Διεθνή

Χάος - Η εισβολή στο Kursk απέτυχε, η Ουκρανία τάσσεται κατά της ειρήνης, έχει σχέδιο πανικού – Ανίκανος ο αρχηγός στρατού

Χάος - Η εισβολή στο Kursk απέτυχε, η Ουκρανία τάσσεται κατά της ειρήνης, έχει σχέδιο πανικού – Ανίκανος ο αρχηγός στρατού
Eνώ οι Ουκρανοί συντρίβονται στο Kursk, ο Ρωσικός στρατός έφθασε στο Pokrovsk στο Donbass διανύοντας 18 χιλιόμετρα σε βάθος… η πτώση του Pokrovsk θα είναι στρατηγική όχι απλά τακτική νίκη των Ρώσων στην Ανατολική Ουκρανία
(upd14) Ενώ στο μέτωπο του Donbass ο ουκρανικός στρατός διαλύεται… η επιχείρηση εισβολής των Ουκρανών στην Ρωσία και στην συνοριακή περιοχή του Kursk είναι μια αποτυχία…
Έχει στόχο να ενισχύσει την Kamala Harris άπαξ και οι αμερικανοί αμφισβητούν την βοήθεια στην Ουκρανία ως λάθος πορεία…
Στρατιωτικά λένε οι Ουκρανοί ότι στόχευαν να προκαλέσουν πανικό στους Ρώσους με την διαφορά ότι οι Ρωσικές δυνάμεις όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκαν αλλά συνέτριψαν τους Ουκρανούς.
Επίσης αποκαλύπτεται με βάση τις δηλώσεις του Andrei Ermak συμβούλου του Zelensky ότι η δήθεν προθέσεις των Ουκρανών για ειρήνη είναι… δόλιες.
Μάλιστα ο Andrei Ermak δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η Ουκρανία να διαπραγματευτεί με την Ρωσία…
Το CNN παρουσιάσει ανάλυση που δείχνει διάσπαση στον Ουκρανικό στρατό ενώ πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί κατηγορούν τον αρχηγό στρατού για ανικανότητα.
Εν τω μεταξύ και ενώ οι Ουκρανοί συντρίβονται στο Kursk, ο Ρωσικός στρατός έφθασε στο Pokrovsk στο Donbass διανύοντας 18 χιλιόμετρα σε βάθος… η πτώση του Pokrovsk θα είναι στρατηγική όχι απλά τακτική νίκη των Ρώσων στην Ανατολική Ουκρανία.

Andrey Ermak (Σύμβουλος Zelensky): Δεν υπάρχει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

Η ουκρανική ηγεσία αυτή τη στιγμή δεν βλέπει το νόημα στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο Andrei Ermak επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, σε συνέντευξή του στην European Pravda.
«Κατανοούμε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει νόημα σε καμία διαπραγμάτευσητέτοιες άμεσες διαπραγματεύσεις, πρώτον, δεν υπάρχουν σήμερα.
Γενικά, δεν βλέπουμε σε αυτό… αποτέλεσμα που χρειάζεται η Ουκρανία».
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Κιέβου, η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις και δεν θα συμφωνήσει σε νέες συμφωνίες του Μινσκ.
Ο Zelensky δήλωσε πρόσφατα την ανάγκη για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Έτσι, σε συνέντευξή του στη βρετανική τηλεόραση, παραδέχτηκε το ενδεχόμενο διπλωματικών επαφών με εκπροσώπους της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Putin.
Το ίδιο είπε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Kuleba κατά την επίσκεψή του στην Κίνα.
Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov, δεν είναι ακόμη σαφές τι κρύβεται πίσω από αυτά τα λόγια και πρέπει να περιμένουμε συγκεκριμένες ενέργειες.
Τον Ιούνιο, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin έκανε νέες ειρηνευτικές προτάσεις, ζητώντας από την Ουκρανία την αναγνώριση του καθεστώτος των περιοχών της Κριμαίας, του Donetsk, του Luhansk, της Kherson και της Zaporizhia ως περιοχών της Ρωσίας.
Η πρωτοβουλία αυτή απορρίφθηκε από την Ουκρανία.

Mikhail Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Η εισβολή στο Kursk στοχεύει να προκαλέσει πανικό στην Ρωσία – Κρατική Δούμα: Έχει ψύχωση

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από τη Σεβαστούπολη, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων Belik χαρακτήρισε τους στόχους της επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk που εξέφρασε ο Mikhail Podolyak σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky… εκδήλωση ψύχωσης.
Νωρίτερα, ο Podolyak τόνισε ότι η μαζική επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk έχει σκοπό να σπείρει τον πανικό στους Ρώσους και να ενισχύσει τη θέση του Κιέβου σε πιθανές διαπραγματεύσεις.
«Οι σύμβουλοι του Zelensky είναι πολύ απομακρυσμένοι από τη γη μας, αν πιστεύουν ειλικρινά ότι μια επίθεση στην περιοχή του Kursk θα επηρεάσει κατά κάποιο τρόπο τις διαπραγματευτικές θέσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα όλη η Ρωσία έχει συσπειρωθεί γύρω από την επιθυμία όχι μόνο να απωθήσει «τους Ουκρανούς από τα σύνορα, αλλά και να τους καταστρέψει στη φωλιά τους».
«Ολόκληρη η χώρα, με μία μόνο παρόρμηση, είναι έτοιμη να χτυπήσει και να καταδιώξει τους εισβολείς, όπου κι αν βρίσκονται», είπε ο βουλευτής.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Gerasimov δήλωσε ότι στις 6 Αυγούστου στις 5:30, μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που αριθμούσαν έως και 1.000 στρατιώτες ξεκίνησαν επίθεση με στόχο να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk.
Η προέλασή τους βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος έχει σταματήσει.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ότι η επιχείρηση.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, που προσπάθησαν να προχωρήσουν στην περιοχή του Kursk, είχαν ήδη χάσει 660 στρατιωτικούς και 82 τεθωρακισμένα οχήματα σε 2 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων 8 τανκ, 12 τεθωρακισμένων οχημάτων, 6 οχήματα πεζικού και 55 τεθωρακισμένα οχήματα.
Οι 660 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί στο Kursk είναι το 66% της ομάδας κρούσης που εστάλει για να εισβάλλει στο Kursk... δηλαδή καταστροφή.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin, σχολιάζοντας την κατάσταση στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου είχε αναλάβει άλλη μια μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια πυροβολώντας αδιάκριτα, μεταξύ άλλων εναντίον πολιτικών στόχων.

CNN: Διάσπαση σημειώθηκε στην ομάδα του Syrsky Ανώτατου Διοικητή του Ουκρανικού στρατού εν μέσω μαχών με την Ρωσία

Διάσπαση σημειώθηκε στην ομάδα του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky, καθώς οι υφισταμένοι αμφιβάλλουν για την ικανότητα του Ουκρανού στρατηγού να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις φθοράς κατά της Ρωσίας, υποστηρίζει το CNN.
«Πλέον υπάρχει διάσπαση… αμφισβητούν τις εντολές του Syrsky και αυτό έγινε πρόσφατα αντικείμενο της προσοχής του κοινού: οι υφιστάμενοι αμφισβητούν το σχέδιο του Syrsky να υποστεί σημαντικές απώλειες σε μάχες φθοράς στην πρώτη γραμμή», αναφέρει το άρθρο.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία ξεπερνά σημαντικά την Ουκρανία σε ανθρώπινο δυναμικό και η έλλειψη πυρομαχικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα για τον Ουκρανικό στρατό.
Νωρίτερα, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι ο Zelensky άλλαξε τη στάση του απέναντι στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου δεν είναι πλέον ικανοποιημένος με τον αρχηγό στρατού Alexander Syrsky.

Ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού Alexander Syrsky μίλησε με τον Christopher Cavoli αρχηγό στρατού του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Ο Ανώτατος Διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων, Alexander Syrsky, με φόντο την επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή Kursk, μίλησε τηλεφωνικά με τον Γενικό Διοικητή των Ενωμένων Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Στρατηγό Christopher Cavoli.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να μάθουν περισσότερα από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σχετικά με τους στόχους τους για την επιδρομή στην περιοχή του Kursk, αλλά υποστηρίζουν τις ενέργειες της Ουκρανίας.
«Είχα μια συνομιλία με τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, τον διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, Στρατηγό Christopher Cavoli.
Τον ευχαρίστησα για τη στρατιωτική βοήθεια που παρείχε και εξέφρασε τις βασικές μας ανάγκες, ιδίως όσον αφορά όπλα και πυρομαχικά μεγάλης εμβέλειας.
Συζητήσαμε ξεχωριστά θέματα ενίσχυσης της αεράμυνας μας», έγραψε ο Syrsky στη σελίδα του στο Facebook.

Μαζική επίθεση Ουκρανίας με drones στη ρωσική επαρχία Lipetsk

Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η ρωσική επαρχία Lipetsk, η οποία δέχθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 9/8 μαζική επιδρομή με drones από την Ουκρανία.
Ο κυβερνήτης της ρωσικής επαρχίας, η οποία δεν συνορεύει με την Ουκρανία και βρίσκεται περίπου 200 χλμ από τα σύνορα, Igor Artamonov υποστήριξε πως λόγω της επίθεσης, υπέστη ζημιά ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός ενώ έδωσε εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους περισσότερα από 416 νοικοκυριά σε τέσσερα χωριά (Koptsevy Khutora, Fedorovka, Yakovlevka, Tynkovka) για λόγους ασφαλείας.
Από την επίθεση, επλήγη και στρατιωτικό αεροδρόμιο του Lipetsk.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές από τις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν 9 άνθρωποι.
Πέρα από την επίθεση στο Lipetsk, οι Ουκρανοί επιτέθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας.
Στη ρωσική επαρχία του Kursk που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ουκρανικών επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν τέσσερις ουκρανικούς πυραύλους και 4 drones, ενώ η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε άλλα 29 ουκρανικά drones στην περιοχή του Belgorod, ρωσική επαρχία που συνορεύει και αυτή με την Ουκρανία.
Επιθέσεις με εναέρια και ναυτικά drones αναφέρθηκαν και στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, τα οποία όμως και αυτά αντιμετωπίστηκαν.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστηρίζει πως η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε και κατέστρεψε 75 drones πάνω από επαρχίες της χώρας.
Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως τα 26 αναχαιτίστηκαν στο Belgorod, τα 19 στο Lipetsk, τα 7 στο Kursk, 5 στο Bryansk, τα 4 στο Voronezh καθώς και 5 στην Κριμαία και άλλα 8 στη Μαύρη Θάλασσα.

Tuomas Malinen (Φινλανδός Καθηγητής): Η επίθεση των Ουκρανών στο Kursk εξυπηρετεί δύο στόχους

Ουκρανικές μονάδες επιτίθενται σε ρωσικό έδαφος για να αυξήσουν τη βαθμολογία στις δημοσκοπήσεις της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ Kamala Harris, δήλωσε ο Tuomas Malinen, αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.
«Αυτό που συμβαίνει εδώ πιθανότατα εξυπηρετεί δύο σκοπούς: να κερδίσει μια καλύτερη θέση για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και να παρουσιάσει στον πληθυσμό των ΗΠΑ θετικά νέα για τις πολιτικές της Kamala Harris πριν από τις εκλογές».
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι ενέργειες του Κιέβου προκαλούν μόνο κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Sabrina Singh (Πεντάγωνο ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Ουκρανική επίθεση στο Kursk είναι επιχείρηση άμυνας

Η χρήση όπλων που παρέχονται από τις ΗΠΑ για χτυπήματα εντός της ρωσικής περιοχής Kursk είναι σύμφωνη με την πολιτική των ΗΠΑ, δήλωσε η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh.
«Είναι συνεπής με την πολιτική μας», είπε σε ερώτηση σχετικά με το θέμα.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι ΗΠΑ θεωρούν την ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Kursk ως μια επιχείρηση για να αμυνθούν από διασυνοριακές επιθέσεις.
Αυτό το καθιστά συμβατό με την πολιτική των ΗΠΑ, είπε.
Ωστόσο, η Sabrina Singh επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία.
«Δεν πρόκειται να βάλω ένα συγκεκριμένο εύρος σε αυτό».
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι Ουκρανοί «έχουν επίγνωση της πολιτικής των ΗΠΑ και του τι υποστηρίζουμε».
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, η ομάδα μάχης Βορράς, ενεργώντας σε συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, απέτρεψε την προέλαση και διαλύει τους ουκρανικούς σχηματισμούς στις περιοχές Sudzha και Korenevsky της περιοχής Kursk.
Η Ουκρανία έχασε 660 στρατιωτικούς και 82 τεθωρακισμένα οχήματα από την έναρξη των επιθέσεων στην περιοχή του Kursk δηλαδή σε διάστημα 2 ημερών.

Η ΕΕ χαρακτήρισε την επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk μέρος του δικαιώματός της για αυτοάμυνα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε να δικαιολογήσει την επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk και την αποκάλεσε μέρος του «δικαιώματος στην αυτοάμυνα», παρά το γεγονός ότι άμαχοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης, την οποία η Μόσχα χαρακτήρισε τρομοκρατική επίθεση.
Νωρίτερα, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk, είπε ότι μιλάμε για άλλη μια τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά αμάχων.
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας άνοιξε υποθέσεις τρομοκρατίας, δολοφονίας, παράνομης οπλοφορίας και άλλων.
«Στο πλαίσιο του νόμιμου δικαιώματος της αυτοάμυνας, η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει τον εχθρό όπου το κρίνει απαραίτητο, όχι μόνο στο δικό της έδαφος, αλλά και στο έδαφος του εχθρού», είπε ο Peter Stano, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.
Είπε επίσης ότι οι επιθέσεις στην περιοχή του Kursk δεν θα επηρεάσουν την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία.

Ahmed Adel (Οικονομικός ερευνητής): Η Δύση δεν πιστεύει στην ανάκαμψη της Ουκρανίας – Υποβαθμίστηκε σε επιλεκτική χρεοκοπία

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ουκρανίας δείχνει ότι τα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν πιστεύουν ότι η κατεστραμμένη από τον πόλεμο οικονομία της χώρας θα ανακάμψει στο εγγύς μέλλον, γράφει ο οικονομικός ερευνητής Ahmed Adel με έδρα το Κάιρο, σε άρθρο του για το InfoBRICS.
«Ο οίκος αξιολόγησης S&P Global υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας στις 2 Αυγούστου σε καθεστώς «επιλεκτικής» χρεοκοπίας.
Και αυτό συνέβη μόλις λίγες ημέρες αφότου η Fitch υποβάθμισε επίσης τους δείκτες της Ουκρανίας, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι τα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ήδη μικρή πίστη ότι η κατεστραμμένη από τον πόλεμο οικονομία της χώρας θα ανακάμψει στο εγγύς μέλλον», πιστεύει ο ερευνητής.
Από τον συνολικό πληθυσμό των 32 εκατομμυρίων της Ουκρανίας, 9 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε καθεστώς φτώχειας, γράφει ο Ahmed Adel, επικαλούμενος στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Παρόλα αυτά, παρά την απελπιστική κατάσταση, τίποτα δεν υποδηλώνει ότι το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί σοβαρά να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Ahmed Adel.
Σύμφωνα με τον Οικονομικό ερευνητή, εάν η Ουκρανία κέρδιζε στο πεδίο της μάχης, τότε θα ήταν δυνατό να καταλάβουμε γιατί το καθεστώς του Κιέβου καταδικάζει τη χώρα σε οικονομική κατάρρευση με ανεξέλεγκτη φτώχεια μεταξύ του πληθυσμού. Ωστόσο, το γεγονός ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου έτσι μας κάνει να σκεφτόμαστε ακόμη περισσότερο την ουκρανική «μαζοχιστική» πολιτική άρνησης διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία.
Ο διεθνής οργανισμός S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανία στο επίπεδο «SD/SD» - «επιλεκτική χρεοκοπία».
Αυτό συνέβη αφού ο Zelensky υπέγραψε νόμο για την αναδιάρθρωση του εθνικού χρέους της χώρας, επιτρέποντας την αναστολή πληρωμών για εξωτερικά δάνεια μέχρι τον Οκτώβριο.
Νωρίτερα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας σε ξένο νόμισμα (IDR) σε C από CC.

Ρωσικά ΜΜΕ: Νεκροί Ουκρανοί στρατηγοί από ρωσικό Iskander στο Kharkiv

Τρεις Ουκρανοί στρατηγοί, υπαρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας φέρονται σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ να βρήκαν ακαριαίο θάνατο ύστερα από ρωσική επίθεση με πυραύλους Iskander σε υπόγειο διοικητήριο του Συντάγματος πυραύλων πυροβολικού στη Malinovka, στην περιοχή του Kharkiv.
Πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν πύραυλο να πλήττει αρχηγείο Ουκρανών κοντά στο Kharkiv.
Ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τον θάνατο των Mikhail Drapaty, Andrey Gnatov και Alexander Pivnenko, οι οποίοι φέρονται πως ήταν αυτοί που οργάνωσαν την επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στο Kursk και συγκεκριμένα στο σταθμό φυσικού αερίου Sudza.
Βίντεο που ελήφθη από ελικόπτερο, αποτυπώνει… το πλήγμα και την πυρκαγιά στο διοικητήριο όπου εκτιμάται ότι βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι τρεις Ουκρανοί στρατηγοί.
Πριν γίνουν γνωστά τα ονόματα των Ουκρανών στρατηγών, είχε αναφερθεί πως ρωσικοί Iskander έπληξαν το βασικό αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Kharkiv, όπου βρίσκονταν ανώτεροι αξιωματικοί.
Βάσει των όσων μεταδίδονται, στις 7 Αυγούστου οι Ουκρανοί στρατηγοί έφτασαν στην περιοχή με πολιτική περιβολή και κατόπιν εγκαταστάθηκαν στη μονάδα Α1310, στο υπόγειο διοικητήριο του 1835ου Συντάγματος πυραύλων πυροβολικού.
Όπως αναφέρεται, η προετοιμασία της επιχείρησης διήρκεσε αρκετές ημέρες, καθώς παρακολουθούνταν οι κινήσεις τους.
Το πλήγμα επήλθε με 2 πυραύλους.

Τι συμβαίνει στο Kursk, δραματικές απώλειες Ουκρανών και πως οι Ρώσοι θα τους διαλύσουν

Γεωγραφικά πλάνα και ρωσικοί ισχυρισμοί δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις γρήγορες προελεύσεις περαιτέρω στην περιφέρεια Kursk στις 8 Αυγούστου και οι ουκρανικές δυνάμεις φέρεται να είναι παρούσες σε περιοχές έως και 35 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα με την περιφέρεια Sumy.
Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις σίγουρα δεν ελέγχουν την επικράτεια των 35 χλμ εντός της έκτασης των ρωσικών ισχυρισμών σχετικά με τις ουκρανικές προελεύσεις στην περιφέρεια Kursk.
Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν μέχρι το Kromskiye Byki και το Molyutino (έως 35 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα και 17 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Lgov), αλλά σημείωσαν ότι πρόκειται για μικρές ομάδες που δεν προσπαθούν να κρατήσουν εδάφη.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 8 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα προχώρησαν προς το Russkoye Porechnoye (βόρεια της Sudzha) κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 38K-024 κοντά στην Anastasyevka.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 7 και 8 Αυγούστου δείχνουν τις ουκρανικές δυνάμεις που επιχειρούν εντός της Goncharovka (ακριβώς δυτικά της Sudzha) και βόρεια της Zaoleshenka (βορειοδυτικά της Sudzha), και ένας Ρώσος ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν την Goncharovka.

Μικρές ομάδες… τρομοκρατών Ουκρανών

Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι μικρές ουκρανικές ομάδες τεθωρακισμένων προχωρούν και παρακάμπτουν τις ρωσικές οχυρώσεις προτού εμπλακούν στις ρωσικές δυνάμεις και στη συνέχεια αποσύρονται.
Μεγαλύτερες ουκρανικές μονάδες φέρονται να επιχειρούν σε περιοχές της περιφέρειας Kursk πιο κοντά στα διεθνή σύνορα.

Το σχέδιο της Ρωσίας για ανακατάληψη εδαφών

Η Ρωσία είναι βέβαιο ότι θα ανακαταλάβει το ρωσικό έδαφος στην περιφέρεια Kursk που έχουν καταλάβει οι ουκρανικές δυνάμεις και θα σταματήσει περαιτέρω την ουκρανική δραστηριότητα στη Ρωσία.

Σχέδιο 1: Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει υπάρχοντες στρατεύσιμους, συνοριοφύλακες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Rosgvardia και άλλες δυνάμεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί στη διεθνή συνοριακή περιοχή για να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις και να αμυνθούν από την ουκρανική επιχείρηση στην περιφέρεια Kursk. Ρώσοι στρατεύσιμοι, συνοριοφύλακες της FSB και στοιχεία των τσετσενικών μονάδων Akhmat που λειτουργούν υπό το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) φέρεται να επιχειρούν επί του παρόντος στην περιφέρεια Kursk.
Επίσης στοιχεία από την «Μεραρχία Dikaya του Donbass», της Ταξιαρχίας «Pyatnashka», του Τάγματος Ειδικού Σκοπού Ξεχωριστών Φρουρών «Arbat» και των « Απόσπασμα drone Night Wolves», έφτασε στην περιφέρεια Kursk

Σχέδιο 2: Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα Βόρεια Ομάδα Δυνάμεων που αναπτύσσεται κατά μήκος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων για να απαντήσει στην ουκρανική επιχείρηση στην περιφέρεια Kursk.
Η ρωσική βόρεια ομάδα δυνάμεων φέρεται να είχε περίπου 35.000 στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη συνοριακή περιοχή στις περιφέρειες Kursk, Bryansk και Belgorod από τις αρχές Μαΐου 2024 και φέρεται να σκόπευε να δημιουργήσει μια ομάδα στην περιοχή με μέγεθος μεταξύ 50.000 και 75.000 στρατιωτών.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φέρεται να μετέφερε απροσδιόριστο αριθμό δυνάμεων στη διεθνή συνοριακή περιοχή κοντά στην Περιφέρεια του Kharkiv στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου 2024, αλλά δεν ήταν σαφές εάν η ρωσική στρατιωτική διοίκηση σχεδίαζε να δεσμεύσει αμέσως αυτές τις αναδιατεταγμένες δυνάμεις για να πολεμήσει ή να τις χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει η Βόρεια Ομάδα Δυνάμεων για να την φέρει πιο κοντά στην αναφερόμενη προγραμματισμένη τελική της δύναμη.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε στις 8 Αυγούστου ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση άρχισε να αναδιατάσσει δυνάμεις πιθανώς από τη 18η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (11ο Σώμα Στρατού [AC], Στρατιωτική Περιοχή του Λένινγκραντ [LMD]) και την 128η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκίων ( 44th AC, LMD) από την ομάδα Belgorod της Βόρειας Ομάδας Δυνάμεων που επιχειρεί στην κατεύθυνση Vovchansk βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv στην ομάδα που υπερασπίζεται τα διεθνή σύνορα στην περιφέρεια Kursk.
Ο Αρχηγός του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Valery Gerasimov τόνισε στις 7 Αυγούστου να απεικονίσει τη Βόρεια Ομάδα Δυνάμεων (καθώς και την FSB) ως αποτελεσματική αμυντική δύναμη, ισχυριζόμενος ότι αυτές οι δυνάμεις σταμάτησαν τις προόδους της Ουκρανίας στην περιφέρεια Kursk και προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στους Ουκρανούς.

Σχέδιο 3: Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να επιλέξει να αναδιατάξει τις επιχειρησιακές εφεδρείες που συσσώρευσε για την προγραμματισμένη επιθετική της προσπάθεια το καλοκαίρι του 2024 ή/και σχετικά καλύτερα εξοπλισμένες και αποτελεσματικότερες μονάδες πρώτης γραμμής στην περιφέρεια Kursk από αλλού στο θέατρο.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να εκτιμήσει ότι θα χρειαστεί να αναπτύξει ρωσικές μονάδες στην περιφέρεια Kursk που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στις μάχες στην Ουκρανία, υψηλότερες δυνάμεις, περισσότερο εξοπλισμό, πιο αποτελεσματικές δυνατότητες πυρός και χτυπήματος και πιο προηγμένη τεχνολογία και τακτικές από τα σημερινά ρωσικά στοιχεία αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων.
Η Βόρεια Ομάδα Δυνάμεων θα μπορούσε θεωρητικά να παράσχει αυτές τις δυνάμεις.

Σχέδιο 4: Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να επιδιώξει να διατηρήσει τις δυνάμεις που έχει δεσμεύσει επί του παρόντος στην Περιφέρεια Kursk, αλλά θα μπορούσε να αναδιατάξει σημαντικά στοιχεία αεροπορίας και χτυπημάτων στην περιοχή σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ικανότητα της Ρωσίας να ανακαταλάβει εδάφη.
Η ρωσική αεροπορία πραγματοποιεί επί του παρόντος τακτικές εξόδους για να χτυπήσει τις θέσεις της πρώτης γραμμής και των πίσω ουκρανικών θέσεων σε όλη την πρώτη γραμμή και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να επιδιώξει να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα αεροπορικά μέσα, εάν διαπιστώσει ότι οι τρέχουσες δυνάμεις στην περιφέρεια Kursk δεν είναι σε θέση να ανακαταλάβουν εδάφη, ενώ στοχεύουν να αποφύγουν ανακατατάξεις από αλλού στο θέατρο
Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια Kursk, συμπεριλαμβανομένων των «κινητών ομάδων» που δρουν περαιτέρω σε ρωσικό έδαφος, έχουν σημαντικές δυνατότητες αεράμυνας που πιθανότατα θα καθιστούσαν δύσκολες τις επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας από την ρωσική αεροπορία

UAF_Kursk_Incursion_August_8_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_August_8_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_8_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_8_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_8_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_August_8_2024.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης