό εμπόριο πετρελαίου μόνο εάν το πετρέλαιο πωλείται κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι.
Η Ρωσία, η οποία απαγόρευσε στις εταιρείες της να συμμορφωθούν με το ανώτατο όριο τιμών, πούλησε αργό με τιμή κατά μέσο όρο 69,4 δολάρια το βαρέλι το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης