Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Armstrong (οικονομολόγος): Σε απόγνωση οι πολίτες της Βρετανίας - Tο Muhammad πιο δημοφιλές όνομα το 2023

Παρέμβαση Armstrong (οικονομολόγος): Σε απόγνωση οι πολίτες της Βρετανίας - Tο Muhammad πιο δημοφιλές όνομα το 2023
Η απόγνωση των πολιτών και όχι η ακροδεξιά, πίσω από τις αναταραχές στη Βρετανία
Μαζικές ταραχές έχουν ξεσπάσει σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τo «αποκρουστικό» περιστατικό της δολοφονίας τριών μικρών κοριτσιών στην πόλη Southport, επισημαίνει σε άρθρο - παρέμβασή του ο γνωστός cult οικονομολόγος Martin Armstrong...
Τα κορίτσια παρακολουθούσαν ένα μάθημα χορού με θέμα την Taylor Swift, όταν ένας 17χρονος άνδρας, γεννημένος από γονείς οι οποίοι κατάγονται από τη Ρουάντα, τους επιτέθηκε.
Ωστόσο, ο νόμος προστατεύει τον δολοφόνο – ενώ αυτή η επίθεση, που μπορούσε να αποφευχθεί, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η ένταση μεταξύ Βρετανών πολιτών και μεταναστών ήταν ήδη σε σημείο βρασμού.
Τώρα, η κυβέρνηση του αποκαλεί τους διαμαρτυρόμενους κατά των μεταναστών «ακροδεξιούς τραμπούκουw» και προσπαθεί να τους φιμώσει…
Ο πρωθυπουργός Keir Starmer, ένας από τους αγαπημένους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, υποστήριξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να επιβάλει εκ νέους περιορισμούς τύπου «COVID» ώστε οι ταραχές να περιοριστούν.
Προσέθεσε δε πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει «όποια μέτρα θεωρεί απαραίτητα για να τεθεί υπό έλεγχο αυτή η κατάσταση».
Στον αντίποδα, ο κόσμος είναι εξοργισμένος με την κυβέρνηση, λέει ο Armstrong, που η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να κάνει οτιδήποτε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, εκτός από την αντιμετώπιση του πραγματικού προβλήματος.
Ενδεικτικό της αθλιότητάς της είναι ότι έστειλε σκύλους να κυνηγήσουν τους διαδηλωτές.
Επέτρεψε δε στις δυνάμεις καταστολής να ασκήσουν πρωτοφανή βία – γεγονός το οποίο, βέβαια, δεν συνέβη όταν «κάποιοι άλλοι» διαμαρτύρονταν κατά του Ισραήλ… χάριν των Παλαιστινίων.
Την ίδια στιγμή, η ενημέρωση είναι στα καλύτερά της: τα μέσα ενημέρωσης αποκαλούν τους διαδηλωτές «ακροδεξιούς εξτρεμιστές» και «ισλαμοφοβικούς», ενώ ο διεθνής Τύπος θα ήθελε να πιστεύει ότι η οργή είναι αδικαιολόγητη.
Εκτιμάται ότι οι ταραχοποιοί έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές μεταξύ 200 και 500 εκατομμυρίων λιρών.
Πάνω από 400 άτομα έχουν συλληφθεί τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο.
«Είναι ατυχές όταν οι μάζες καταφεύγουν στη βία για να ακουστούν, αλλά η έκκληση να κλείσουν τα σύνορα δεν εισακούεται…
Περίπου 672.000 παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο το 2023, ενώ μόλις 84.000 εξ αυτών έκαναν αίτηση για άσυλο.
Οι “Βρετανοί” που γεννήθηκαν στο εξωτερικό έφτασαν το 14,5% έως το 2021 και έχουν διπλασιαστεί από την αρχή της δεκαετίας.
Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων δεν σταμάτησε ποτέ – ακόμα και όταν η Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ» σημειώνει ο Armstrong…

Nigel Farage

Ο Nigel Farage είναι ένας από τους μοναδικούς πολιτικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο που προβληματίζεται για ό,τι συμβαίνει στη χώρα του.
«Απλώς αναρωτιέμαι αν μας κρύβεται η αλήθεια. Δεν ξέρω την απάντηση, αλλά νομίζω ότι είναι μια δίκαιη και νόμιμη ερώτηση» δήλωσε ο Farage όταν άρχισαν για πρώτη φορά οι ταραχές.
«Η πλειοψηφία μπορεί να δει τη διάσπαση των κοινοτήτων μας ως αποτέλεσμα της μαζικής, ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, είτε νόμιμη είτε παράνομη», είπε και πρόσθεσε: «Ωστόσο, η προσπάθεια να συζητηθεί αυτό στη δημόσια αρένα οδηγεί σε άμεσες κραυγές καταδίκης.
Μια πληθυσμιακή μεταναστευτική έκρηξη χωρίς αφομοίωση θα τελείωνε άσχημα.
Το λέω εδώ και πολλά χρόνια.
Πρέπει να κάνουμε μια πιο ειλικρινή συζήτηση για αυτά τα ζωτικής σημασίας ζητήματα και να δώσουμε στους ανθρώπους τη σιγουριά ότι υπάρχουν πολιτικές λύσεις που τους αφορούν».

Τα στοιχεία

Η Αγγλία δεν είναι πια έθνος Χριστιανών, η μεταναστευτική κρίση έχει αλλάξει το τοπίο.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, το Ισλάμ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία.
Στην πραγματικότητα, το Muhammad ήταν το πιο δημοφιλές όνομα για αγοράκια που γεννήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023.
Η απογραφή της Αγγλίας και της Ουαλίας του 2021 σηματοδότησε την πρώτη φορά που λιγότερο από το 50% του πληθυσμού (46,2%• 27,5 εκατομμύρια άτομα) δήλωσαν χριστιανοί.
Μάλιστα, οι χριστιανοί έχουν μειωθεί κατά 13,1% από την τελευταία απογραφή του 2011.
Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν εντελώς τη θρησκεία συνέχισε να αυξάνεται, με το 37,2% (22,2 εκατομμύρια άνθρωποι) να δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν σε Θεό το 2021, έναντι 25,2% (14,1 εκατομμύρια άνθρωποι) δέκα χρόνια πριν.
Το Ερευνητικό Κέντρο Pew πιστεύει ότι οι μουσουλμάνες γυναίκες θα έχουν περισσότερα παιδιά από τις χριστιανές έως το 2035 και το Ισλάμ θα μπορούσε να γίνει η δημοφιλέστερη θρησκεία στον κόσμο.
Δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς λάθος με τη θρησκεία, αλλά είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι θέλουν να διατηρήσουν τις παραδόσεις, τη θρησκεία και τα ήθη του δικού τους έθνους, επισημαίνει ο Armstrong.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Λόρδος Hanson, προειδοποίησε τους «ακροδεξιούς» ταραχοποιούς ότι θα αντιμετωπιστούν την ισχύ του νόμου.
Ωστόσο, κανένας πολιτικός δεν μπαίνει στον κόπο να ρωτήσει ΓΙΑΤΙ ο λαός ξεσηκώνεται.
Οι τίτλοι που αναφέρουν ότι αυτές οι διαμαρτυρίες είναι αποτέλεσμα ισλαμοφοβίας είναι απλώς λανθασμένοι.
Οι άνθρωποι δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς περπατώντας στις μεγάλες πόλεις.
Τα βίαια εγκλήματα, ειδικά τα βίαια εγκλήματα σε βάρος κοριτσιών και γυναικών, διαπερνούν την οροφή και κανένας από τους πολιτικούς δεν προστατεύει αυτούς τους αθώους ανθρώπους.
Το πλήθος του Νταβός έχει κάθε πρόθεση να κρατήσουν τα σύνορα ανοιχτά, και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε, επισημαίνει, ο Armstrong.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης