Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Στο μηδέν η αξία της ναυαρχίδας παραπληροφόρησης των ΗΠΑ – Μαζικές απολύσεις, ανοιχτή η πόρτα της πτώχευσης

CNN: Στο μηδέν η αξία της ναυαρχίδας παραπληροφόρησης των ΗΠΑ – Μαζικές απολύσεις, ανοιχτή η πόρτα της πτώχευσης
H απομείωση επιβεβαίωσε ότι τα παλαιού τύπου καλωδιακά κανάλια όπως το CNN και το TNT δεν αξίζουν πλέον τίποτε…
«Η αξία του μηδενός ουσιαστικά είναι… μηδέν». Αυτό θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος για τη ναυαρχίδα παραπληροφόρησης των ΗΠΑ, το CNN, γεγονός το οποίο αφήνει ανοιχτή την πόρτα της πτώχευσης εν καιρώ…
Αυτό λοιπόν που ήταν προφανές «σε εμάς τους υπόλοιπους» εδώ και χρόνια, επιτέλους, επισημοποιήθηκε…
Αργά το βράδυ της 7ης Αυγούστου, οι μετοχές της Warner Bros. Discovery, μητρικής εταιρείας του CNN και της TNT, κατέρρευσαν κατά 10% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που δημοσίευσε, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί…
warner_cnn.jpg
… αλλά το μεγαλύτερο χτύπημα ήταν απομείωση ύψους 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ό, τι αφορά την αξία του CNN και του TNT, τα οποία απέκτησε όταν δημιουργήθηκε η Warner Bros Discovery, στο πλαίσιο εξαγοράς της WarnerMedia.
Η απομείωση επιβεβαίωσε ότι τα παλαιού τύπου καλωδιακά κανάλια όπως το CNN και το TNT δεν αξίζουν πλέον τόσο όσο όταν ολοκληρώθηκε η συγχώνευση, που είχε φτάσει τα 42 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην πραγματικότητα, κρίνοντας από τις μαζικές απολύσεις, μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι η αξία του CNN είναι πλέον αρνητική και θα συνεχίσει να είναι μέχρι να σταματήσει να αιμορραγεί.
Για το τρίμηνο, η Warner Bros. ανέφερε καθαρή ζημία 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιελάμβανε χρεώσεις 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με την προαναφερόμενη συγχώνευση.
Τα έσοδα για το τρίμηνο μειώθηκαν κατά 6,2%, στα 9,71 δισ. δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάρρευση εσόδων στο τμήμα Δικτύων της εταιρείας, που περιλαμβάνει το CNN, απλώς δεν θα σταματήσει.
cnn_ad_revenue_drop.jpg
«Πριν από δύο χρόνια, οι αποτιμήσεις και οι συνθήκες που επικρατούσαν για τις εταιρείες πολυμέσων παλαιού τύπου ήταν αρκετά διαφορετικές από ό,τι είναι σήμερα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος David Zaslav.

«Αυτή η απομείωση το αναγνωρίζει και ευθυγραμμίζει καλύτερα τις λογιστικές μας αξίες με τις μελλοντικές μας προοπτικές».
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η απομείωση έρχεται μετά την απόφαση του ΝΒΑ τον περασμένο μήνα να εγκαταλείψει τη Warner Bros. και να συνάψει μια 11ετή συμφωνία 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Walt Disney, την Comcast και την Amazon.com.
Η Warner Bros. αντέδρασε υποβάλλοντας αγωγή κατά του NBA τον περασμένο μήνα, κατηγορώντας την αμερικανική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης για αθέτηση συμβολαίου.

Απολύσεις

Η Warner Bros. κατήργησε περισσότερες από 2.000 θέσεις τον περασμένο χρόνο και έχει περικόψει 100 θέσεις εργασίας στο CNN τον περασμένο μήνα, ενώ αύξησε τις τιμές συνδρομής για την υπηρεσία ροής Max Max.
Υπό διαφορετικές ομάδες διαχείρισης τα τελευταία 20 χρόνια, η Warner Bros. έχει εμπλακεί σε μερικές από τις χειρότερες και πιο επικριμένες συμφωνίες συγχωνεύσεων.
Σε αυτές περιλαμβάνεται η συγχώνευση 124 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Time Warner με την America Online το 2001 και η μετέπειτα αγορά της Time Warner από την AT&T Inc. για 87 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.
Οι μετοχές της Warner Bros υποχώρησαν έως και 9,9% στα 6,95 δολάρια, τη χαμηλότερη τιμή από τότε που άρχισε να τυγχάνει διαπραγμάτευσης η μετοχή της συγχωνευμένης εταιρείας τον Απρίλιο το 2022, ενώ υποχώρησε πάνω από 70% τα τελευταία δύο χρόνια.
2024-08-08_06-21-37.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης