Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη για δεύτερη ημέρα στο πετρέλαιο, κοντά στα 80 δολάρια το Brent

Κέρδη για δεύτερη ημέρα στο πετρέλαιο, κοντά στα 80 δολάρια το Brent
Άνοδος άνω του 1%
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, μετά από ένα πτωτικό σερί τεσσάρων ημερών, καθώς δέχθηκαν στήριξη από τα μειωμένα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 429,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 2 Αυγούστου, σύμφωνα με την αμερικανική αρμόδια Υπηρεσία Ενέργειας (EIA). Παράλληλα, η EIA προέβλεψε αυστηρότερα ισοζύγια προσφοράς και ζήτησης για το 2024, αυξάνοντας τις προοπτικές της για την κατανάλωση πετρελαίου αλλά μειώνοντας τις προσδοκίες για την παραγωγή.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με κέρδη 1,06% στα 79,16 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 1,28% και έκλεισε στα 76,19 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, οι τιμές υποχώρησαν περίπου 5% -απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα- ωστόσο φαίνεται πως το πτωτικό σερί θα σταματήσει την τρέχουσα εβδομάδα.

Σε χαμηλό διετίας οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας τον Ιούλιο 

Οι ημερήσιες εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας τον Ιούλιο μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία του Reuters, καθώς τα αδύναμα περιθώρια επεξεργασίας και η χαμηλή ζήτηση καυσίμων περιόρισαν τις εργασίες σε κρατικά και ανεξάρτητα διυλιστήρια.
Η Κίνα εισήγαγε 10,86 εκατομμύρια τόνους φυσικού αερίου τον Ιούλιο, συμπεριλαμβανομένου LNG και φυσικού αερίου αγωγών, σημειώνοντας αύξηση 5,35% από πέρυσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Διοίκηση Τελωνείων της χώρας την Τετάρτη.
Ο μεγαλύτερος αγοραστής αργού πετρελαίου στον κόσμο εισήγαγε 42,34 εκατομμύρια μετρικούς τόνους τον Ιούλιο, ή περίπου 9,97 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων.
Οι εισαγωγές μειώθηκαν σχεδόν κατά 12% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ήταν 3% χαμηλότερες από το ποσό του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία του Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης