Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Παντελώς απροετοίμαστη η Ανατολική Ευρώπη για έναν πόλεμο με τη Ρωσία – Έχει αδύνατους στρατούς

Reuters: Παντελώς απροετοίμαστη η Ανατολική Ευρώπη για έναν πόλεμο με τη Ρωσία – Έχει αδύνατους στρατούς
Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να σχηματίσει 35 έως 50 επιπλέον ταξιαρχίες για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αντιμετωπίζουν δυσκολίες στρατολόγησης καθώς προσπαθούν να προετοιμαστούν για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία, αναφέρει το Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να σχηματίσει 35 έως 50 επιπλέον ταξιαρχίες για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία.
Το Reuters σημειώνει ότι η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Τσεχία προσπαθούν να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους με νέες στρατολογήσεις.
Συγκεκριμένα, η Τσεχία έχει χάσει τους στόχους στρατολόγησης για χρόνια και προσπαθεί να διατηρήσει τα επίπεδα στρατευμάτων.
«Το 2021 οι Τσέχοι έφτασαν στο 56% του στόχου στρατολόγησης τους, αυξάνοντάς το στο 85% το 2022, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του στρατού», γράφει το Reuters.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς ανθρώπους, εάν εκσυγχρονίσουμε τον εξοπλισμό και δεν έχουμε αρκετούς ικανούς στρατιώτες με κίνητρα», ανέφερε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Τσεχίας Karel Rehka σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.
Σύμφωνα με το Reuters, η Ρουμανία «ξεκίνησε στρατολογήσεις αφού πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας έδειξαν ότι το 43% των θέσεων αξιωματικών είναι ακάλυπτες, μαζί με τις θέσεις του 23% των στρατιωτών και άλλων βαθμών».
Στις 8 Ιουλίου, το Reuters, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, ανέφερε ότι «το ΝΑΤΟ θα χρειαστεί από 35 έως 50 επιπλέον ταξιαρχίες» για να αμυνθεί έναντι μιας υποθετικής επίθεσης από τη Ρωσία.
Σημείωσε ότι «μια ταξιαρχία αποτελείται από 3.000 έως 7.000 στρατιώτες, επομένως η δημιουργία 35 έως 50 επιπλέον τέτοιων μονάδων θα αποτελούσε σημαντική πρόκληση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης