Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο βασιλιάς του χάους χάνει παντού: Τα αποτυχημένα πειράματα του George Soros απειλούν πλέον το βασίλειό του

tags :
Ο βασιλιάς του χάους χάνει παντού: Τα αποτυχημένα πειράματα του George Soros απειλούν πλέον το βασίλειό του
Ο δισεκατομμυριούχος, Νο. 1 εχθρός των υγιών κοινωνιών, χάνει σε πολλά μέτωπα.
Μπούμερανγκ γυρνούν στον βασιλιά του χάους τα αποτυχημένα πειράματά του, σύμφωνα με τον γνωστό αρθρογράφο της ηλεκτρονικής εφημερίδας Washington Examiner Gabe Kaminsky.
Όπως επισημαίνει, ο Soros στις 12 Αυγούστου γίνεται 94 ετών.
Ο αριστερός δισεκατομμυριούχος, Νο. 1 εχθρός των υγιών κοινωνιών, χάνει σε πολλά μέτωπα.
Το όραμά του ήταν μια άσκηση στον… ψευδο-προοδευτισμό. Οι εξεγέρσεις που έχει επιδοτήσει πλέον, τώρα που έχει παρέλθει ο χρόνος, φαίνονται σαν αποτυχημένα κοινωνικά πειράματα.
Υπενθυμίζεται πως ο πρωτοφανής στα χρονικά οικονομικός εφιάλτης του κινήματος Black Lives Matter είχε χρηματοδοτηθεί από το δίκτυο Open Society Foundations του Soros.
Επίσης, ο επενδυτής πρόσφερε χείρα βοηθείας ώστε να διογκωθούν οι διαμαρτυρίες κατά του Ισραήλ, τασσόμενος υπέρ της διάλυσης του εβραϊκού κράτους και τρομοκρατών.
Σύμφωνα με τον Kaminsky, το όραμα του Soros είναι η πρόκληση αδυσώπητου χάους.
Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει ο αρθρογράφος, το δίκτυο Open Society Foundations έδωσε σε μια δεξαμενή σκέψη που προωθεί την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Το δίκτυο

Αλλά τι είναι το Open Society Foundations; Πρόκειται για ένα εκτεταμένο δίκτυο που εκταμιεύει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια χάριν –υποτίθεται– προοδευτικών αριστερών σκοπών…
Σημειώνεται πως ο ιδρυτής του είναι εκ των βασικών χορηγών του Δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ.
Ο Soros, ένας στυγνός κερδοσκόπος, που δεν δίστασε να ρίξει, στο παρελθόν, την Τράπεζα της Αγγλίας στα βράχια, έχει τοποθετήσει στο εν λόγω δίκτυο πεινασμένους στρατιώτες της woke κουλτούρας - βασικά γρανάζια μιας μηχανής που διασφαλίζει ότι τα πράγματα λειτουργούν σύμφωνα με το «πολιτικά ορθό» σχέδιό του.
Ωστόσο, όπως λέει στο Washington Examiner, υπό τον όρο της ανωνυμίας, σύμβουλός του, όλα κατέληξαν «σε μια αντανακλαστική προσέγγιση με συνθήματα χωρίς ουσία ή στρατηγική.
Όποιος εργάζεται με ευρύ φάσμα αριστερών ομάδων έρχεται συνεχώς αντιμέτωπος με εσωτερικά τεστ καθαρότητας που βασίζονται σε μια προοδευτική ρητορική χωρίς καθολικά αποδεκτό νόημα, για την εκπλήρωση ακαθόριστων αξιών».
Από την άλλη, για συντηρητικούς όπως ο Scott Walter, η φιλανθρωπική διάθεση του Soros έχει… ξεφύγει, αφού έχει φτάσει στο σημείο να χρηματοδοτεί μέχρι και τυράννους.
Στη δεκαετία του 1980, ο δισεκατομμυριούχος έδωσε υποτροφίες στην ελεγχόμενη από τη Σοβιετική Ένωση Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη για αντιφρονούντες.
Το 1985, το ίδρυμά του στην Ουγγαρία εγκαινίασε ένα κέντρο τεχνών στη Βουδαπέστη που προάγει την ελεύθερη έκφραση στην τέχνη.
«Η ελευθερία», είπε ο Soros το 1994, «είναι σαν τον αέρα: οι άνθρωποι παλεύουν γι' αυτήν μόνο όταν τη στερούνται. Όταν είναι εκεί, την αγνοούν.
Αλλά, με έναν άλλο τρόπο, η ελευθερία είναι πολύ διαφορετική.
Αν δεν νοιάζεσαι και δεν την προστατεύεις, έχει την τάση να εξαφανίζεται».
Επιθυμία του Soros, είπε ο Walter, ήταν να βοηθά Ανατολικοευρωπαίους να αντισταθούν στη μαρξιστική-λενινιστική τυραννία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Αυτό ήταν ένα ευγενές εγχείρημα, αντίθετο με τις υποστηριζόμενες από τον Soros σήμερα ομάδες που υποστηρίζουν την ανομία και «απαιτούν την απελευθέρωση των εγκληματιών, την εξάλειψη των εθνικών συνόρων και τη χρήση «φιλανθρωπικών» κεφαλαίων για να βγουν οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος» συμπλήρωσε ο Walter.
Επιζών του Ολοκαυτώματος που γεννήθηκε στη Βουδαπέστη κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, ο Soros βίωσε τον φασισμό από πρώτο χέρι.
Αργότερα χρησιμοποίησε τον πλούτο του, μέσω του hedge fund του, για να προκαλέσει το τέλος του Σιδηρούν Παραπετάσματος.
Έδωσε υποτροφίες σε μαύρους στη Νότια Αφρική υπό το απαρτχάιντ. Δημιούργησε το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης…
«Τώρα όμως χρηματοδοτεί ομάδες που υπερασπίζονται την τρομοκρατία της Hamas και απειλούν τους Εβραίους», πρόσθεσε ο Walter, πρώην σύμβουλος εσωτερικής πολιτικής στον Λευκό Οίκο του George Bush.
Όπως αναφέρει η Washington Examiner, η ελάχιστα γνωστή φιλανθρωπική οργάνωση στο Tucson της Αριζόνα, που υποστηρίζεται από τον Soros, μοιράζεται δεσμούς με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, μια τρομοκρατική φατρία.
Το Open Society Foundations, επέμεινε ο εκπρόσωπός του στο Washington Examiner, «είναι αφοσιωμένο στην προώθηση πολιτικών που προάγουν τη δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς, την κοινή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον κόσμο».
Αυτά, όμως, τα ιδανικά «κορυφώθηκαν» με το Open Society Foundations να χρηματοδοτεί μια μη κυβερνητική οργάνωση στην Κολομβία που υποστηρίζει την εκτεταμένη πορνεία σε μια χώρα όπου τα κορίτσια και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν κακοποιητικές συμπεριφορές από πολύ μικρή ηλικία.

Διάδοχος…

Στα 38 του, ο Alex Soros, ένα καλομαθημένο βουτυρόπαιδο, διαδέχθηκε τον πατέρα του στην Ουγγαρία ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των Open Society Foundations.
Ο Alex Soros, ο οποίος συχνά διαφημίζει τις συναντήσεις του με κορυφαίους Δημοκρατικούς βουλευτές και διασημότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι συχνός επισκέπτης στον Λευκό Οίκο του προέδρου Joe Biden.
Οι συναντήσεις του εκεί συνέπεσαν με ομάδες που υποστηρίζονται από τα Open Society Foundations, τα οποία διαμορφώνουν τις βασικές πολιτικές της κυβέρνησης Biden.
Η κατεύθυνση του Open Society Foundations, κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο στους υπαλλήλους του, θα αμφισβητηθεί τα επόμενα χρόνια.
Ο Georges γίνεται 94 αυτόν τον μήνα. Και αν είναι αλήθεια ότι ο Alex Soros είναι, όπως είπε στη Wall Street Journal, «πιο πολιτικός» από τον πατέρα του… προσφέροντας εκατομμύρια δολάρια στους Δημοκρατικούς.
Αλλά σύντομα, με έναν ποιητικά πολιτικό τρόπο, ο Alex Soros θα παντρευτεί την Huma Abedin, την καλωδιωμένη πολιτική σύμβουλο που ανατίναξε την προεδρική εκστρατεία του παλιού αφεντικού της, Hillary Clinton το 2016. Alex και Abedin, ένας πόθος για εξουσία εν μέσω εθνικής δυσλειτουργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης