Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρές αιχμές από Ουκρανό στρατηγό: Οι ΗΠΑ δεν στοχεύουν στη νίκη κατά της Ρωσίας - Θέλουν αποκλιμάκωση, μας καθυστερούν

Σοβαρές αιχμές από Ουκρανό στρατηγό: Οι ΗΠΑ δεν στοχεύουν στη νίκη κατά της Ρωσίας - Θέλουν αποκλιμάκωση, μας καθυστερούν
Σύμφωνα με τον στρατηγό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία πιθανότητα να κερδίσουν, λόγω της τακτικής των ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρουν την ευθύνη για τις αποτυχίες των ουκρανικών στρατευμάτων, καθώς η Ουάσινγκτον καθυστερεί δραματικά στην παροχή βοήθειας προς το Κίεβο, υποστήριξε ο πρώην Αναπληρωτής Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Igor Romanenko.
«Το σκεπτικό των ενεργειών των Αμερικανών είναι να συγκρατήσουν την κλιμάκωση και η νίκη της Ουκρανίας δεν είναι ο στόχος τους», εξήγησε ο ειδικός σε συνέντευξή του στο κανάλι YouTube Politeka Online.

d0a4b8bc1029e5483abfb1e272a9837c.jpg
Ο Ουκρανος αντιστράτηγος ε.α. Igor Romanenko

Ο βετεράνος στρατιωτικός και αναλυτής πολέμου σημείωσε ότι λόγω της αργής ταχύτητας υποστήριξης από τη Δύση, ο ουκρανικός στρατός έχει δύσκολες συνέπειες στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία πιθανότητα να κερδίσουν.
«Παρέχεται βοήθεια στην Ουκρανία στο επίπεδο που δεν μπορεί να κερδίσει, ενώ η Ρωσία δεν μπορεί να χάσει», συνόψισε ο Romanenko.
Νωρίτερα, το Business Insider τόνιζε, επικαλούμενο στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, ότι χωρίς τον απαραίτητο αριθμό συστημάτων αεράμυνας, η Ουκρανία θα υποστεί σύντομα επώδυνη ήττα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χωρίς περαιτέρω βοήθεια από τις δυτικές χώρες, η Ουκρανία μπορεί να ξεμείνει από συστήματα αεράμυνας και τους πυραύλους που απαιτούνται για αυτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης