Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shin (Υπουργός Άμυνας): Η Νότια Κορέα θα μπορούσε να σπάσει την αμερικανική συμμαχία της εάν άρχιζε να κατασκευάζει πυρηνικά όπλα

Shin (Υπουργός Άμυνας): Η Νότια Κορέα θα μπορούσε να σπάσει την αμερικανική συμμαχία της εάν άρχιζε να κατασκευάζει πυρηνικά όπλα

Ο Shin είπε ότι η ύπαρξη ενός εγχώριου πυρηνικού οπλοστασίου κινδυνεύει με καταστροφικές συνέπειες για τη διπλωματική θέση και την οικονομία του Νότου

Σχετικά Άρθρα
Η Νότια Κορέα θα μπορούσε να σπάσει την αμερικανική συμμαχία της εάν άρχιζε να κατασκευάζει πυρηνικά όπλα.
Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Shin Won-sik μοιράστηκε αυτό με το Reuters.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν στη Νότια Κορέα να αποκτήσει το δικό της απόθεμα πυρηνικών όπλων, το οποίο, κατά τη γνώμη του, είναι το καταλληλότερο μέσο για την αποτροπή της Βόρειας Κορέας.
Αυτή η θέση προέκυψε λόγω της ενεργού ανάπτυξης από το βόρειο τμήμα της χερσονήσου τόσο των δικών του πυρηνικών όπλων όσο και των μέσων παράδοσής τους.
Επιπλέον, ο Shin Won-sik σημείωσε ότι εάν ο Donald Trump κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η χώρα του θα πρέπει να επενδύσει περισσότερα στις δικές της και ανεξάρτητες δυνάμεις αποτροπής.
«Θα αντιμετωπίσετε μια τεράστια ρωγμή στη συμμαχία των ΗΠΑ και αν αποχωρήσουμε από τη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, θα επιφέρει διάφορες κυρώσεις, ξεκινώντας με ένα άμεσο σοκ στην χρηματοπιστωτική μας αγορά», δήλωσε ο Shin Won-sik σε συνέντευξή του.
Επιπλέον, ο Shin είπε ότι η ύπαρξη ενός εγχώριου πυρηνικού οπλοστασίου κινδυνεύει με καταστροφικές συνέπειες για τη διπλωματική θέση και την οικονομία του Νότου.
«Ακόμη και στη Βορειοανατολική Ασία, υπάρχουν δυνάμεις που επιδιώκουν ανοιχτά να αλλάξουν το status quo με τη βία, και είμαστε στην πρώτη γραμμή, επηρεαζόμενοι άμεσα», πρόσθεσε.
Τα τελευταία χρόνια, οι πολιτικοί της Νότιας Κορέας αναζητούν τη σωστή προσέγγιση για να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα, αλλά λόγω των μεγάλων φιλοδοξιών αυτών των χωρών, ο Νότος προσπαθεί να ξεχωρίσει από μόνη της σε αυτή την ομάδα κρατών.
Το πυραυλικό οπλοστάσιο της Νότιας Κορέας αποτελείται από βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς και πυραύλους κρουζ.
Ο Νότος θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει αυτούς τους τύπους πυραύλων για να τους εξοπλίσει με πυρηνικές κεφαλές και να σχηματίσει το δικό του πυρηνικό αποτρεπτικό μέσο.
Επιπλέον, η Νότια Κορέα ετοιμάζεται επί του παρόντος να κατασκευάσει ένα κέντρο δοκιμών για την ανάπτυξη και την παραγωγή πυρηνικών συστημάτων πρόωσης για υποβρύχια και πολιτικά σκάφη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης