Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ βυθίζει την Ευρώπη στην κόλαση του μεγάλου πολέμου – Στέλνει τα ουκρανικά F 16 στη Μολδαβία για χτυπήματα στη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ βυθίζει την Ευρώπη στην κόλαση του μεγάλου πολέμου – Στέλνει τα ουκρανικά F 16 στη Μολδαβία για χτυπήματα στη Ρωσία
Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F16 που δόθηκαν στην Ουκρανία σε άλλες γειτονικές χώρες από όπου θα απογειώνονται για πλήγματα κατά της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Το ΝΑΤΟ προσανατολίζεται σε ένα ακραία επικίνδυνο σχέδιο που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία φαίνεται να εξετάζει σοβαρά τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F16 που δόθηκαν στην Ουκρανία σε άλλες γειτονικές χώρες από όπου θα απογειώνονται για πλήγματα κατά της Ρωσίας.
Ούτως ή άλλως η Ουκρανία δεν διαθέτει αεροδιαδρόμους και υποδομές να χρησιμοποιηθούν ως βάση με αξιώσεις για τα αμερικανικά αεροσκάφη.

Τα δύο πιο σημαντικά κράτη- μέλη του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με την Ουκρανία είναι η Πολωνία και η Ρουμανία.
Αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της λεγόμενης ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ που εκτείνεται από την Εσθονία έως τη Βουλγαρία.
Ορισμένα μέλη, όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία, αρνούνται να συμμετάσχουν άμεσα στην επίθεση του ΝΑΤΟ και έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλουν να αποφύγουν μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Άλλα κράτη είναι πιστά στη συμμαχία, αλλά εξακολουθούν να αμφιταλαντεύονται όπως η Βουλγαρία και εν μέρει η Τσεχία.

Η Πολωνία απορρίφθηκε για να μην εμπλακεί απευθείας το ΝΑΤΟ

Άλλα κράτη, όπως η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία είναι ενδημικά ρωσοφοβικά, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό στρατιωτικά ασήμαντα και δεν συνορεύουν με την Ουκρανία.
Αυτό αφήνει μόνο την Πολωνία και τη Ρουμανία ως σοβαρούς διεκδικητές για την επόμενη φάση της επίθεσης του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, ενώ η Πολωνία είναι εξίσου ενδημικά ρωσοφοβική με τα κράτη της Βαλτικής, η Ρουμανία δεν διακατέχεται από τέτοια έντονα αντιρωσικά αισθήματα.
Προκειμένου να εδραιώσει τη ρωσοφοβία στη Ρουμανία, η Δύση θέλει να κλιμακώσει τη σύγκρουση στη γειτονική Μολδαβία και στη συνέχεια να παρασύρει τόσο τη Ρουμανία όσο και τη Ρωσία.
zelensky_f16.jpg
Η αποσταθεροποίηση στην Υπερδνειστερία

Το ΝΑΤΟ και το καθεστώς του Κιέβου προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Υπερδνειστερία για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Η Μολδαβία δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί και να ξεπαγώσει τη σύγκρουση που είναι αδρανής για πάνω από 30 χρόνια.
Αυτό δεν είναι καν προς το συμφέρον της Ρουμανίας, καθώς μπορεί να συνεχίσει την ειρηνική ενοποίηση με τη Μολδαβία.
Θα κέρδιζε πολύ λίγα με την επανάληψη των εχθροπραξιών στην Υπερδνειστερία, ενώ θα είχε τη Ρωσία ως άμεσο αντίπαλο.
«Έτσι, η προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης, έστω και πολύ εύθραυστης, είναι η καλύτερη επιλογή για όλες τις πλευρές που εμπλέκονται άμεσα.
Ωστόσο, το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη» επισημαίνει ο στρατιωτικός αναλυτής Drago Bosnic.
Επιδιώκει το ακριβώς αντίθετο.
θέλει να χρησιμοποιήσει χώρες όπως η Ρουμανία και η Μολδαβία ως εφαλτήρια για μια υφέρπουσα αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Ωστόσο δεν μπορεί να διακινδυνεύσει  έναν άμεσο πόλεμο, καθώς αυτό θα έθετε σε κίνδυνο ολόκληρη την ανατολική πτέρυγά του, ιδιαίτερα τώρα που η Μόσχα απαντά στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ με την ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου και μέσου βεληνεκούς, όπως τα αναβαθμισμένα συστήματα Iskander» και οι νέα IRBM (πιθανώς ο RS-26 «Rubezh»).
map_21.JPG
Η επιλογή της Μολδαβίας

Έτσι, η άμεση μεταφορά των F-16 της Ουκρανίας που προέρχονται από το ΝΑΤΟ σε χώρες όπως η Πολωνία και η Ρουμανία πιθανότατα θα αποφευχθεί, αφήνοντας τη Μολδαβία ως τη μόνη επιλογή.
Τις τελευταίες δεκαετίες, η Δύση επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια για να υποκινήσει τη ρωσοφοβία στην πρώην Σοβιετική δημοκρατία.
Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα μετά τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές του 2020, όταν το ΝΑΤΟ κατάφερε να αντικαταστήσει τον τότε πρόεδρο Igor Dodon με την μαριονέτα του Maia Sandu.
Πριν από την ανάμειξή της στην πολιτική της Μολδαβίας, η Sandu ήταν «ένα στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, που εργαζόταν για να μετατρέψει τη δύστυχη χώρα σε μια ακόμη αποικία» της Δύσης, τονίζει ο Bosnic.
Από την αρχή, το κύριο έργο της ήταν να καταστρέψει τις κατά τα άλλα πολύ καλές σχέσεις του Kishinev με τη Μόσχα.
Κεντρικός της στόχος να εντάξει τη Μολδαβία στην ΕΕ και στη συνέχεια στο ΝΑΤΟ.
Αυτός ο στόχος περιλαμβάνει τη σκόπιμη υπονόμευση της ελευθερίας του Τύπου υπό την επίβλεψη των Βρυξελλών, με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης να γίνονται στόχος καταστολής.
Επιπλέον, η Sandu προωθεί παράλογες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το Κρεμλίνο που υποτίθεται ότι «προσπαθεί να οργανώσει πραξικόπημα με τη βοήθεια Σέρβων hooligans»

Η Οδησσός και η μυστηριώδης πτήση του F -16

Όλα αυτά ουσιαστικά μετέτρεψαν τις δύο χώρες σε εχθρούς μέσα σε μια νύχτα.
Όπως είναι λογικό, ο πληθυσμός της Μολδαβίας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη, ιδιαίτερα μετά την κλιμάκωση της ενορχηστρωμένης από το ΝΑΤΟ ουκρανικής σύγκρουσης πριν από δύο χρόνια, καθώς δεν θέλει να δει τη χώρα του να εμπλέκεται, άμεσα ή με άλλο τρόπο στον πόλεμο.
Ωστόσο, φαίνεται ότι ακριβώς εκεί κατευθύνεται η Μολδαβία καθώς υπάρχουν έντονες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία βάσης για τα ουκρανικά F - 16.
Πηγές με γνώση του θέματος υποστηρίζουν ότι το F-16 που εμφανίστηκε πρόσφατα πάνω από την Οδησσό πέταξε προς τη Μολδαβία, όπου έκλεισε τον αναμεταδότη του και εξαφανίστηκε από τους ιστότοπους παρακολούθησης πτήσεων.
Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη βρίσκονται πράγματι στη Μολδαβία.
Δεδομένου ότι η Ρουμανία χρησιμοποιεί F-16, τα πληρώματα εδάφους της θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα μαχητικά εκεί, διατηρώντας έτσι την εύλογη άρνηση της άμεσης εμπλοκής του ΝΑΤΟ. Με κάποιες μικρές διαφορές, τα ρουμανικά και τα μολδαβικά είναι ουσιαστικά η ίδια γλώσσα, επομένως τα πληρώματα θα μπορούσαν να εμφανιστούν ως Μολδαβοί.

odessa.jpeg
Η Ρωσία θα απαντήσει χωρίς έλεος


Εάν αποδειχθεί αυτό θα καταστήσει τη Μολδαβία εμπλεκόμενο μέρος του πολέμου.
Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη μικρή πρώην Σοβιετική δημοκρατία, καθώς πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι τυχόν τρίτοι που ενδέχεται να φιλοξενήσουν F-16 (ή να εμπλακούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο) θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι για τη Μόσχα.
Μπορεί να υποστηριχθεί ότι αυτό ακριβώς θέλει η Δύση.

Πρώτον, αυτό θα έσερνε τη Μολδαβία στην ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ ουκρανική σύγκρουση, αναγκάζοντας τη Ρωσία να αντιδράσει, μετατοπίζοντας έτσι την προσοχή και τους πόρους της μακριά από το Donbass, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, ενώ χάνουν και εδάφη σε καθημερινή βάση.
Δεύτερον, χρησιμεύει ως δοκιμή του τι ακριβώς θα έκανε η Μόσχα.
Εάν αντεπιτεθεί εναντίον του Kishinev, το Κρεμλίνο θα αναγκαζόταν να πολεμήσει και σε έναν ακόμη πόλεμο, αν και αυτό θα μπορούσε να αποθαρρύνει το ΝΑΤΟ από το να στεγάσει τα ουκρανικά F-16 στην Πολωνία και τη Ρουμανία.
Από την άλλη πλευρά, εάν η Ρωσία αποφασίσει να μην στοχεύσει τις αεροπορικές βάσεις της Μολδαβίας που στεγάζουν τα αμερικανικά αεροσκάφη, αυτό θα μπορούσε να ενθαρρύνει τη Δύση να χρησιμοποιήσει τη Ρουμανία και την Πολωνία για τον ίδιο σκοπό.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, η πιθανότητα κλιμάκωσης είναι τεράστια, ιδιαίτερα εάν οι παραδόσεις F-16 περιλαμβάνουν επίσης πυρηνικά όπλα. Από την άλλη πλευρά, ο αντίκτυπος των F-16 στις συμβατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων είναι ελάχιστος.
Έτσι, η υποστηριζόμενη από το ΝΑΤΟ κυβέρνηση στο Kishinev διακινδυνεύει ουσιαστικά τις ζωές 2,5 εκατομμυρίων Μολδαβών που δεν θέλουν να λάβουν μέρος σε κανένα πόλεμο, ιδιαίτερα όχι εναντίον της Ρωσίας. Δυστυχώς, η Δύση είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τη χώρα ως πολεμικό σκηνικό για την στρατηγικά σημαντική περιφέρεια της Οδησσού η οποία είναι κρίσιμη για τη θαλάσσια πρόσβαση της Ουκρανία.
Από μία τέτοια εξέλιξη ο μεγάλος χαμένος θα είναι η Μολδαβία αλλά και η Ευρώπη θα που θα βυθιστεί στις φλόγες ενός μεγάλου πολέμου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης