Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παίζει με τη φωτιά το Ισραήλ - Βομβάρδισε συριακή βάση που φιλοξενεί Ρώσους στρατιώτες

Παίζει με τη φωτιά το Ισραήλ - Βομβάρδισε συριακή βάση που φιλοξενεί Ρώσους στρατιώτες
Η στρατιωτική βάση Shayrat είναι η βάση που βομβαρδίστηκε από τις ΗΠΑ το 2017, μετά από εντολή του προέδρου Donald Trump
Επίθεση από αέρος στη στρατιωτική βάση Shayrat Airbase, στην περιοχή Homs της Συρίας, πραγηματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης 8/8 το Ισραήλ, όπως επιβεβαίωσαν συριακά μέσα ενημέρωσης.
Η κυβέρνηση του Benjamin Netanyahu παίζει ακόμη περισσότερο με τη φωτιά διότι στη βάση Shayrat υπάρχουν και δυνάμεις του στρατού της Ρωσίας, καθώς η Μόσχα είναι από τους στενότερους συμμάχους του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad, συνεισφέροντας τα μέγιστα για τη νίκη στον επίπονο εμφύλιο πόλεμο της χώρας.
Παραμένει άγνωστο εάν Ρώσοι ήταν παρόντες στη βάση όταν χτυπήθηκε αργά το βράδυ. Ορισμένες ισραηλινές πηγές ανέφεραν -σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης- ότι χτυπήθηκαν αποθήκες πυρομαχικών ή στοχοποιήθηκαν «ιρανικά περιουσιακά στοιχεία».
Τα συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τραυμάτισε τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες και προκάλεσε «υλικές απώλειες» στη βάση Shayrat.

FhdL1-PWAAAJteF-e1668356995391.jpg
Φωτογραφία της επίθεσης από τους Times of Israel

Η εν λόγω ισραηλινή επίθεση ήρθε από την κατεύθυνση του βόρειου Λιβάνου, καθώς έχει γίνει σύνηθες για τα ισραηλινά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν τον ανυπεράσπιστο εναέριο χώρο του Λιβάνου από τον οποίο να επιτίθενται σε στόχους εντός της Συρίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως η στρατιωτική βάση Shayrat είναι η βάση που βομβαρδίστηκε από τις ΗΠΑ μετά από εντολή του προέδρου Donald Trump, τον Απρίλιο του 2017. Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν 59 πυραύλους Tomahawk από τα πολεμικά πλοία τους στην ανατολική Μεσόγειο, στοχεύοντας στη συριακή αεροπορική βάση.
Έκτοτε, αραβικές φυλές υπέρ της Δαμασκού στα ανατολικά επιδιώκουν να εκδιώξουν τις αμερικανικές δυνάμεις από τοποθεσίες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας. Ενδεικτικά, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τουλάχιστον εννέα ξεχωριστές συγκρούσεις μεταξύ Σύρων Αράβων μαχητών και κουρδικών ομάδων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Τα στρατεύματα του συριακού στρατού βομβάρδισαν θέσεις των -υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ- Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) την Πέμπτη 8/8, απαντώντας σε επιθέσεις από την κουρδική. Επίσης, τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 8/8 υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για νέα επίθεση εναντίον αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στη ζώνη προσγείωσης Rumalyn -στη βορειοανατολική Συρία.
Πολύ πιθανόν, η κατάσταση στη Συρία να επιδεινωθεί ξανά σε περίπτωση μεγάλης σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης