Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meloni: Η Ιταλία διπλασιάζει τον ενιαίο φόρο στο εισόδημα των πλουσίων – Ελκυστικό φορολογικό σύστημα, αλλά όχι εις βάρος του λαού

Meloni: Η Ιταλία διπλασιάζει τον ενιαίο φόρο στο εισόδημα των πλουσίων – Ελκυστικό φορολογικό σύστημα, αλλά όχι εις βάρος του λαού
Ο Giorgetti είπε ότι το νέο επιτόκιο θα ισχύει μόνο για τις νέες αφίξεις
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση της Ιταλίας δήλωσε την Τετάρτη, 7 Αυγούστου, ότι θα διπλασιάσει έναν ενιαίο φόρο στο ξένο εισόδημα για τους υψηλόμισθους που είχαν πρόσφατα μετακομίσει από το εξωτερικό, από 100.000 ευρώ (110.000 δολάρια) σε 200.000 ευρώ ετησίως.
Ο αρχικός συντελεστής, που επιβάλλεται για μέγιστο 15 χρόνια αντί άλλων φόρων, εισήχθη το 2017 σε μια προσπάθεια να προσελκύσει πλούσιους ανθρώπους από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων Ιταλών που ήταν φορολογικοί κάτοικοι αλλού για πολλά χρόνια.
Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Giorgia Meloni ενέκρινε «έναν κανονισμό που προκάλεσε πολύ θόρυβο – τον διπλασιασμό του λεγόμενου ενιαίου φόρου για τους δισεκατομμυριούχους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Είπε ότι 1.186 πλούσιοι έχουν μεταφέρει την κατοικία τους για φορολογικούς σκοπούς στην Ιταλία από το 2017, αλλά είπε ότι είναι «πολύ δύσκολο να αξιολογηθεί» πόσα έχουν επενδύσει στην Ιταλία.
Ο Giorgetti είπε ότι το νέο επιτόκιο – το οποίο επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου θα ισχύει μόνο για τις νέες αφίξεις – εξακολουθεί να είναι ελκυστικό, αλλά είπε ότι είναι σημαντικό οι χώρες να μην επιδιώκουν να ανταγωνιστούν για να προσφέρουν τις χαμηλότερες τιμές για άτομα και εταιρείες υψηλής αξίας.
«Είμαστε κατά της έναρξης ενός διαγωνισμού γιατί χώρες όπως η Ιταλία, που έχουν πολύ περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο, είναι προορισμένες να χάσουν», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Giorgetti υπενθύμισε τις συνεχιζόμενες παγκόσμιες συζητήσεις για το πώς να κάνουν τους υπερπλούσιους να πληρώνουν περισσότερους φόρους, ένα θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο τον περασμένο μήνα.
Οι υπουργοί συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για το θέμα, αλλά δεν κατέληξαν σε μια πιο ουσιαστική συμφωνία, μετά την αντίθεση, ιδίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης