Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα πολιτικά επιχειρήματα στην καμπάνια της Kamala Harris: Twerk, δωρεάν συναυλίες και πληρωμές σε influencers

Τα πολιτικά επιχειρήματα στην καμπάνια της Kamala Harris: Twerk, δωρεάν συναυλίες και πληρωμές σε influencers
Στα πόσα twerk κερδίζει κάποιος την προεδρία στις ΗΠΑ;
Με έναν στρατό από celebrities και influencers προσπαθεί να κερδίσει την ψήφο των πολιτών στις κρίσιμες εκλογές του Νοεμβρίου 2024, η υποψήφια Δημοκρατική πρόεδρος Kamala Harris, σε μία προσπάθεια να ανατρέψει τη δημοσκοπική κατάσταση που γέρνει υπέρ του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου και νυν υποψηφίου, Donald Trump.
Το αμερικανικό κοινό πήρε ήδη μία γεύση από το ύφος της καμπάνιας και της ενδεχόμενης διακυβέρνησης της K. Harris, με το twerk της διάσημης (;) ράπερ Megan Thee Stallion στην προεκλογική ομιλία της αντιπροέδρου την περασμένη εβδομάδα.



Ωστόσο, δεν είναι μόνο η ράπερ, καθώς, εκτός από την επιστράτευση διασήμων συστημικών τύπου George Clooney υπέρ της, η Kamala Harris φαίνεται να καθιερώνει τις δωρεάν συναυλίες πριν/μετά τις ομιλίες της, σε μία προσπάθεια να μαζέψει περισσότερο κοινό για να την ακούσει. Μία πολύ ωραία κίνηση αν μιλάμε για φεστιβάλ, τα οποία φυσικά λατρεύουμε, αλλά όχι και τόσο σοβαρή όταν μιλάμε για μία καμπάνια που παίζεται ποιος θα κάνει κουμάντο σε όλη τη Δύση!
Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων βρέθηκε σε ένα υπαίθριο στάδιο στο Ουισκόνσιν την Τετάρτη 7/8, αλλά οι περισσότεροι φάνηκαν να είναι εκεί για να παρακολουθήσουν το --βραβευμένο με Grammy- indie folk συγκρότημα Bon Iver, έπαιξε για χάρη της Kamala Harris και του υποψήφιου αντιπροέδρου Tim Walz. Οι παρατηρητές σημειώνουν ότι υπήρχε σαφής έλλειψη των Harris/Walz ενώ υπήρχαν πολλοί μεσήλικες γενειοφόροι άνδρες στο πλήθος.


Με άλλα λόγια, η καμπάνια της K. Harris προσπαθεί απεγνωσμένα να χρησιμοποιήσει τη mainstream κουλτούρα και τους influencers για να κερδίσει ψήφους.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που αρνούνται να συνεργαστούν, ακόμη και αν προσφέρονται χρήματα από την καμπάνια των Harris/Walz.
Ενδεικτικά, ο εξαιρετικά δημοφιλής streamer του Twitch, Kai Cenat, με πάνω από 12 εκατομμύρια followers, είπε στους θεατές του ότι τον πλησίασαν οι άνθρωποι της Harris για να κάνουν ζωντανή ροή μαζί της, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να το κάνει. Σχολίασε δε ότι «η Kamala απορρίπτεται από όλους», σημειώνοντας ότι η καμπάνια τον προσέγγισε πέντε φορές για να προσπαθήσει να τον πάρει με το μέρος της.
Επιπλέον, ο γερουσιαστής της Αριζόνα Jake Hoffman, έλαβε πληροφορίες από ότι η καμπάνια Harris πλήρωνε τους influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να τονώσει τη δημοτικότητα. Ο Jake Hoffman κατηγόρησε την καμπάνια ότι «προσπαθούν να παράγουν ψεύτικη υποστήριξη χρησιμοποιώντας μετρητά ως κίνητρο».
Ενδεικτικά, το μήνυμα από την Alicia Howard της καμπάνιας Harris/Walz αναφέρει «εάν ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε περιεχόμενο στο Instagram, ενημερώστε με το συντομότερο δυνατό. Μπορούμε να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες και την πληρωμή για τη συμμετοχή σας». Στη συνέχεια, η εκστρατεία έστειλε ένα επόμενο σημείωμα που υπόσχεται «συνεργασία επί πληρωμή».

Πολιτικά κριτήρια...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης