Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βουλγαρία επιτρέπει στον στρατό της να εκπαιδεύει Ουκρανούς – «Με αυτόν τον τρόπο εκφράζουμε απόλυτη στήριξη προς την Ουκρανία»

Η Βουλγαρία επιτρέπει στον στρατό της να εκπαιδεύει Ουκρανούς – «Με αυτόν τον τρόπο εκφράζουμε απόλυτη στήριξη προς την Ουκρανία»

Πέρυσι, περίπου 15 εκπαιδευτές οδήγησης τεθωρακισμένων οχημάτων πέρασαν περίπου ένα μήνα στην Πολωνία

Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας επέτρεψε στον στρατό της να συμμετάσχει στην εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.
Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης BNR το επιβεβαίωσαν.
Σημειώνεται ότι με την απόφαση αυτή η Βουλγαρία εκφράζει την υποστήριξή της στην Ουκρανία, υποστηρίζει τις ευρωατλαντικές αξίες και επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη της στις κοινές προσπάθειες για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.
«Δεδομένης της εγγύτητας της σύγκρουσης στα σύνορά μας και της σημασίας της για την ασφάλεια της Ευρώπης, αυτή η συμβολή είναι σύμφωνη με τις προσπάθειες άλλων Συμμάχων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.
Το 2022, η Βουλγαρία επέτρεψε σε περίπου 50 στρατιωτικούς να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκή αποστολή για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού.
Πέρυσι, περίπου 15 εκπαιδευτές οδήγησης τεθωρακισμένων οχημάτων πέρασαν περίπου ένα μήνα στην Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης