Διεθνή

Μαζική επίθεση Ουκρανίας με drones στη ρωσική επαρχία Lipetsk – Καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Μαζική επίθεση Ουκρανίας με drones στη ρωσική επαρχία Lipetsk – Καθεστώς έκτακτης ανάγκης
Επιθέσεις με drones σε Kursk, Belgorod και Σεβαστούπολη
(upd) Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η ρωσική επαρχία Lipetsk, η οποία δέχθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 9/8 μαζική επιδρομή με drones από την Ουκρανία.
Ο κυβερνήτης της ρωσικής επαρχίας, η οποία δεν συνορεύει με την Ουκρανία και βρίσκεται περίπου 200 χλμ από τα σύνορα, Igor Artamonov υποστήριξε πως λόγω της επίθεσης, υπέστη ζημιά ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός ενώ έδωσε εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους περισσότερα από 416 νοικοκυριά σε τέσσερα χωριά (Koptsevy Khutora, Fedorovka, Yakovlevka, Tynkovka) για λόγους ασφαλείας.
Από την επίθεση, επλήγη και στρατιωτικό αεροδρόμιο του Lipetsk.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές από τις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν 9 άνθρωποι.


Επιθέσεις και σε Kursk, Belgorod και Σεβαστούπολη

Πέρα από την επίθεση στο Lipetsk, οι Ουκρανοί επιτέθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας.
Στη ρωσική επαρχία του Kursk που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ουκρανικών επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν τέσσερις ουκρανικούς πυραύλους και 4 drones, ενώ η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε άλλα 29 ουκρανικά drones στην περιοχή του Belgorod, ρωσική επαρχία που συνορεύει και αυτή με την Ουκρανία.
Επιθέσεις με εναέρια και ναυτικά drones αναφέρθηκαν και στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, τα οποία όμως και αυτά αντιμετωπίστηκαν.

Υπ. Άμυνας Ρωσίας: Αναχαιτίσαμε 75 ουκρανικά drones

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστηρίζει πως η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε και κατέστρεψε 75 drones πάνω από επαρχίες της χώρας.
Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως τα 26 αναχαιτίστηκαν στο Belgorod, τα 19 στο Lipetsk, τα 7 στο Kursk, 5 στο Bryansk, τα 4 στο Voronezh καθώς και 5 στην Κριμαία και άλλα 8 στη Μαύρη Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης