Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία σε υψηλό συναγερμό καθώς αυξάνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή – Φόβοι για χτύπημα σε ισραηλινό στόχο

Η Γερμανία σε υψηλό συναγερμό καθώς αυξάνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή – Φόβοι για χτύπημα σε ισραηλινό στόχο

Η Faeser επεσήμανε ότι οι αρχές λαμβάνουν σθεναρά μέτρα κατά των ισλαμιστών

Σχετικά Άρθρα
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας έχουν τεθεί σε συναγερμό ως απάντηση στην τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser.
«Παρακολουθούμε στενά πώς οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση θα επηρεάσει την κατάσταση ασφαλείας στη Γερμανία», δήλωσε σε συνέντευξή της στην Rheinische Post την Πέμπτη (8/8/2024).
Η υπουργός Εσωτερικών είπε ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά επικίνδυνη».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση, μαζί με τους διεθνείς εταίρους της, εργάζονται σκληρά για να αποκλιμακώσουν την κατάσταση.
«Από τον πόλεμο της Γάζας, ο αριθμός των αντισημιτικών εγκλημάτων έχει αυξηθεί δραματικά», είπε ο Faeser.
«Οι αρχές ασφαλείας μας κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν τη σπείρα βίας στη Μέση Ανατολή να οδηγήσει σε ακόμη πιο απεχθή αντισημιτισμό», πρόσθεσε.
Η Faeser επεσήμανε ότι οι αρχές λαμβάνουν σθεναρά μέτρα κατά των ισλαμιστών, αναφερόμενη στην απαγόρευση του Ισλαμικού Κέντρου στο Αμβούργο και των παραρτημάτων του σε όλη τη χώρα στα τέλη Ιουλίου.
Ανέφερε επίσης τις προηγούμενες απαγορεύσεις για την παλαιστινιακή μαχητική ομάδα Hamas και το φιλοπαλαιστινιακό δίκτυο Samidoun στη Γερμανία.
Στη συνέντευξη, η Faeser εξέφρασε την «ειλικρινή της ευγνωμοσύνη» προς τις επαρχιακές κυβερνήσεις για τις συνεχείς προσπάθειές τους να προστατεύσουν τους εβραϊκούς και τους ισραηλινούς θεσμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης